Blogg

Målare i Uppsala hjälper med planeringen

27 sep 2021

Tycker man det är svårt att välja färg eller tapeter till lägenheten finns hjälp att få. I Uppsala finns det möjlighet att kontakta en målare som hjälper till med både tapetal och planering.

Stina har hittat en lägenhet som passar hennes plånbok. Den är lite nedgången men skulle kunna bli riktigt fin med lite ny färg på väggarna. Problemet är bara att hon inte känner någon i stan och själv har hon tummen mitt i handen. Tiden går tills hon en dag slår upp morgontidningen och ser en annons som deklarerar att en målerifirma i Uppsala hjälper privatpersoner, inte bara med målning eller tapetsering, utan även planering av färger med mera.

Målaren kommer till lägenheten

Utan att spilla någon tid skyndar hon sig att kontakta målerifirman. De bestämmer en tid när en hantverkare ska komma hem till henne för att få inblick i vad som skulle passa hennes hem. Skönt tycker Stina som hört att de är proffs på att veta hur ljuset påverkar färgerna och därför vet vilken nyans som passar bäst. Niclas heter målaren som ska hjälpa henne. Han är ett riktigt proffs. Gemensamt går de igenom vad hon vill ha gjort och han rekommenderar inte bara färger utan även fondväggar för att skapa rymd i några av rummen. Bara några dagar senare kommer han för att sätta igång. Hon har plockat bort alla saker och kan nu bara vänta på att Niclas ska färdigställa rummen. Hon känner sig upprymd och känner att det kommer att bli fantastiskt.

Lägenhet i Göteborg krävde finsnickeri

25 sep 2021

Man behöver inte alltid en stor lägenhet för att man har mycket saker. I Göteborg kan man hyra in personer som är proffs på finsnickeri. Inte bara som dekor, men också för smarta lösningar.

Cornelia skulle äntligen få leva sin dröm. Hon var klar med sina studier och hade fått ett jobb i Göteborg. Som hon ville bort från landets tristess och uppleva storstadspuls. Givetvis ville hon bo centralt och hade fått leta för att hitta en lägenhet hon skulle ha råd med. Till slut hade hon hittat en liten etta som inte var det hon drömt om, men det var en start.

En dag under fikarasten kom hennes trångboddhet på tal. En av killarna berättade att hans bästa kompis var snickare och var proffs på att bygga smarta lösningar för förvaring. Ville hon ha hans nummer?

Finsnickeriproffs i Göteborg

Snickaren, som hon givetvis ringde, kom följande torsdag för att ta sig en titt på hennes lägenhet. Han berättade att han arbetade på en firma som gjorde mycket finsnickeri i Göteborg. Han gick runt i lägenheten och berättade om sina idéer. Ett sovloft skapade mera yta och kunde bli en stor garderob.

Några dagar senare kom en offert på vad alla ändringar skulle kosta. Med rot-avdraget skulle hon ha råd med det.

Några veckor senare kom en arbetskamrat på besök. Nyfiken på Cornelias nya walk in closet. Det var nästan så att hon inte trodde på det själv. Nu kändes lägenheten plötsligt rymlig och hon visste att hon skulle stormtrivas.

Målare för huset i Solna

18 sep 2021

När du vill ha huset ommålat är det inget lätt jobb. Det är nu beslutet ska tas. Vill du att en målare hjälper till med huset i Solna eller tänker du lägga både tid och kraft på att göra det själv?

Det finns säkert dagar då du skulle vilja göra allt hantverk i ditt hus själv och andra dagar då du helst av allt vill ligga på soffan eller i hängmattan och dra dig i stället. Men du som har hus vet ju att det alltid är något att fixa med. Är det inte det ena så är det det andra. En sak är säker, att så småningom kommer du att behöva måla om ditt hus.

Vill du ha ditt hus målat så finns det gott om målare i Solna. Erfarna gedigna hantverkare som vet vad de gör och ser till att göra det bra. På ett par timmar har de slängt ihop en ställning runt ditt hus och sedan drar de rollers över din fasad så den blir som ny.

Mer jobb för en duktig målare

När utsidan är fixad och klar kanske du vill ta en titt på din interiör. Är det något mer som skulle må bra av en gnutta färg? Hur ser taken och väggarna ut? När fick de en uppryckning sist? Det är med hus som med oss människor - det är inte bara utsidan som behöver få sig en genomgång. Även insidan kan må bra av att slipas och putsas innan den till slut får en ny och fin uppfräschning.

Målare för både stora och små jobb i Västerås

18 sep 2021

Att själv göra måleriarbete kan vara kul. Det tar dock ofta lång tid att genomföra när man är själv. Anlita en målare i Västerås som kan jobbet på sina fem fingrar. Då blir arbetet alltid bra.

Man behöver inte vara vare sig Picasso, Carl Larsson eller Carolina Gynning för att kunna måla om hemma. Jo, om man kanske tänker att man ska måla ett porträtt på väggen så kanske det är en fördel. Annars så räcker det med ett par penslar och lite färg så är det bara att sätta igång.

Sedan är det ju en fördel att plocka ner alla tavlor och flytta bokhyllor också. Det ser faktiskt ganska fånigt ut annars den dag man tänker ta bort dem eller flytta på dem. Då är jobbet lite ogjort. Dessutom är det svårt att måla exakt samma nyans då färgen blekts av solen med åren.

Målare gör jobbet enligt önskemål

Istället för att måla själv och få färgstänk över golv och väggar där det inte ska vara, så anlita en målare. I Västerås finns det målare som utför arbetet korrekt på platsen efter önskemålet man har. Som privatperson kan man dessutom utnyttja ROT-avdraget och få arbetet ännu billigare.

Många målare har avtal om rabatt när de köper färgen i färgbutiken, så jämfört med att göra jobbet själv blir det mycket billigare. Dessutom sparar man mycket tid och tålamod på att anlita en erfaren målare. Istället blir arbetet gjort enligt avtal och man kan själv ägna sig åt andra saker.

Billigare att bygga glasfiberpool

16 sep 2021

Vill du göra det mesta arbetet själv när du ska bygga pool? Då kan glasfiberpool vara något för dig. Istället för att gjuta en ram sätter du in en hel ram. Du behöver bara vara lite händig.

Snart står man själv för julfesterna. Alla vännerna är bjudna att bada i den alldeles egna poolen. Ska man skryta lite extra har man ju även gjort den själv. Visst lite hjälp har man fått, men det var inte mycket. Nu är ni nyfikna va? Så det hela började med att planera hur stor den skulle vara. Efter det behövde ett hål grävas, med hålgrävandet fick man hjälp. Skulle man stått med spade hade det tagit en evighet. Därefter fick man till ett bra och stabilt underlag. Nu tänker ni säkert att nu börjar det gjutas. Men nej, inte alls, det behövs inte om man ska bygga glasfiberpool. Denna köper man nästan färdig.

Svårt att bygga pool?

Även om man väljer en där man inte behöver gjuta så är det ändå svårt att sätta ihop poolen. Man kan inte ha tummen mitt i handen, utan behöver vara ganska händig. Är du inte det är det bättre att ta hjälp med din pool. De du köper den av kan säkert även hjälpa till med det. Det finns bara fördelar med en egen pool. Du slipper trängsel, du slipper gå iväg för att bada. De dagar du bara vill ha det lugnt omkring dig men ändå vara i vattnet, då har du det, för det är din egen pool.

Attefallshus som gästboende i Stockholm

14 sep 2021

Behöver du ett extrahus i trädgården? Ett attefallshus där du kan inhysa släktingar och vänner? Det finns många olika modeller och storlekar att välja bland för dig som bor i Stockholm.

Tjugofem kvadratmeter är tillräckligt för att kunna inhysa den tjocka släkten när de vill komma på besök. Eller så kan du använda kvadratmeterna till att skapa ett eget boende till ditt äldsta barn. I ett attefallshus i Stockholm kan du själv välja vilka funktioner du vill ha. Kanske enbart sovrum, med ett loft för extra sovyta. Eller så skapar du ett helt hem med badrum, kök, vardagsrum och ett sovloft. Det bästa av allt är att du kan göra precis som du vill, så länge du inte överskrider ytan för komplementbostad.

Ett eget attefallshus

Idag är det många som faktiskt hyr ut attefallshus som boende i andra hand. För den som är student, ensamstående eller som veckopendlar, kan det vara ett prisvärt och lagom boende. Om hyresvärden har tänkt igenom upplägget så har du också troligen en liten täppa och en uteplats bara för dig själv. Kanske till och med en uppfart för din bil. Men det kan även vara ett bra sätt att bo på när du flyttar hemifrån för första gången, eller om du vill bo billigt ett tag för att spara pengar till något roligt. Attefallsbostaden är fristående och gör att du kan få känna en frihet, även om huset ligger på samma tomt som någon annan bor på. Kanske dina föräldrar.

Hitta rätt stenskiva till köket i Göteborg

13 sep 2021

En vacker stenskiva kan bli lite som kronan på verket i ett nyrenoverat kök i Göteborg. Men olika typer av sten har olika egenskaper, och därför kan det ibland vara svårt att välja stenskiva.

Stenskivor finns i såväl granit, kalksten som marmor, men även i extra tåligt kompositmaterial som exempelvis silestone. Det som gör en stenskiva så vacker är dess skiftande, unika yta, och ingen stenskiva är den andra lik. Men vissa stenskivor är mer porösa och känsliga för spill än andra, och det är viktigt att tänka på detta då man väljer ny stenskiva till köket. Vit marmor får exempelvis lätt fläckar av citron. Också ljus granit kan lätt bli fläckig eftersom den är mer porös och lättare absorberar spill och vätska. Men ska stenskivan mest fungera som avlastningsyta och inte kommer att utsättas för spill spelar detta mindre roll.

Så rengör man bäst en stenskiva

När man väljer stenskiva till köket ska den helst passa ihop med både köksinredningen, golvet och färgen på väggarna. De flesta stenskivor går att få i olika färger och med små eller stora mönster i stenen. Men om man lagar mycket mat kan det också löna sig att satsa på en mer tålig stenskiva som exempelvis silestone. Då får man en stenskiva som håller sig snygg länge. Fast alla stenskivor måste rengöras på rätt sätt för att hålla länge. Bäst är att använda ofärgad mild såpa som skyddar ytan, och inte diskmedel som torkar ut stenskivan och gör den mer porös. Läs mer om stenskivor på denna sida: stenskivagöteborg.se 

Måleri i Danderyd

10 sep 2021

Med färg kan man relativt enkelt och snabbt förändra ett rum och skapa en ny mer personlig stil. Genom att anlita måleri Danderyd kan man få hjälp med val av kulör så att det blir rätt från början.

Att välja kulör är inte alltid det lättaste då upplevelsen av en färg ofta blir annorlunda då den kommer upp på en hel vägg. Men också ljusinsläpp från fönster och lampornas olika färgtemperaturer påverkar en kulör. Därför är det bästa egentligen att först provmåla på en lite större yta och se hur den ser ut under olika tidpunkter på dagen.

Anlitar man en målare ska man heller inte dra sig för att be om hjälp. En erfaren målare vet vad som passar och hur en kulör kan påverka ett rum. Med rätt kulör kan man exempelvis lura ögat och få ett rum att se större eller mindre ut än vad det egentligen är.

Det lönar sig ofta att anlita ett måleri

En viktig del av måleriarbetet är underarbetet och det är ofta där som hemmafixaren misslyckas. För att slutresultatet ska bli riktigt lyckat måste ytan som ska målas först rengöras och hål och ojämnheter spacklas och sedan slipas.

Ett väl utfört underarbete är också ett måste för att måleriarbetet ska hålla riktigt länge. Är man inte beredd att lägga ned den tid som krävs för att få till ett bra resultat är det bättre att anlita måleri Danderyd. Idag kan man också använda sig av rot-avdraget vilket gör att det inte behöver bli särskilt dyrt.

Letar du efter en målare i Älvsjö?

9 sep 2021

Har du ett projekt i Älvsjö som du behöver en målare till? Kanske bygger du nytt eller renoverar och fattas den typen av hjälp. Då finns det tips för dig, så att du kan hitta en målare som passar.

Söker du efter en målare till ditt projekt i Älvsjö så finns det några punkter du ska tänka på. För innan du börjar leta efter en målare så måste du specificera vad det är du vill få målat. Kanske även vilka riktlinjer som finns. I vissa fall kan du ha ett projekt som kan göras när som helst. Men i andra fall är det ett projekt där även tidpunkten är av största vikt. Det kanske är en yta som måste målas direkt för att materialet annars kommer bli dåligt. Eller så kanske det inte går att komma åt ytan vid ett senare tillfälle. Det behöver du ta med i beräkningen när du ska hitta en målare i Älvsjö som passar för ditt uppdrag.

En målare som kan sin sak

Det du även behöver tänka på är att hitta en målare som kan den typen av måleri som du behöver. Om du ska måla ett plåttak så är det inte nödvändigtvis samma målare som du använder om du ska måla putsen på huset eller köksluckorna inomhus. Genom att prata med en målare kan du ganska snabbt förstå vilka specialiteter som den personen har och även hur pass duktig den är. Glöm inte heller att be om en offert och referenser.

Boka in golvslipning i Sollentuna

7 sep 2021

Ett nött och slitet golv blir som nytt med en golvslipning och efterföljande ytbehandling. Har du speciella krav på ditt golv och din golvslipare? Vilka golv kan slipas av en golvslipare?

Det finns flera anledningar till att du skulle vilja slipa ditt golv och en av dem kan vara att det är så slitet att du helt enkelt måste slipa det. Flisor sticker upp och du skadar dig eller så har du kanske barn och djur som hela tiden får flisor i fötterna. Oftast har det inte gått så långt innan du bestämmer dig för att slipa golvet. Det handlar mer om att golvet är lite slitet och ser lite nött ut. Det behöver helt enkelt ett rejält ansiktslyft.

En hantverkare som jobbar med golvslipning i Sollentuna kan ta sig an alla trägolv som har en tjocklek på minst några millimeter. Det betyder att det går bra att slipa laminatgolv men det vanligaste är att du låter slipa en vacker ekparkett eller ett gediget och rustikt trägolv. Inget kan väl vara vackrare än ett nyslipat golv.

Golvslipning plus olja eller lack

Att få hem en golvslipare innebär oftast att du behöver ta beslut om vad som ska ske efter golvet är slipat. Ska du lägga på lack i några omgångar eller vill du hellre olja in det? Självklart spelar grundmaterialet sin roll i det beslutet. Att olja in ett golv kan tyckas vara ett ömtåligt sätt att behandla ytan på men faktum är att det håller måttet om det tas omhand och sköts väl. Läs mer om golvslipning på denna sida: https://www.golvslipningsollentuna.se/

Få nytt golv med en golvslipning

23 aug 2021

Alla vill ha snygga hem med golv som är sköna att gå på. Ingen har lust att ständigt byta slitna golv. Lösningen är enkel. Skaffa trägolv - plank eller parkett, och slipa dem sedan. Gång på gång.

Har man en gång bott i ett hem med trägolv fortsätter man gärna att använda samma typ av material. Ett trägolv är oöverträffat vad gäller komfort och utseende. Ett äldre ekgolv som lackats honungsgult är bland det snyggaste man kan se. En klassisk fiskbensparkett står inte långt efter. Men vad gör du när det uppstår repor?

Alla golv åldras naturligtvis. Somliga åldras med behag medan andra blir - mindre vackra… Gäller det trägolv gör det inte något för räddningen finns alltid nära. Om du väljer att låta slipa ditt trägolv har du strax ett golv som kunde varit lagt igår.

Hur går det till med en golvslipning?

När du väljer att kontakta en firma som sysslar med att slipa golv behöver firman ha en del uppgifter. Hur stor golvytan är, av vilket trä, och i vilket skick golvet är. Det ordnas förstås enklast via ett besök i det aktuella rummet. Därefter får du ett kostnadsförslag.

Inför golvslipningen får du tömma rummet på allting och sedan använder golvfirman slipmaskiner. De är noga med hur slipningen görs. För långsam takt eller ojämn takt kan ge hack i golvet. Yrkeskunskap är nödvändig.

När golvet slipats så ytbehandlar man det på lämpligt sätt och därefter får golvet torka. Efter två dagar kan du flytta in igen. Mer om golvslipning hittar du på denna sajt: golvslipningtäby.net

Säkra byggnader för en tryggare miljö

20 aug 2021

Vid en nybyggnation finns det mycket som måste tas hänsyn till. Säkerheten är en sådan sak. En åtgärd som kan göra en byggnad tryggare för de som vistas där är säkerhetsdörrar av olika slag.

Oavsett om det är ett lägenhetshus eller en galleria som byggs så är det viktigt att tänka på säkerheten. Det allra minsta man ska göra är att följa de regelverk som finns kring säkerhet för den typ av byggnad det gäller. Men det skadar inte att ta till ytterligare åtgärder.

Rätt typ av dörr kan göra stor skillnad i en nödsituation. Det kan handla om inbrott eller om en brand uppstår. Det är situationer som man önskar aldrig ska hända, men som vissa ändå råkar ut för.

Installera säkerhetsdörrar som skyddar vid bränder

Branddörrar är en av de dörrar som kan installeras för att göra en byggnad säkrare. Även om en branddörr inte kan förhindra att en brand bryter ut, så kan den begränsa skadorna som blir. Bränder kan sprida sig otroligt snabbt, och därför är tiden otroligt värdefull i en sådan situation.

En branddörr kan förhindra att branden sprider sig lika snabbt. Både eld och brandrök kan hindras av en branddörr och det kan rädda både människor och materiella ting. När man ska installera en branddörr är det viktigt att den verkligen fungerar. Därför är det extra viktigt att se till att företaget man köper dörrarna från är seriöst. Dörrarna måste leva upp till alla krav, så att man kan känna sig helt trygg.

Därför ökar behovet av ekologiska hus

11 aug 2021

När människan fortsätter att använda jordens resurser och bygga nya hus är det viktigt att ha ett hållbarhetstänk i fokus. Ekologiska hus kan mycket väl vara normen för framtidens byggen.

Rent krasst är vi för många människor på jorden. Eller det är snarare så att vi bor väldigt koncentrerat på begränsade ytor. Det tär på jordens resurser. År 2021 hade människan gjort slut på jordens förnybara källor för året redan i slutet av juli. Det är dock inte kört. Det finns vissa saker du kan påverka själv. Som till exempel hur du bor. Du måste inte bo i ett resurskrävande hus med träslag från skövlade skogar i Amazonas .Som fraktats hit från andra sidan jorden. Du kan välja att bygga ett ekologiskt hus istället. Då bor du i ett hus med väggar och tak som består av både miljövänligt och organiskt material. Utan att göra avkall på inomhusklimatet, även på längre sikt.

Ekologiska hus med bekvämligheter

Vi har trots allt bara en planet. Där ska du bo. Men du ska också bo i ett hus. En hydda du byggt i skogen av lera och med skogens egna träd är antagligen också en definition på ett ekologiskt hus. Men att bo i ett ekologiskt hus innebär inte att du behöver gör avkall på normala bekvämligheter. Du behöver inte bo i ett trångt utrymme utan elektricitet och rinnande vatten likt Unabombaren gjorde. Du kan bygga hus på ett klimatsmart sätt ändå. Det gäller bara att söka upp rätt alternativ.

En proffsig målning görs av en målare i Nacka

10 aug 2021

Är det på tiden att få liv i de trötta och slitna väggarna igen? Perfekta lösningen på det är att anlita en målare i Nacka. Dina väggar kommer bli så fina och det kommer kännas som nytt igen.

Alla behöver ha det lite nytt och fint omkring sig ibland. Det blir lätt att man inte ser det man har i hemmet, eller rättare sagt, man blir för van vid det. Så de slitna väggarna, man stör sig bara på det när man verkligen kollar. I regel försöker man låta bli att kolla när man går där. Men varför ska det vara så? Framförallt när det är ett enkelt problem som man kan lösa. Lite ny färg eller en ny tapet så är problemet löst. Dessutom kommer det kännas nytt och fräscht där och man kan samtidigt passa på att möblera om för att få det lilla extra.

Målare gör det åt dig

Att måla är otroligt roligt, men framförallt är det jobbigt. De första raderna man drar är härliga, men bara efter tio minuter är man så less och vill inte alls göra mer. Upp och ner, upp och ner. Ja, minst två gånger om, det tar sin lilla tid. För att slippa det helt och inte behöva oroa sig över det, så kan man anlita en målerifirma i Nacka. De gör hela målningen åt dig istället. Tänk inte på något för- eller efterarbete, för allt det fixar de. Precis så som det ska vara.

Hål som är lättare att ta efter gjutningen

29 jul 2021

Är alla förändringar i en stomme något som är oplanerat? Nej, ibland kan man medvetet göra en håltagning i väggar, golv eller tak efter att en gjutning har skett. För att det är enklare.

Om du ska gjuta något så måste du ha en form till det. Så är det om du ska gjuta en bänk till trädgården och även om du ska gjuta väggar och tak till ett höghus. För mindre projekt så kanske du ser till att göra en form, så att du slipper göra hål i den efteråt. Det kan vara ett rör som du sätter i formen, om du vill dra en elsladd eller en vattenslang där senare. Eller så kan det vara en form som du gör anpassad för att det ska monteras ett fönster där. Men ibland kan det vara enklare att gjuta en hel, stor form och sedan göra hålen efteråt. Åtgärden som man gör kallas då för håltagning.

Rör eller öppningar

Håltagning i stenmaterial är något som går att göra i olika storlekar och former. Kanske ska något litet som en sladd, dras igenom en vägg. Eller så är det en större öppning som behövs för en hiss, dörr eller fönster. De som är proffs på håltagning har lika lätt för att göra alla typer av hål i alla typer av hårda material. Det enda som krävs är rätt utrustning och en ordentlig ritning, samt en kontroll av vad som finns inuti väggen, innan man sätter igång. Hitta mer information om håltagning på denna webbsida: rivningsfirmastockholm.se

← Äldre inlägg