Blogg

RSS

Uppskatta Stockholms gamla fina hängrännor

27 Sep 2023

Gamla, handgjorda hängrännor är en viktig del av Stockholms stadsbild. De bidrar till stadens kulturella och historiska arv och är därför värda att bevara.

Hängrännor är en viktig del av ett hus tak. De används för att leda bort regnvatten från det och därmed skydda fasaden från vattenskador. De har alltså en funktion som inte ska underskattas. I Stockholm har hängrännor faktiskt spelat en avgörande roll i bevarandet av stadens historiska byggnader. Genom att leda bort vatten från taken har de bidragit till att förebygga fukt- och rötskador.

Många äldre hus i Stockholm har fortfarande vackert utformade och handgjorda gamla hängrännor, vilket ger charm och en alldeles särskild karaktär som man inte får hos moderna byggnader. Genom att bevara och underhålla de gamla hängrännorna på ett korrekt sätt kan man förlänga deras livslängd, till glädje för kommande generationer.

Ta hand om hängrännorna

Att byta ut eller reparera hängrännor är dock inget man bör göra själv om man inte har erfarenhet och kunskap inom området. Det är bäst att anlita en professionell hantverkare för att utföra arbetet på ett säkert och korrekt sätt. Genom att välja material av hög kvalitet och regelbundet rengöra hängrännorna kan man förhindra igensättning och vattenskador.

Det finns även olika typer av skydd som kan installeras för att minska risken för igensättning, såsom lövskydd och filter. Att ta hand om och vårda hängrännorna på rätt sätt är inte bara en viktig del av husets underhåll, utan kan också bidra till att bevara minnet av Stockholms historiska arkitektur och byggnadstraditioner.

Effektivisera planeringen med BIM

12 Sep 2023

Idag finns det smidigare sätt att planera ett bygge, än bara en ritning på ett papper. Med hjälp av BIM kan man se och planera hela den tänkta modellen i 3D.

Idag är det helt möjligt att effektivisera ett bygge maximalt. Istället för att använda sig av en ritning på papper, så kan man följa hela ritningen digitalt. Det gör att arbetet blir effektivare och att man tidigare kan upptäcka saker som behöver förändras. Dessutom gör det att flera kan vara insatta i det, utan att faktiskt vara fysiskt på plats.

Inom byggvärlden är BIM otroligt populärt. Det underlättar deras arbete väldigt mycket. De har möjligheten att planera och göra alla ändringar helt digitalt. Det används både för nyproduktion, men även för renovering av en byggnad. BIM kan även användas i syfte att bygga en bro.

BIM låter dig se helheten

Vare sig det är en liten eller stor byggnad som ska byggas är det en fördel att kunna se det framför sig och visualisera det. BIM ger en den möjligheten. Man kan se hela projektet i 3D och röra på den för att se den från rätt vinkel. Det gör att hela bygget blir enklare för alla inblandade.

Har man inte redan BIM i sitt framtida projekt, då är det på tiden att ta kontakt med dem. För de som har testat att använda sig av BIM, går inte tillbaka till arbetet utan det. Följ med i utvecklingen och se det framtida bygget helt digitalt.

Anlita en professionell byggfirma för dina projekt i Nyköping

23 Aug 2023

Att ha tummen mitt i handen är inget hinder när du har stora byggplaner. Kanske är du en mästare på att bygga hus eller den som alltid rycker in för att hjälpa andra på byggfirmans projekt.

Om du är händig klarar du kanske av att sätta upp en hylla eller bygga ett trädäck. Men när det kommer till mer omfattande projekt kan det ta lång tid att göra allt själv, speciellt om du inte jobbar på en byggfirma. Även om de flesta skulle kunna bygga ett hus tar det betydligt längre tid utan rätt kunskap och erfarenhet. Att försöka genomföra stora byggprojekt på egen hand kan ta år, och tiden du spenderar kan du istället använda till att tjäna pengar på ditt vanliga arbete. Tid är inte bara pengar, det är även värdefull återhämtning. Därför är det klokt att göra rätt val när det gäller både din egen tid och andras.

Fördelar med att anlita en byggfirma i Nyköping

När du anlitar en pålitlig byggfirma i Nyköping kan du fokusera på det du är bäst på och låta proffsen ta hand om byggprojekten. Det finns flera fördelar med att ta hjälp av experter:

 • Tidsbesparing: Genom att överlåta byggprojekten till en erfaren byggfirma kan du slutföra dem snabbare och effektivare. De har rätt kunskap, erfarenhet och resurser för att genomföra arbetet smidigt och i rätt tid.
 • Expertis och kreativitet: Byggproffsen har gedigen erfarenhet och kunskap inom sitt område. De kan ge värdefulla insikter och kreativa lösningar som förbättrar dina projekt och överträffar förväntningarna.
 • Kvalitet och säkerhet: En professionell byggfirma garanterar hög kvalitet och säkerhet i arbetet. Du kan känna dig trygg i att dina projekt blir korrekt utförda och uppfyller alla nödvändiga säkerhetsstandarder.
 • Smidig projektledning: Byggfirmor har erfarenhet av att hantera och koordinera olika projekt. De tar hand om allt från planering till genomförande, vilket minimerar stressen för dig som kund.
 • Ekonomiskt fördelaktigt: Att anlita en byggfirma kan faktiskt vara mer kostnadseffektivt i det långa loppet. De har ofta etablerade kontakter med leverantörer och kan förhandla fram bättre priser på material, vilket sparar pengar för dig.

Att anlita en erfaren byggfirma i Nyköping är ett klokt beslut för att slutföra dina byggprojekt på ett professionellt sätt. Genom att överlåta arbetet till experter kan du spara tid, få högre kvalitet och säkerhet, samt dra nytta av deras expertis och kreativitet. Så fokusera på det du är bäst på och låt byggproffsen ta hand om resten!

Badrumsrenovering i Huddinge: Skapa ditt drömbadrum med expertis

22 Aug 2023

Badrumsrenoveringar är spännande projekt som kan förvandla ditt utrymme till en avkopplande och funktionell oas. I Huddinge finns det vissa väsentliga steg att följa för att se till att din renovering går smidigt och att resultatet blir godkänt enligt branschstandard. Att ta hänsyn till vissa nyckelfaktorer kommer att säkerställa att din badrumsrenovering blir en framgångsrik investering.

Välj rätt expertis för din badrumsrenovering

Ett viktigt första steg är att bestämma om du ska genomföra badrumsrenoveringen på egen hand eller anlita en professionell entreprenör. Om du har nödvändiga färdigheter och erfarenhet kan du överväga att ta på dig projektet själv. Men kom ihåg att en badrumsrenovering involverar olika aspekter, inklusive VVS-arbeten, och att det är avgörande att arbetet utförs korrekt för att undvika framtida problem.

En felaktigt utförd renovering kan leda till att dina försäkringar inte täcker eventuella skador eller problem som kan uppstå senare. Om du inte har den nödvändiga kompetensen rekommenderas det starkt att anlita en certifierad hantverkare för att hantera VVS-arbeten och andra tekniska aspekter. Detta kommer inte bara att säkerställa kvaliteten på arbetet, utan också ge dig lugn och säkerhet.

Stegvisa framgångsrika badrumsrenoveringar

För att förvandla din badrumsdröm till verklighet är det viktigt att följa en strukturerad process. Börja med att skapa en grov skiss över hur du vill att ditt nya badrum ska se ut. Detta hjälper dig att klargöra dina önskemål och idéer. Gå in på detaljnivå och fundera över vilka element du vill inkludera i ditt badrum. Ska det finnas ett badkar eller en dusch? Är golvvärme och en handdukstork viktiga för dig? Var noggrann med att inkludera alla dina önskemål. Om du anlitar ett professionellt företag för din badrumsrenovering i Huddinge kommer de att säkerställa att rätt material och produkter används. Detta är avgörande för att uppnå en hållbar och estetiskt tilltalande slutprodukt. Om du väljer att göra arbetet själv är det viktigt att forska i och välja högkvalitativa material. När renoveringen är klar är det dags för den avslutande fasen. Om du har anlitat en entreprenör är det bra att få ett kvalitetsdokument som bekräftar att alla arbeten har utförts enligt branschstandard. Om du har arbetat på egen hand, ta dig tid att noggrant inspektera resultatet och se till att allt är färdigt och fungerar som det ska.

Att lyckas med sin fasadrenovering i Göteborg

14 Aug 2023

Då och då behövs en fasadrenovering. Med sitt utsatta läge på blåsiga västkusten är det inte konstigt att fasaderna på husen i Göteborg slits extra mycket.

Västkusten må vara vacker. Fiskelägen och en mysig skärgård bidrar till en gemytlig stämning i denna del av Sverige. Med närheten till havet kommer dock ett klimat som inte är helt fördelaktigt för bebyggelsen. Hårda vindar och salt vatten tär på husfasader i och omkring Göteborg.

Det är därför inte märkligt att det då och då behövs en fasadrenovering av högsta kvalitet i Göteborg, en riktig uppfräschning som återger forna glansdagar till huset. Vad som krävs vid denna renovering beror bland annat på husets struktur och vad det är byggt av.

Är det alltid dyrt med en fasadrenovering i Göteborg?

Många ställer sig frågor kring huruvida man behöver anlita ett proffs för sin fasadrenovering i Göteborg. Oro kring att renoveringen ska kosta många tusentals kronor är vanlig och ofta det som gör att husägare skjuter på den behövda fasadrenoveringen, även om detta på sikt kan skada huset.

Ju oftare man väljer att se över sin fasad, desto längre håller den. Det är därför klokt att inte dra sig för att lägga tid och pengar på en fasadrenovering i Göteborg. Små medel kan rädda fasaden på sikt och göra att man slipper ge sig på en gigantisk renovering där nästintill allt måste göras.

Kan man göra en fasadrenovering på egen hand?

Stora delar av en fasadrenovering i Göteborg går att fixa på egen hand. Att tvätta av fasaden, till exempel, är en syssla man med enkelhet kan lösa själv. Har man ett trähus kan man även fixa smärre snickeriarbeten utan större förkunskaper. Att byta ut en murken bräda i fasaden löser de flesta.

Klurigare kan det vara för den som har ett putsat hus. Är detta fallet kan det vara klokt att ta in ett fullblodsproffs när det blivit dags för en fasadrenovering av högsta klass. Att putsa ett hus på ett snyggt sätt kräver ofta en hel del erfarenhet samt verktyg som inte alla har liggande hemma.

Hjälp av en skicklig målare i Södermanland

11 Aug 2023

Dra fördelar av mångfalden i både hantverk och tradition som många skickliga målare i Södermanland kan erbjuda när det gäller färg, tapet och snickeri.

Tillhör du skaran som tänker att om något ska göras på rätt sätt så bör man göra det själv? Då kommer du kanske inte att vara först med att anlita en målare i Södermanland. Men om man stannar upp och tänker efter lite så kan det faktiskt vara så att en professionell målare har ett par ess i rockärmen som du missar om du envetet ska fortsätta som du alltid gjort. Det blir säkert bra, men tänk om…

När man väljer att anlita en erfaren yrkesperson till att göra jobbet kan man få nya infallsvinklar, ett annat sätt att se på måleriet och ett slutresultat som garanterat blir tillfredsställande. Många målerifirmor erbjuder faktiskt en nöjd kund-garanti för sitt utförda arbete.

Målare som sätter färg på Södermanland

Tack vare att flera målare i Södermanland är av både olika kön och etnicitet erbjuder de en fantastisk palett av kunskap, erfarenhet, hantverksskicklighet – och givetvis färg. Det som från början kanske bara var att bättra på färgen i hallen kan komma att förvandla ert hem fullständigt.

Tilläggas bör att många målare även är duktiga på andra hantverk såsom snickerier och tapetsering, så passa på att fråga dem om de kan fixa lite annat också när de ändå är på plats så slipper ni anlita ytterligare hantverkare för de tjänsterna. Bättre om samma person kan fixa allt.

Tänk på detta innan du väljer målare

Innan man väljer vilken målare i Södermanland som är bäst för det jobb man vill ha utfört, går det alltid bra att ta internet till hjälp. Du kommer att kunna hitta omdömen om den typ av hantverkare som du letar efter, och därefter blir det lättare att med gott förtroende välja rätt målerifirma.

Har du tur så hittar du en firma som du kan anlita vid flera tillfällen längre fram. Det är alltid tryggt att ha en målare tillgänglig som förstår vad man vill åstadkomma och som alltid utför sitt uppdrag med bravur.

Regelbunden skyddsrumsbesiktning skapar trygghet

7 Aug 2023

Ett skyddsrum måste vara fungerande för att skapa den trygghet och säkerhet som är meningen. För att garantera detta krävs regelbunden skyddsrumsbesiktning.

Den generation som upplevde andra världskriget har minnen av den rädsla som kan uppstå i samhället. Hesa Fredrik, den tjutande signal som testas fyra gånger om året är en påminnelse för oss andra om att det kan uppstå akuta lägen med faror för hela samhället. Signalen ska inte bara användas vid krig utan även vid annan fara som exempelvis gasutsläpp.

Vi har vant oss vid ljudet och brukar bara lugnt konstatera att det inte är någon övervägande fara. Samma sak gäller när vi ser en skylt med Skyddsrum. Eftersom vi levt i ett tryggt och fredligt samhälle har vi inte ägnat skyltarna någon större uppmärksamhet och de flesta vet nog inte ens var närmaste skyddsrum ligger.

Även om vi lever i fredstid ställer samhället ändå krav på att det ska finnas fungerande skyddsrum för befolkningen. I städernas centrala delar ska det finnas utrymmen för människor att söka skydd om det skulle uppstå en överhängande fara för befolkningen. Vid nybyggnationer av större fastigheter krävs det också av byggherren att det byggs skydd.

Det krävs utbildning för att göra en riktig skyddsrumsbesiktning

Skyddsrum finns av flera olika typer och de regleras genom lagstiftning. Gemensamt för dem är att de ska kunna skydda mot tryckvågor eller splitter men de ska också kunna användas i fredstid. Eftersom det finns olika typer av skyddsrum är kraven olika och därför krävs det kunnande och utbildning för att kunna göra en skyddsrumsbesiktning.

I ett skyddsrum bör det finnas ventilationssystem, nödutgångar, toaletter och förnödenheter som gör det möjligt för människor att överleva där under en längre tid. Platserna ska kunna erbjuda sjukvård eller tillfälliga boenden för befolkningen. I många mindre hyresfastigheter eller bostadsrättsföreningar används utrymmen oftast till förvaring eller lager. Det krävs då att de ska kunna iordningställas.

För att vara säker på att skyddsrummen lever upp till rätt standard och att allt fungerar som det ska är det därför viktigt med regelbunden besiktning. Att anlita en utbildad besiktningsman ger därför den trygghet som ett skyddsrum är avsett att erbjuda.

Fasadmålning i Stockholm skyddar villan

1 Aug 2023

Om fasaden på din en gång vackra villa med träfasad börjar tappa stinget, finns det hjälp att anlita. Kontakta en firma som utför fasadmålning i Stockholm.

Vid en fest i kvarteret blir du provocerad av en granne. “Har ingen av dina andra grannar sagt till dig att ditt trähus borde målas om?”, frågar hon. “Det har ingen sagt och det är väl förresten min ensak hur min villa ser ut”, svarar du, märkligt förnärmad. “Har du inte tänkt på att värdet på villorna i kvarteret påverkas av att det finns kråkslott på området?”, får du som invändning.

Dagen efter festen går du runt ditt hus och gör en okulär besiktning. Du konstaterar att grannen nog har rätt. Flera av plankorna på fasaden ser ut att ha ruttnat och färgen börjar flagna på flera ställen. Hängrännor, stuprör och vindskivor har också sett sina bästa dagar.

Fasadmålning i Stockholm kräver grundarbete

Du konsulterar dina familjemedlemmar och undrar om de kan ställa upp och skrapa färg samt slipa och spackla under kommande sommarlov och semester. “Nej, vi vare sig kan eller vill måla huset”, får du som ett rungande och enhälligt svar från fru och barn. “Det går ju att anlita fasadmålare i Stockholm”.

Du får besök av en målerifirma som inspekterar och räknar på jobbet med fasadmålning. Efter någon dag får du en offert som ger dig rätt till rotavdrag för själva arbetet. Målarna börjar med att sätta upp arbetsställningar runt villan. Dina grannar konstaterar belåtna att kråkslottet kommer att bli till ett minne blott.

Dolda faror under marken: Varför din Göteborgska fastighet behöver professionell dränering nu!

22 Jun 2023

Din fastighet är mer än bara ett hem eller en investering. Det är en plats fylld med minnen och en tillflyktsort för dig och din familj. För att säkerställa att din fastighet förblir i gott skick är det viktigt att vara medveten om de dolda faror som kan finnas under marken.

En av de mest betydande hoten är vatteninträngning och bristfällig dräneringssystem. I denna artikel kommer vi att utforska varför det är avgörande att anlita professionella för att utföra dräneringsarbeten på din fastighet i Göteborg. Ta en offert på dränering i Göteborg för att få en prisbild på arbetet.

Vad är dränering och varför är det viktigt?

Dränering är processen att avlägsna överskottsvatten från marken runt din fastighet. Ett effektivt dräneringssystem leder bort regnvatten och grundvatten från byggnaden, vilket minskar risken för fuktintrång och vattenskador. Genom att förhindra vattenansamling runt din fastighets grund minskar du även risken för att marken ska bli instabil och att byggnaden skadas.

Varför behöver din Göteborgska fastighet professionell dränering?

 • Klimatförhållanden i Göteborg: Göteborg är känt för sitt fuktiga kustklimat och frekventa nederbörd. Detta ökar risken för vattenintrång och påverkar dräneringssystemets effektivitet. Genom att anlita professionella dräneringsexperter kan du vara säker på att ditt dräneringssystem är utformat för att hantera det specifika klimatet i Göteborg.
 • Åldrande fastigheter: Många fastigheter i Göteborg är gamla och kan ha åldrande dräneringssystem som inte längre fungerar effektivt. Det är viktigt att regelbundet undersöka och underhålla dräneringssystemet för att undvika kostsamma skador på fastigheten.
 • Fukt- och mögelpåverkan: Dålig dränering kan leda till fuktintrång i fastigheten, vilket kan ge upphov till mögel- och mögelskador. Mögel kan inte bara påverka fastighetens struktur utan även hälsan hos de som bor eller arbetar i byggnaden. Genom att investera i professionell dränering minskar du risken för fuktrelaterade problem.
 • Ökad fastighetsvärde: En fastighet med ett välfungerande dräneringssystem har vanligtvis högre marknadsvärde. Genom att genomföra professionell dränering kan du öka din fastighets attraktivitet och därmed potentiellt höja dess värde om du någonsin bestämmer dig för att sälja.

Fördelarna med att anlita professionell dräneringstjänst i Göteborg

Att anlita en professionell dräneringstjänst kan ge dig en mängd fördelar, inklusive:

 • Expertis och erfarenhet: Professionella dräneringsexperter har kunskapen och erfarenheten som krävs för att identifiera eventuella problem och utforma en skräddarsydd lösning för din fastighet. De kan utföra en noggrann bedömning av ditt dräneringssystem och rekommendera åtgärder baserat på dina specifika behov.
 • Kvalitetsmaterial och utrustning: Genom att anlita professionella dräneringsexperter får du tillgång till högkvalitativa material och specialiserad utrustning som är nödvändig för att utföra dräneringsarbeten på ett effektivt sätt.
 • Garanti och trygghet: De flesta professionella dräneringstjänster erbjuder garantier för sitt arbete. Detta ger dig trygghet och försäkring om att eventuella problem som uppstår efter att arbetet är slutfört kommer att tas om hand utan extra kostnad.

Framgångsrik byggnation i Uppsala: 5 Oslagbara tips för byggprojekt

20 Jun 2023

För att genomföra en framgångsrik byggnation i Uppsala behövs noggrann planering och smarta strategier. Här är 5 oslagbara tips som kan hjälpa dig att nå dina byggmål:

Definiera dina mål och krav

Innan du påbörjar byggprojektet är det viktigt att klargöra dina mål och krav. Vad vill du uppnå med byggnationen? Vilka specifika behov och önskemål har du? Genom att tydligt definiera dina mål kan du skapa en riktning för projektet.

Anlita erfarna entreprenörer

Att välja rätt byggfirma i Uppsala är avgörande för framgången av ditt byggprojekt. Satsa på att anlita erfarna entreprenörer med god kunskap och kompetens inom området. Be om referenser och utvärdera tidigare projekt för att säkerställa att de uppfyller dina behov.

Skapa en detaljerad budget

En välplanerad budget är en nyckelfaktor för att hantera kostnaderna under byggprojektet. Ta hänsyn till alla nödvändiga kostnader, inklusive material, arbetskraft, tillstånd och eventuella oväntade utgifter. En tydlig budget kan hjälpa dig att undvika ekonomiska överraskningar.

Planera noggrant

En genomtänkt plan är avgörande för en smidig byggprocess. Skapa en tidslinje och identifiera de olika stegen i projektet. Ta hänsyn till tillståndsprocesser, materialinköp och tid för installation och byggande. En detaljerad plan kan hjälpa till att undvika förseningar och hålla projektet på rätt spår.

Använd högkvalitativa material

För att uppnå hållbara och långvariga resultat är det viktigt att använda högkvalitativa material. Satsa på material av god kvalitet som kan stå emot väderförhållanden och slitage över tid. Genom att välja rätt material kan du öka byggnadens livslängd och minska risken för framtida reparationer.

Med dessa 5 oslagbara tips är du väl rustad för att genomföra en framgångsrik byggnation i Uppsala. Kom ihåg att noggrann planering och kvalitetsfokus är nyckeln till ett lyckat byggprojekt. Lycka till!

Stabilt underlag med geotekniker

15 Jun 2023

En geotekniker förbereder ett bygge genom att kontrollera markförhållandena. Det är berggrunden, vatten, eventuella hålor eller porösa mineral som undersöks.

Det ska erfarna geotekniker till för att kunna ge ett bestämt besked om hur ett hus ska kunna byggas på en viss plats. Hållfasthetsberäkningar och ren analys av markens sammansättning är det som man utgår från. Bygget ska stå stadigt och det får inte luta eller spricka. Det är stora ekonomiska värden som står på spel vid ett husbygge.

Det är viktigt att allt stämmer så att hyresgäster inte kommer till skada. En geotekniker kan också exempelvis komma fram till att det inte är lämpligt att bygga höghus på den tomten, och då finns det ett sakligt och väl underbyggt skäl till det. Då får man justera sina planer, vilket kan innebära att utforma huset på ett annat sätt.

Geotekniker gör allt jobb

Den som är ansvarig beställare av ett bygge måste kunna lita på att det är verkligt erfarna geotekniker som gör alla beräkningar. Det är omöjligt för en privatperson att ha den kunskapen, så därför är det en viktig tjänst som den professionella firman för geoteknik erbjuder.

Man behöver bedöma dels hur marken är beskaffad när det gäller berggrunden och olika jordlager, men man får också ta hänsyn till eventuella tunnlar och schakt i närheten. Man mäter djupet ner till grundvatten och planerar hur rördragningar ska gå till. Givetvis måste man också säkra upp att marken är giftfri och inte innehåller några skadliga ämnen som behöver saneras bort.

Fönsterrenovering i Uppsala kan spara pengar och energi

9 Jun 2023

Börjar dina fönster vara slitna och gamla? Då är det dags att se över om du behöver en fönsterrenovering i Uppsala. Det kan spara både pengar och miljöresurser.

Renovera fönster eller byta fönster? Det är frågan. Och det kan faktiskt vara så att ju äldre fönster, desto bättre är det att renovera dem. Gamla fönster av trä är nästan alltid av mycket god kvalitet. Träet som använts är hårt och motståndskraftigt, och det kan klara sig riktigt många år med lite vård och omsorg.

Men då är det såklart viktigt att ta hand om fönstren väl. Att skydda träet mot vädrets och tidens påverkan är nödvändigt för att det ska hålla i många år till. Här gäller det att ta hjälp av de som kan sin sak. Med en fönsterrenovering kan den höga kvaliteten på fönstren bevaras.

Fönsterrenovering – oftast bättre än fönsterbyte

Men är det inte enklare och billigare att bara byta ut fönstren istället för att renovera dem? Nej, när det gäller gamla fönster i äldre hus lönar det sig oftast att renovera dem istället för att byta ut dem. I gamla hus är fönstren ofta av en storlek och modell som inte är standard. Då måste nya fönster måttbeställas, vilket kan bli mycket dyrt.

Med tanke på miljön är det också mer lönsamt att renovera fönstren istället för att byta till nya. Vid en renovering kan dina fönster också tätas, så att mer värme kan behållas inne i huset. Det är nämligen vanligt att mycket värme läcker ut genom fönstren. Genom att isolera eller täta dina fönster i Uppsala kan du spara både energi och pengar.

Läs mer här: https://www.fönsterrenoveringuppsala.se.

Du kan få ersättning för dolda fel i ditt hus

30 May 2023

Vardagen kan lätt förvandlas till en mardröm om du hittar dolda fel i ett hus du nyligen har köpt. Men det finns ersättning att utkräva om så är fallet.

Det är viktigt att veta att du har undersökningsplikt när du köper hus. Det innebär att du måste undersöka hur huset mår innan du genomför affären. På så sätt ska du undvika otrevliga överraskningar som förvandlar husägandet till en mardröm.

Ofta sker undersökningen i form av en professionell besiktning. Men problemet är att även den mest skickliga besiktningsman kan begå avgörande misstag. Det kan mycket väl hända att du upptäcker ett stort fel flera månader efter att du har flyttat in – utan att det noterades i besiktningen. Sådana fel kan gå under begreppet “dolt fel”.

Oenigheter om dolda fel i hus

Ett dolt fel är med andra ord precis vad det låter som. Det är ett fel på huset som det inte kan ha begärts att du skulle ha hittat under den undersökning som du skulle ha gjort innan du tog över nycklarna. Uppstår en sådan situation så kan du eventuellt ha rätt till ersättning för dolda fel på ert nya hus.

Däremot bör du nog förvänta dig att de förra ägarna, som är de som i så fall kommer att krävas på ansvar, kommer att bestrida upptäckten. Han eller hon kommer sannolikt hävda att du borde ha upptäckt felet själv med tanke på din undersökningsplikt. Då kan du behöva ringa en advokat för att få ytterligare hjälp.

Stålhallar är senaste modet

29 May 2023

Många väljer att bygga stålhallar numera, för det är ett hållbart material som passar i olika sammanhang. De är lätta att sälja vidare om företaget flyttar.

Stålhallar är flexibla och kan användas till lite av varje. De kan vara mässhall, lager eller varuhus. Man kan också ha en tillverkningsindustri i en stålhall. Huset är i princip underhållsfritt och det är för det mesta lätt att komma åt rör och kablar, som ofta sitter synliga i taket.

Det krävs mycket stål i rätt kvalitet när man ska bygga en stålhall. Det ställs också stora krav på hållfasthet och bärighet med pelare och annat. Den som vill ha en öppen planlösning får tänka på detta, så att det finns stödjande balkar i konstruktionen. Självklart tar man hjälp av proffs som är vana vid att bygga stålhallar och har stor kunskap.

Stålhallar som håller sig fina

Det är hållfasta byggnader som står sig fint i många år framöver. Då är andrahandsvärdet högt och det är nästan inget jobb med en stålhall. Den behöver inte målas och den kan vara ganska ruff invändigt, i fabriksstil, och ändå vara mycket modern i arkitekturen. Eftersom stålhallar är så vanliga smälter de lätt in i omgivningen med liknande byggnader.

Företag som arbetar med att göra stålhallar har redan gjort flera åt olika kunder, och därför har de stor kompetens för att se till att bygget är säkert och ändamålsenligt. De vet hur mycket material som behövs och kan också ge en rättvisande prisuppgift på vad en stålhall kostar att färdigställa.

← Äldre inlägg