Blogg

RSS

Uppfräschande badrumsrenovering i Uppsala

24 Nov 2022

Känns ditt badrum slitet, omodernt eller tråkigt? Då kan det vara aktuellt med en badrumsrenovering i Uppsala. Det är viktigt att du trivs i ditt badrum.

Har du drömt om det perfekta badrummet någon gång? Du kanske ser ett vackert och funktionellt badrum framför dig då du blundar. Drömmen kan bli till verklighet med en badrumsrenovering. Ett nytt tvättställ, vackert kakel på väggen eller en ny och fräsch toalett kan göra susen.

Eller varför inte varm och skön golvvärme eller en modern dusch? När du bestämt dig för att fräscha till ditt badrum kan du kontakta en firma som är specialiserat på just badrumsrenovering. Det krävs en hel del erfarenhet och kunskap för att utföra arbeten i våtrum som badrum och tvättstuga. Det gäller att göra allt rätt redan från början för att undvika framtida vattenskador eller andra problem.

En badrumsrenovering kräver ett noga grundarbete

Sätt din personliga prägel på badrummen med en badrumsrenovering i Uppsala. När du ska planera hur du vill att ditt nya badrum ska se ut kan du leka med färger och former. Det kan vara lockande att börja renovera på egen hand, men det är lätt att missa att det krävs ett noggrant utfört grundarbete.

Det bästa och säkraste är att låta kunniga och erfarna yrkesmän ta hand om hela badrumsrenoveringen. Även en liten renovering kan lyfta ett badrum till en helt ny nivå. Du får ett kostnadsfritt hembesök där du får information om tidsåtgången och kostnaden för projektet. Sedan får du en offert att ta ställning till.

Markarbeten i Uppsala för stabila konstruktioner

22 Nov 2022

För att slippa sneda och skadade byggnader, frostskadade vägar och översvämning är markarbeten viktiga. De gör att dina projekt håller längre, oavsett storlek.

Om grunden inte är stabil blir byggnaden sned. Det är inte bara något som tornbyggarna i Pisa lärde sig för många år sedan, utan något som alla med sunt förnuft förstår. Därför är det verkligen viktigt att göra markarbeten ordentligt. Oavsett om du är privatperson som ska bygga en liten villa, eller en kommun som ska göra större projekt, vägar eller trafikplatser.

Markarbeten innebär inte bara en jämn grund för byggnader att stå på, utan även dräneringsarbete för vägar och andra stora projekt. Speciellt i stadsmiljö eller vid trånga områden är det viktigt att entreprenören som utför markarbetet är skicklig. Du vill inte råka gräva av någons vattenledning eller ge grannarna sprickor i grunden. Du vill alltså inte bara tänka på din egen byggnad, utan även miljön runt omkring.

Markarbeten ger dina projekt längre livstid

Många förknippar kanske markarbete med det första stora arbetet du ser på en byggarbetsplats. Till exempel att gräva stora hål och flytta enorma mängder jord. Det är inte det enda som markarbeten innebär. Det kan även innebära att dränera vid renovering, göra markutjämning vid tillbyggnad och mindre arbeten som asfaltering och anläggande av grusgångar.

Anlita en kunnig firma när du ska bygga, renovera eller bygga ut. Då håller dina byggnader längre och står rakt och utan sprickor i många år. Det samma gäller vägar. Markarbetet måste vara ordentligt utfört för att vägen ska hålla för trafik, belastning, väder och vind.

Överlåtelsebesiktning för ett tryggt husköp

16 Nov 2022

Att köpa bostad är en stor investering och därmed av största vikt att man har koll på fastigheten. Med en överlåtelsebesiktning kan eventuella brister hittas.

Att köpa ett hus är ett stort steg i livet och förmodligen en av de största investeringarna man kommer att göra i livet. När man hittat sitt drömhus är det lätt att bli blind av kärlek och missa skador och brister. Plötsligt blir husköpet mycket dyrare än man tänkt sig då fel efter fel upptäcks och måste repareras.

Genom att som köpare eller säljare genomföra en överlåtelsebesiktning, blir husaffären tryggare. En överlåtelsebesiktning tar 2-5 timmar och efter utfärdad kontroll får man reda på fel och brister samt eventuella framtida risker. Med facit i hand kan fastigheten sedan bedömas som mer eller mindre värd och köparen kan ta ett säkrare beslut om affären.

Överlåt överlåtelsebesiktning till proffsen

I en överlåtelsebesiktning ingår kontroll av fasad, tak, källare, våtutrymmen samt vindsutrymmen. Däremot kontrolleras inte uppvärmning, skorsten och el med mera. Dessa aspekter av besiktningen kräver en besiktningsman med särskild behörighet och det ansvarar köparen för.

Det är lätt att förhasta sig och själv tro att man har öga nog för att detektera problem men sedan förgå ett flertal brister. En besiktningsman har nämligen kunskap om felaktigheter man inte kan se med blotta ögat. Så sammanfattningsvis är en överlåtelsebesiktning väl värd besväret om man vill försäkra sig om ett tryggt bostadsköp. Därtill kan det ge en förhandlingsutrymme om priset om besiktningen skulle visa stora brister.

Tips för den som ska bygga hus Skåne

13 Nov 2022

Funderar ni på att bygga hus i Skåne? Satsa på ett lågenergihus så slipper ni kostsamma uppvärmningskostnader och kan leva gott. Här kommer några tips.

Att bygga och utforma sitt hus är kul. Detta eftersom man då kan göra verklighet av alla drömmar man haft om det perfekta huset. Det första man måste göra är så klart att hitta en tomt i Skåne som är tillräckligt stor för det hus man vill bygga. Eller så gör man tvärt om och anpassar huset efter storleken på tomten.

Det är också viktigt att man funderar över var på tomten huset ska placeras. Är tomten i ett samhälle kan det vara klokt att placera huset med hänsyn till grannar, insyn och trafikbuller. Annars kan det bli jobbigt. Ska huset däremot byggas på landsbygden bland åkrar och fält, bör man tänka på att det blåser en hel del i Skåne och försöka placera huset smart.

Så blir det billigare att bygga hus i Skåne

Ska man bygga hus i Skåne kan man göra på flera sätt. Antingen anlitar man en arkitekt och ger denne i uppdrag att rita ett hus från grunden anpassat efter de önskemål man har. Men det finns även hustillverkare som erbjuder exklusiva och klimatsmarta nyckelfärdiga hus i olika storlekar och med skiftande arkitektur.

Det finns exempelvis enplansvillor i länga eller i vinkel, men också tvåplansvillor. Ett nyckelfärdigt hus är som en slags byggmodell som går snabbt att uppföra, vilket sparar pengar. Man kan välja om man vill ha totalentreprenad eller själv bygga huset tillsammans med vänner eller anlita lokala hantverkare.

Trädfällning Sollentuna - rådfråga om hjälp innan

10 Nov 2022

Dags att fälla träd på tomten i Sollentuna? En trädfällning kan låta som ett ganska enkelt projekt - ett snitt med motorsågen, en knuff i rätt riktning och sedan ett träd som faller dit man vill. Eller? Faktum är att en trädfällning i Sollentuna är allt annat än ett enkelt projekt. Det handlar tvärtom om potentiella livsfaror där du själv kan råka väldigt illa ut - och där exempelvis både din och grannens egendom kan ta stor skada.

Av dessa skäl så bör man som lekman aldrig genomföra en trädfällning på egen hand - åtminstone inte utan att först rådfrågat en sakkunnig person. Det absolut bästa man kan göra är att gå vidare med denne och låta personen i fråga sköta trädfällningen från start till mål. Genom detta får man ett tryggt, säkert och tidseffektivt jobb där allt från planering - hur lägger man snittet, vart vill man att trädet ska falla, tjänar man på att dela upp fällningen i sektioner och hur gör man med väder och vind? - till efterarbete inkluderas.

Vad gäller det senare så kan du exempelvis få en stubbfräsning inkluderad i den kostnad du betalar - och samma sak om du vill ha trädet som fällts kapat till ved eller flisat för att använda i trädgården.

Använd Rut-avdraget för en trädfällning i Sollentuna

På det stora hela så är en trädfällning i Sollentuna ett för avancerat projekt för medel-svensson - man tjänar helt enkelt på att anlita en professionell firma. Dessutom så är tjänsten rut-berättigad och där du som privatperson genom detta kan dra av halva kostnaden för arbete på din deklaration.

Och, slutligen: behövs verkligen en trädfällning i Sollentuna genomföras? Om trädet inte är sjukt eller står i vägen för ett större projekt utan bara exempelvis skuggar delar av din tomt så kan en beskärning vara ett bättre alternativ. Det gör att du både kan äta och behålla kakan. Vad gäller träd så bidrar de till en biologiskt mångfald och till en bättre miljö. Läs vidare på denna hemsida om hur du får träd fällda på ett miljövänligt och kostnadseffektivt sätt: trädfällningsollentuna.se

Solskydd i Stockholm skyddar dig och dina saker

9 Nov 2022

Solskydd i Stockholm skuggar skönt din uteplats och hindrar dina möbler från att bli solblekta. En snygg och smidig lösning till både hem och företag.

Trots att Sverige inte är ett särskilt soligt land ökar hudcancer och solskador bland svenskarna. Vissa tror att det beror på den ökande utlandsturismen och att svenskarna på så vis får mer sol året om. Andra tror att det beror på att Sverige är ett solfattigt land och svenskarna på så vis vill utnyttja soltimmarna maximalt och då solar mer än huden mår bra av.

Även om det är skönt med sol är det viktigt att skydda sig. När du söker solskydd i Stockholm finns det många olika sorter att välja på. Det finns stora markiser för uteplatser, som ger behaglig skugga, och sidomarkiser som ger insynsskydd, skugga och vindskydd. Så att du och din familj kan njuta av att vara utomhus, utan att oroa er för solexponeringen.

Solskydd för bättre inomhusklimat

Förutom hälsoaspekten kan det vara skönt med markiser och rullgardiner av andra anledningar. Det kan bli väldigt varmt i ett rum där solen ligger på och både konst och möbler kan bli solblekta. Genom att installera en markis skuggar du ditt fönster och slipper överhettning och missfärgningar. Det är även ett snyggt sätt att insynsskydda din bostad, eftersom det finns så många varianter att välja mellan.

När du beställer solskydd i Stockholm kan det vara bra att veta att det finns olika skydd att sätta både utanpå fasaden, eller inuti lokalen. Lamellgardiner sitter inne och är ett snyggt sätt att skapa både sol- och insynsskydd. De släpper ändå in dagsljus, men skyddar mot det skarpa solljuset. Läs mer om hur du kan stänga ute solen med hjälp av detta företag här: axaindustri.se

Passersystem i Stockholm – för din skull

22 Oct 2022

Passersystem i Stockholm är ett uppskattat tillval för de som vill ta det säkra före det osäkra på exempelvis sin arbetsplats. Det handlar alltså om säkerhet.

Punkbandet Ebba Grön sjöng om att ingen får passera i “Die Mauer”. Ingen kommer förbi. De sjöng om taggtråd och att det är bäst att vända om man vill komma undan med livet i behåll. Nu sjöng de visserligen om Berlinmuren, men mycket av sångtextens innehåll skulle kunna appliceras på ett vanligt passersystem.

Möjligtvis undantaget de delar som rör taggtråd och hotet om att man inte skulle kunna komma levande därifrån. Men hela funktionen med ett passersystem är trots allt att hålla ute personer som inte har tillträde den specifika platsen. Ja, och att kunna släppa in de som faktiskt hör hemma där.

Passersystem – en fråga om trygghet

Det handlar med andra ord om säkerhet för exempelvis personal på en arbetsplats. Lek med tanken att du jobbar på ett kontor i huvudstaden. Du skulle må betydligt bättre om det fanns ett passersystem på din arbetsplats i Stockholm. På så vis skulle du alltid veta vem som rörde sig i lokalen, och att alla har full rätt att vistas i utrymmet.

Ett passersystem kan se lite olika ut. I actionfilmer vill man gärna fläska på med ögonscanner eller röstigenkänning. Men i verkligheten kan det handla om simplare, men dock så säkra, alternativ. Till exempel en kod eller en tagg som man blippar längs låset för att komma in. Huvudsaken är att du ska känna dig trygg i lokalen. Skaffa bättre säkerhet för din lokal med hjälp av detta företag: passersystemstockholm.se

Byggkonsult Stockholm - effektivare och lönsammare projekt

28 Sep 2022

Som byggherre så bär man ett stort ansvar i att det planerade projektet sker på ett säkert sätt - ingen som arbetar i anslutning ska riskera hälsan eller göra sig illa - och man har ett ansvar i att hålla sig inom budget och tidsplan. Vilket ofta ligger i direkt konflikt med att många byggherrar inte har en aning om hur man tar sig an ett byggprojekt.

Hur projekterar man, hur sammanställer man en korrekt ansökan om bygglov, hur sätter man upp en budget och vad ska man tänka på i samband med upphandlingar med olika entreprenörer? Detta är den stora anledningen till att många projekt i Stockholm blir både försenade och extremt kostsamma.

Med hjälp av en byggkonsult i Stockholm kan olika projekt bli effektiva - både rent tids- och kostnadsmässigt. Det är därför en byggkonsult inte ska ses som ett minus i budgetposten - det handlar i många fall om det direkt motsatta: en rejäl investering.

Så hittar du rätt byggkonsult i Stockholm

Det finns således ett stort värde i att du väljer en byggkonsult i Stockholm. Ska du agera byggherre vid ett större projekt eller om du ska vara det i samband med ett stambyte, ett byte av tak i fastigheten eller i samband med att exempelvis det planeras för balkonger i er BRF så kommer du att behöva professionell hjälp.

Samtidigt dock: det finns många företag som erbjuder konsulttjänster inom bygg i Stockholm. Detta faktum gör att valet kan bli svårt. Skulle vi ge råd i denna fråga - hur hittar du rätt byggkonsult i Stockholm? - så är det att du ska kolla efter erfarenhet, kunskap och - viktigt! - vara noggrann med referenser.

Att det finns erfarenhet hos din byggkonsult - gärna från exempelvis en egen byggfirma - är en viktig del som även går att applicera på kunskap. Ju längre erfarenhet - desto mer kunskap, eller hur? Referenser är extremt viktiga och gärna då från projekt som ligger nära det du planerar. Se alltid till att det finns sådana innan du skriver ett avtal.

 

 

Säkrare för en takläggare i Norrtälje

26 Sep 2022

För en del räcker det att stå på en stol, så kickar höjdskräcken in. Samtidigt som takläggare i Norrtälje kan gå på taket som om det vore nere på marken.

Rysningar över hela kroppen, håren står rakt upp, men det måste göras. En lampa ska bytas och enda sättet att nå dit, det är via en stol. Kolla inte ner, kolla inte ner för då slår höjdskräcken till. Tänk då när det är dags för den årliga kontrollen av taket. För när man blev ägare till en villa, då var det sådant man behövde göra.

Som tur är kan man anlita någon att göra det. Det kan man säkert också göra för att byta lampa om skräcken tar överhanden, men risken att någon skrattar är stor. Då är det bättre att fråga en granne om hjälp. Och taket, det är något som takläggaren fixar. De har full koll på tak och höjder.

Håll kostnaden nere med takläggare i Norrtälje

Det är lätt att vara lite dumsnål och hitta alla möjliga sätt att hålla kostnaden nere. Det blir ju billigare att lägga taket själv. Men samtidigt kan det bli dyrare. Ligger inte taket rätt kan det släppa in fukt. Fukt leder lätt till mögel, och då har ni ett dyrare och större problem.

När ni anlitar takläggare i Norrtälje så kan ni dessutom ta del av rotavdraget. Detta avdrag är något som Skatteverket betalar ut. Rotavdraget är på högst 50 000 kronor och 30 procent av arbetskostnaden.

Service värmepump Båstad - bättre effekt direkt

26 Sep 2022

Service av värmepump i Båstad - är detta egentligen inte en ganska onödig kostnad? Det är tyvärr så många villaägare resonerar och som avkastning på dessa tankegångar så kommer också en värmepump som går ner i effekt, som får en kortare livslängd och som blir exponerad för större risk i att helt lägga av. Service av en värmepump i Båstad, utförd av proffs, borgar för det motsatta: du får en värmepump som når sin fulla potential, som håller längre och som inte drabbas av skador.

Det går att dra paralleller mellan en värmepump och en bil. Den årliga servicen av bilen är sällan något man ser fram emot som som bilägare. Det kostar pengar och det sker till synes utan att några problem finns med bilen i fråga. Ett nödvändigt ont som gör att påminnelsen på instrumentbrädan upphör att blinka. Men, det man ska tänka på är att denna årliga service sker i ett preventivt syfte. Genom att genomföra denna så kommer man att få en bil som inte riskerar att gå sönder i första taget - och man kan således köra säkert i ett år framåt. Servicen gör att bilen når sin fulla potential.

Service av värmepump i Båstad av ett auktoriserat företag

Samma sak gäller för service av en värmepump i Båstad. Den kanske inte är rolig att boka och betala för - men den kommer att göra skillnad i det långa loppet och leda till att din värmepump når maximal effekt och detta under en längre tid.

Hur ofta en service av en värmepump sedan ska utföras beror helt på modell - bergvärmepump, luftvärmepump eller vattenvärmepump - samt hur pass gammal den är. En ny värmepump har längre intervaller än vad en äldre sådan har. Där kanske en service rekommenderas var tredje år och där en äldre pump behöver årlig service. Samma sak gäller för märket. Vissa märken rekommenderar tätare intervaller vad gäller service än andra.

Det viktiga är att servicen i fråga - precis som vid bilen - sker av en auktoriserad firma. Går din värmepump sönder så kan du få lättare väg till ersättning av ditt försäkringsbolag om A) service är utförd och B) den är utförd av ett professionellt och auktoriserat företag inom VVS. Välj inte service bara på måfå. Kolla alltid upp detta innan.

Bänkskiva Göteborg - tips och råd

25 Sep 2022

Funderar du på att investera i en bänkskiva i Göteborg? En bänkskiva är vanligast att se i köket, men fler och fler börjar också upptäcka fördelarna med att exempelvis använda sig av natursten och skapa ett mer homogent intryck - en röd tråd - genom att använda sig av bänkskivor i badrummet eller som exempelvis fönsterbrädor.

Just natursten är ett material som ger det där lilla extra: din bänkskiva höjer upp det estetiska intrycket i exempelvis ditt kök till en helt ny nivå. En bänkskiva i exempelvis marmor är tidlös, elegant och passar in mot all typ av inredning - utan att ta över showen totalt. Men, hur ska man välja rätt bänkskiva i Göteborg och vad är viktigt att tänka på? Vi radar upp några punkter att ha i åtanke och vi fokuserar här på en bänkskiva till köket.

  • Hållbarhet. Tänk på att köket kan innebära en hel del tuffa tag. Det innebär att din bänkskiva i Göteborg måste vara ganska hård. Det finns en uppsjö av olika naturstenar som lämpar sig bra - eller mindre bra - i ett kök. Ta gärna hjälp av en återförsäljare!
  • Hygien. Fördelen med natursten och en bänkskiva i sten snarare än i trä är att det blir mer hygieniskt. En bänkskiva av trä kan med tiden få en massa springor och mindre blessyrer dit bakterier snabbt söker sig. Det är långt ifrån optimalt i samband med matlagning. En bänkskiva i natursten håller sig jämn och slät och den är dessutom enkel att hålla ren. Använd bara en microfiberduk och torka av med jämna mellanrum.
  • Tänk på syra! Vissa naturstenar - marmor, exempelvis - är känsliga mot syra. Det gamla husmorsknepet om att använda ättika bör testas i andra rum och på andra ytor än din bänkskiva i Göteborg. Undvik även rengöringsmedel som har en högre surhetsgrad och som innehåller en massa kemikalier. Det kan skada ytan och göra den solkig och ful.

Mer om bänkskivor hittar du på denna websida: bänkskivagöteborg.se

Blästring – genomslaget i Stockholm

16 Sep 2022

Blästring är en metod att bearbeta ytor med hjälp av tryckluft och sand. Metoden fick sitt stora genomslag med blästringsfartyget M/S Stauper i Stockholm.

Vissa uppfinningar känns verkligen självklara när de väl har gjorts. En sån sak, som gemene man förmodligen inte tänker särskilt ofta på, är blästring. Du har säkert hört ordet, men vad innebär det egentligen?

Vid blästring blandas sand och tryckluft i bestämda proportioner i en så kallad blästerklocka. Sanden skjuts sedan ut med hjälp av tryckluften mot ett föremål vars yta behöver förnyas. Oftast handlar det om föremål av metall där man vill ta bort rost, gammal lack eller till exempel klotter. Den enda egentliga alternativa metod som finns är slipning, som kan kräva riktigt stora arbetsinsatser och dessutom vara svårt att lyckas med i vinklar och vrår.

Blästring av lasttankar

Med blästring fixas sådana arbeten på ett sätt som är lika enkelt som det är genialt. Den kraftfulla verkan som sandkornen har, när de slungas ut i hög hastighet, är oerhört effektiv. Idén bakom blästring patenterades faktiskt redan år 1870. Det skulle dock dröja nästan ett sekel innan metoden blev allmänt använd, med början i Sverige där fartyget M/S Stauper utgick från Stockholm för att åka runt kusterna och erbjuda blästring av lasttankar på andra fartyg.

Sedan dess har det utvecklats flera varianter av blästring, såsom vakuumblästring, vattenblästring och slungblästring. Benjamin Chew Tilghman, som stod bakom patentet på 1800-talet hade säkert varit glad om han känt till vilket genomslag hans uppfinning skulle få. Synd bara att han inte kunde ta ut royalties i förskott.

Öka ytan med kundanpassad entresol

15 Sep 2022

Ditt företag behöver ökad yta för kontor och lager. Kundanpassad entresol är en smidig form för utbyggnad i en befintlig lokal med tillräcklig takhöjd.

Ett företag kan behöva utöka sin lokalyta av flera olika skäl. Golvytan på markplanet behöver frigöras för en större produktion, varför pallar med inkommande och utgående gods måste bort. Kontorsrum behöver inte längre finnas mitt i en fabrikslokal. Nya gaffeltruckar kräver mer plats för att komma fram i lokalen.

Oavsett vilket lokalproblem ditt företag har, kan du installera en mellanvåning i form av kundanpassad entresol. Entresolplanet kan användas för att lagra pallar. Du kan välja att ha företagets kontorsrum på en mellanvåning. Då får företags- och arbetsledning en bra översikt över produktionen utan att jämt röra sig bland maskiner och truckar.

Att bygga kundanpassad entresol

Med entresol får du en fribärande mellanvåning som byggs inuti en befintlig lokal. Några infästningar i fastighetens ytterväggar behövs inte. Istället står ditt entresolplan på pelare som har förankring i golvet på markplan. Mellan pelarna finns snedställda stag. Eftersom fastigheten inte byggs ut, kräver installation av installation inget nytt bygglov.

Med kundanpassad entresol får du en flexibel lösning på ditt behov av ny lokalyta. Trapp mellan våningsplanen kan placeras på valfritt sätt. Du kan välja att ha en transporthiss för transport av pallar. Du kan dela upp entresolplanet i såväl lageryta som plats för kontor. Din leverantör av entresol har stor kunskap och erfarenhet från andra installationer. Du får hjälp med allt från hållfasthetsberäkningar till val av design för just ditt specifika behov.

Betonghåltagning är ett jobb du kan få utfört i Uppsala

12 Sep 2022

Betonghåltagning i Uppsala är ett självklart val när du vill öppna upp ett hål i din betong. Oavsett varför du behöver betonghåltagning så finns det hjälp.

Du kanske vill ta upp ett hål i golvet för att kunna sätta in en trappa. Det är en speciell teknik som används i det fallet. Det är i och för sig ett lite större projekt. Så det krävs rejäla maskiner och personer som kan hantera dem. Metoden heter, inte helt utan anledning, golvsågning.

Det finns även andra metoder med vilka du kan ta hål i betongen du ska bearbeta och förändra. En av dem är väggsågning, en annan är vajersågning. Vajersågning är den absolut tystaste metoden du kan använda dig av. Den är faktiskt mer eller mindre ljudlös.

Betonghåltagning är något för ett företag i Uppsala

Det finns de som är specialister på betonghåltagning i Uppsala. När du kontaktar ett sådant företag kan du vara säker på att du får jobbet perfekt utfört. De kan allt om säkerhet och vilka metoder som passar sig bäst när det gäller att ta upp ett hål som lämpar sig bra för sitt ändamål.

När det gäller så stora och omfattande jobb är det bra att ha expertis till hands. Med erfarenhet och kunskap blir allt mycket lättare än om du skulle försöka sätta ihop ett eget team och hyra in några här och där. Ett företag i Uppsala som har specialister på betonghåltagning har allt som behövs.

Trädfällning i Norrtälje sker säkert

28 Aug 2022

Träd som vuxit sig alltför stora och tunga behöver avlägsnas professionellt. Anlita en expert på trädfällning i Norrtälje som har vana och kunskap om detta.

Är du rädd för att tunga grenar blir murkna och faller ner över grannens tomt? Eller över ditt eget hus? Det lilla söta trädet har vuxit till oanade proportioner och är nu mest i vägen. Kanske vill du slippa alla löv som måste krattas varje år. Anlita en firma för trädfällning i Norrtälje och ta bort trädet.

Du kan ibland även få veden uppsågad om du ber om det. Framför allt får du din gräsmatta tillbaka och kan njuta av den fria ytan. Beställ stubbfräsning också, så sågas stubben ner några centimeter under markytan. Inget finns kvar av ditt träd, och du kan strö jord och gräsfrö på platsen.

Trädfällning för mer solsken

Om trädet tar allt solsken från tomten kan det vara skönt att placera en solstol där istället. Du kan också anlita en trädgårdsfirma för plattsättning och göra om tomten ännu mer för att få den lättskött. En hammock eller en helt ny uteplats ger en ny dimension åt trädgården.

När man har haft stora fruktträd i många år kan det faktiskt vara skönt att slippa hålla koll på fallfrukt. Tiden då man konserverade päron kanske inte finns längre, utan man vill ha en lättskött och trevlig uteplats med minimal ansträngning. Njut av din trädgård och installera en snygg utebelysning där. Sten och buskar är till prydnad och kräver inte extra jobb.

← Äldre inlägg