Blogg

RSS

Det duger inte med vilken bänkskiva som helst i Göteborg

11 maj 2022

En bra bänkskiva i Göteborg ska vara tålig, snygg och inte kosta för mycket. En är väl ingen dumskalle – grejerna ska hålla! Även de i marmor eller natursten.

Har du hört vad de där trendängsliga stockholmarna har börjat installera för bänkskivor i sina kök? Marmor! Som om de levde i Italien på 80-talet! Men vet du, det är faktiskt rätt snyggt. Det kanske kan vara något för Sveriges andra största stad att haka på? Du ska ju inte renovera köket bara för sakens skull, men om du behöver så är det italiensk marmor som gäller.

Du kan kalla det “natursten” om du vill. För visst känns det lite rustikare, lite mer västkust? Göteborg är ju känd för sina saltstänkta klippor och närhet till naturen. Jo. Natursten i köket. Det känns helt rätt. Det gäller bara att hitta en bra leverantör, som har koll på kvaliteten.

Bänkskiva värdig ett kök i Göteborg

För är det något som göteborgare inte har något tålamod med, så är det dålig kvalitet. Eller hur? Saker som går sönder och blir repiga är ingen höjdare för en glad göteborgare. Grejerna ska hålla utan mankemang. Även om det är viktigt med estetiken är det funktion framför allt i denna pragmatiska landsända.

Och det gäller självklart även en så välanvänd komponent i köket som en bänkskiva. En bänkskiva värdig Göteborg är tålig och snygg – precis som göteborgarna själva. Sedan får det inte vara för dyrt heller. Sådana där “stockholmspriser” duger inte i 031-området. Läs mer om bänkskivor på den här hemsidan: https://femman-natursten.se

Därför ska du ställa krav på din målare i Stockholm

9 maj 2022

Målare ska ta god hand om pampiga våningar på Östermalm i Stockholm. Se till att du anlitar en som faktiskt gör det. Be om referenser och arbetsprover.

Du som bor på Östermalm i Stockholm har säkert redan insett att det inte duger med vilken målare som helst. Är det en av stadsdelens pampiga sekelskiftesvåningar som ska målas gäller det att anlita en målare som vet vad som gäller. Det måste vara stilenligt, stilfullt och kompetent utfört.

Du ska be att få se referenser från den målerifirma du funderar på att anlita. Har de kunder vars objekt liknar ditt hem? Kanske kan de till och med uppvisa arbetsprover från ännu pampigare boenden, som till exempel ett slott? Då vet du definitivt att du är på rätt spår.

Det finns riktigt bra målare på Östermalm i Stockholm

Den målerifirma i Stockholm som inte visar något intresse för att bevara befintliga dekorationsmålningar och andra detaljer i en äldre lägenhet ska du se upp för. Det är mycket viktigt att vårda det unika med ditt boende. Både som kulturminne och som USP när du vill sälja lägenheten.

Det låter kanske som en omöjlig uppgift att hitta en så noggrann och insatt målare. Men misströsta inte. På Östermalm finns det målare som uppfyller även riktigt högt ställda krav. Och känsla för rätt estetik. Ställ gärna några kontrollfrågor om vilken typ av färg som är mest tidstrogen sekelskiftet. Det ska de kunna svara på på stående fot.

Linjemålning är mycket mer än en vit linje på gatan

28 apr 2022

Linjemålning som vi känner den är vita linjer i gatan som strukturerar trafik och vägar. Det kan även vara andra avgränsningar och markeringar som vi behöver.

Men är det allt? Vilka möjligheter finns det inte med målade linjer. De som minns Linus på linjen vet hur fantasieggande en enda liten linje kan vara. För de som inte minns Linus så var det en tecknad serie som gått på SVT i omgångar. Det säregna med filmerna var att allt var ritat med en enda linje. Ur linjen uppstod karaktären Linus samt olika föremål som tecknaren skapade åt honom.

Den koleriske och emotionelle Linus hade konstant kontakt med tecknaren vars händer och penna ständigt kom in i bild och gjorde om linjen enligt Linus önskemål. Givetvis gick det galet gång på gång – men många gånger också bra. Kontentant var att det var roligt och fantasieggande och gjort med endast en linje.

Linjemålning för säkerhet och nöje

Vanligen ser vi linjemålning i form av vita streck på gator, vägar, parkeringar osv. De skapar gränser i det gränslösa och strukturerar tillvaron så den blir begriplig. Något skapar dessa linjer med stor skicklighet och exakthet. Likt Linus tecknare.

Detta är en resurs som kan användas mer i samhället. Som att – likt på ett sjukhus – måla linjer i olika färger genom stan för att i det fallet hjälpa turister att hitta rätt. Eller varför inte ha olika färger på linjer på vägarna, för att visa i vilken stadsdel man befinner sig?

Sanering av dödsbo i Linköping

21 apr 2022

Du som ärvt en lägenhet i behov av sanering i Linköping är inte ensam. Ett hem kan förfalla av många anledningar. Det viktiga är nu att du gör rent bostaden.

Många människor har en excentriker i släkten som sällan eller aldrig släpper in någon i sitt hem. Inte förrän hemmet har blivit ett dödsbo och lägenheten ett arv. Inte sällan handlar det då om ett hem som är i behov av en ordentlig sanering. Linköping är inget undantag. Precis som i alla städer världen över finns många människor som av många orsaker lever ensamma liv, där hygien och lägenhetsunderhåll inte stått högt på agendan på flera decennier.

Vare sig för dig som ärvt ansvaret för lägenheten eller för din avlidne släkting, finns det någon skam i att hemmet förfallit så pass att det är i behov av en sanering. Det finns lika många livsöden som det finns människor, och alltid anledningar till varför ett liv blev som det blev. Men det är otvivelaktigt så att lägenheten faktiskt behöver saneras. Och det kan du inte göra själv.

Beställ professionell sanering av bostaden

Det finns flera firmor som utför sanering i Linköping, av lägenheter såväl som hela hus. Att det finns flera utförare innebär att behovet är stort, vilket i sin tur innebär att även om din släkting levde ensam så var hen inte ensam om sin situation. Eller att du är ensam om att behöva beställa en sanering av lägenheten. Du ska alltså inte skämmas, utan bara kavla upp ärmarna och ringa in proffsen.

Hitta din takläggare i Fagersta

21 apr 2022

Visste du att du kan höja värdet på ditt hus genom att anlita en takläggare och låta lägga om taket? Läcker det in i ditt hus i Fagersta och du behöver ha tag i en takläggare kan du vara lugn.

Du kan få ditt tak omlagt i flera olika material. Det finns de som gillar plåttak som är ett relativt underhållsfritt material och förhållandevis billigt att anskaffa. Andra tycker bättre om det gamla hederliga teglet som är, och har varit, ett av de mest förekommande taken. Sedan finns det så klart halmtak men det är sällan du ser dem annat än till väldigt små hus, som en fäbod ungefär. När du anlitar en takläggare i Fagersta, och inte försöker göra det själv, kan du vara lugn med att det blir gjort efter bästa förmåga och högsta kvalité.

Takläggaren vet vilket slags tak som är det rätta

Det går att lägga om alla slags tak till något riktigt bra och stabilt alternativ om du nu skulle ha ett tak som är riktigt dåligt. Är det bara skavt och lite slitet eller om det fattas några tegelpannor och du är nöjd med taket i sin helhet, så kan du bara komplettera och fixa till det hela. Men är du osäker så ta ett samtal med någon kunnig person. En takläggare vet det mesta om att lägga rätt slags tak på rätt sorts hus. Tala med en takläggare idag för att få veta vad det egentligen är du behöver. Läs mer om takläggare i Fagersta här: www.takläggarefagersta.se

Stort ansvar att göra trädfällning i Stockholm

13 apr 2022

Det är inte bara att sätta igång och fälla träd hur som helst. Är det tättbebyggt eller stora träd behöver man hjälp. I Stockholm fixar de trädfällning.

Det är inte bara i skogen som man ibland behöver ta ned träd. Man kan även behöva göra det mitt inne i storstaden. Det kan vara inne i någons trädgård, men det kan också handla om träden i parken eller de som står vid gatan. Det finns olika anledningar till varför man behöver ta ned träd.

Vilken anledning är inte det viktigaste. Det viktigaste är att man tar rätt hjälp med det så man inte tar några dumma risker. För det kan nämligen bli väldigt farligt om man inte vet hur man ska göra. Träd kan vara både stora och tunga att handskas med och det krävs kunskap för det.

Hur säkert är trädfällning i Stockholm?

Det kan ju nästan låta galet att man kan fälla stora träd mitt inne i storstaden. Men det är fullt möjligt. För att göra det så behöver du ta hjälp av trädfällare i Stockholm. De har stor kunskap om och erfarenhet av trädfällning och vet hur de ska göra. Det finns inte utrymme för misstag när man är inne i staden.

Av den anledningen så arbetar de ofta med sektionsfällning av trädet. Det innebär att de istället för att kapa hela trädet direkt, så tar de ner det bit för bit. Det blir säkrare för alla inblandade, men jobbet blir ändå gjort.

Behöver du anlita maskinuthyrning i Göteborg?

13 apr 2022

Att hyra maskinerna du behöver till ditt projekt i Göteborg är smart. Det är betydligt mer kostnadseffektivt än att köpa maskinerna. Du hyr bara det du behöver.

Har du en byggfirma och vill åta dig ett byggprojekt som kräver maskiner som du kanske inte har i din maskinpark? Låt inte det göra att du måste tacka nej. Att investera i ett flertal större maskiner är kostsamt och det är inte säkert att du kommer behöva dessa till nästa projekt. Det smarta är att använda sig av maskinuthyrning och få tillgång till de maskiner du behöver. Du hyr just det du har behov av under perioden.

Det kan handla om en fasadrenovering av ett flervåningshus i Göteborg, som kräver att du använder kranar och byggplattformar. Du har personal och duktiga medarbetare som klarar jobbet, men du saknar en stor kran och har inte tillräckligt med byggställningar. Avstå inte från projektet. Hyr det som saknas och ro iland bygget.

Maskinuthyrning med allt från kranar till arbetskläder

Kanske har du tillgång till någon arbetsbod, men till större projekt med fler anställda kommer du behöva extra bodar som går att hyra för perioden. Även arbets- och skyddskläder går att hyra för extrapersonal. Bodarna sätts upp och är klara att användas när du behöver, då uthyrningsfirman även står för servicen. Det spar mycket tid.

När det gäller maskiner, kan du få god hjälp att välja rätt maskin för varje skede i processen. Du får ta del av erfarenhet och service, så att ditt jobb blir enkelt och smidigt.

Kväv elden med brandisolering

28 mar 2022

Få saker kan vara så förödande som en brand. Den förtär allt i sin väg och sprider sig snabbt och relativt lätt. Med en brandisolering kan du stoppa den och dess katastrofala förödelse.

När du vill skydda ditt företag eller ditt hem så tänker du kanske i första hand på att skaffa dig ett inbrottslarm eller liknande då det hela tiden pratas om den skenande kriminaliteten i Sverige. Men få saker är så förödande som en brand i en fastighet. Den ödelägger allt, väggar, dokument, utrustning, möbler, människor. Det är därför extremt viktigt att du har en bra brandisolering som kan hindra elden från att spridas och skydda byggnadens bärande konstruktioner så att du köper dig tid att få dig själv och de dina i säkerhet. En brandisolering är en ganska simpel sak, man isolerar byggnaden med ett material, till exempel stenull, som kan stå emot mycket höga temperaturer vilket minskar risken för spridning.

Brandisolering är en fråga om liv och död

Med en brandisolering, som du låter experter utföra regelbundna kontroller på, räddar du liv! En bra brandisolering är så effektiv att den kan stänga in eldsvådan i ett rum och på så sätt få den att dö av sig själv när den inte kan spridas. Givetvis är detta inte en uppmaning till dig att stanna i en brinnande byggnad, evakuera och ring brandkåren! Men en brandisolering kan rädda mycket av det som finns när olyckan är framme och det är värt sin vikt i guld.

Experter på brandskydd

27 mar 2022

Man kan aldrig helt skydda sig från att det börjar brinna men man kan minska riskerna för att det gör det. Med ett bra brandskydd kan man också minska skador och omfattning på branden.

Det finns mycket man kan göra för att brandskydda en fastighet och om man söker bygglov behöver man uppge en brandskyddsbeskrivning. Anlitar man en firma som arbetar med brandskydd får man beskrivning på vad som behöver göras.

Oavsett om det är en ny byggnad eller en äldre som man valt att utrusta med brandskyddande material så får man efter det utförda arbetet ett speciellt intyg om att byggnaden är brandskyddad. På intyget framgår det vilka arbeten man gjort, materialtyp och brandteknisk klass. Skulle man någon gång i framtiden vill sälja fastigheten är det en åtgärd som höjer värdet.

Det finns olika typer av brandskydd som kan kombineras

Brandisolering innebär att man monterar ett brandisolerande material för att förhindra elden att sprida sig. Det material som oftast används är stenull. Stenullen är ett naturmaterial som är miljövänligt och passar väl i alla byggnader. Den används också för att isolera ventilationsanläggningar och är ljudisolerande.

Förutom brandisolering finns åtgärder som brandtätning, brandfogning och brandskyddsmålning som man kan vidta för att skydda en fastighet vid eldsvåda. Brandskyddsmålning görs med en färg som förhindrar uppkomst och spridning av brand och färgen minskar rökutveckling.

Avsikten med brandisolering är att hålla värme och eld borta från brandfarliga material. På det sättet hindras spridning, man kan stänga in och lättare släcka en brand. Allt arbete med brandskydd skapar en trygg miljö. Mer om brandskydd kan du läsa på denna sida: brandskydd.nu

Lekplatsutrustning för alla barn

21 mar 2022

En lekplats med bra och stort urval av lekplatsutrustning är ofta favoriten för barnen. Där de kan stoja och leka i evigheter fast det känns som tiden står still. Välj bra och säkra lekplatser.

Lekplatsen är ett utmärkt ställe för barnen att få utlopp för sin energi och träffa nya kompisar. De dagar man ska till lekplatsen är alltid de roligaste. Har men en lekplats nära sitt hem är det en ren dröm för många barn. Det viktiga för föräldrarna är att det går säkert till. Barn har ju en tendens att vara vilda, och skadar sig lätt. Visst kan skador förekomma, men med säker lekplatsutrustning minskar riskerna. Vartenda år rapporteras flera tusentals olyckor på lekplatser. En del av dessa kan bero på att utrustningar inte är i bra skick. Genom att köpa saker av bra kvalitet har man en tryggare miljö för barnen.

Uppskattad lekplatsutrustning

Det finns barn i flera olika åldrar som har nytta av lekplatsen. För att nå ut till en så bred åldersgrupp som möjligt behöver man därför ha olika saker, och leksakerna måste vara anpassade för olika åldrar. Det ska givetvis finnas något för alla barn på lekplatsen. Det gör den extra uppskattad. Ta hjälp av ett företag som är expert på lekredskap. De ser till att du får en säker utrustning. De hjälper givetvis till att ställa upp den ordentligt så att allting är som det ska. Man är aldrig för gammal för att leka i lekparken med sina barn.

Geoteknisk undersökning med oberoende redovisning

19 mar 2022

En oberoende entreprenör utför geoteknisk undersökning på plats genom att ta prover och göra mätningar. Resultaten redovisas digitalt i realtid för att påskynda analys och utvärdering.

Det vanligaste sättet att göra en geoteknisk undersökning är att med olika tekniker borra eller trycka ner mätutrustning i marken. Den utrustning man använder mäter olika egenskaper i jorden och tar prover som skickas för analys i ett laboratorium.

En oberoende entreprenör som utför undersökningar arbetar bara med att samla in underlag för analyser och utvärderar därför inte materialet. För att underlätta för utvärdering, planering och projektering rapporterar man insamlade resultat digitalt i realtid.

Genom en geoteknisk undersökning kan man beräkna markmaterialets hållfasthet, kompressionsegenskaper och elasticitet för att bestämma vilken belastning det tål. Om resultaten visar att marken inte tål belastningen av exempelvis den väg eller bro man planerar, kan man fatta beslut om vilken förstärkning som krävs.

En oberoende entreprenör som kan utföra alla typer av geoteknisk undersökning

En oberoende entreprenör med välutbildade ingenjörer och en stor maskinpark kan åta sig alla typer av markundersökningar. Planerar man exempelvis att bygga i ett område där det funnits industrier, och man misstänker att det kan finnas avfall eller gifter i marken, gör man en miljöteknisk undersökning. Vid den undersökningen ser man hur marken kan saneras och återställas.

Vid sidan av borrningar i mark och berg med tung borrigg och kannborrar kan man också utföra provtagning med pumpar och båt i sjöar och vattendrag. Innan man lämnar offert på arbete besöker man alltid platsen för att bedöma arbetets omfång. Läs mer om - på denna sida: geotekniskundersökning.se

När du behöver hitta bra markiser på Lidingö

18 mar 2022

Bra solskydd under de ljusstarkaste dagarna kan vara avgörande för om man kan vistas i en lokal eller inte. Här hittar du högkvalitativa markiser på Lidingö.

Hitta seriösa och pålitliga leverantörer av bra markiser på Lidingö, så att du kan skapa behaglig skugga under de soligaste dagarna. Även om man gillar sol är det inte alltid önskvärt med strålande solsken när man jobbar vid datorn eller tittar på TV hemma. Ibland kan det vara både skönt och nödvändigt att avvärja det starkaste solljuset och skapa skugga. För boende på Lidingö går det att hitta väletablerade återförsäljare och experter på bra solskydd, vilket innebär att du inte behöver pendla in till stan för att få hjälp. Välj mellan ett stort antal klassiska markiser eller upptäck nya moderna favoriter.

Få hjälp med installation och service av dina markiser

Nuförtiden går det att hitta såväl gamla och hederliga handvevade markiser som eldrivna dito. Du kan lätt välja din favorit bland de många varianter som finns på dagens marknad. När du har hittat den markis som bäst passar ditt hem eller verksamhet, kan du även få hjälp att installera den på ett korrekt sätt. Vidare brukar den firma som tillhandahåller dina markiser kunna hjälpa till med underhåll. Ofta finns det gott om reservdelar till både mekanik och duk om något skulle gå sönder eller strula. Du kan även få råd om hur du bäst sköter om dina markiser för att de ska hålla så länge som möjligt.

← Äldre inlägg