Blogg

RSS

Golvslipning i Stockholm för golv som ska slipas flera gånger

2 aug 2022

Golvslipning i Stockholm är en återkommande historia, om du valt ett snyggt och mjukt trägolv. Men ett bra trägolv tål att slipas om många gånger, som tur är.

Du som har lagt in en tåligt trägolv har gjort ett bra val. Till skillnad från till exempel en parkett går det att slipa nästan hur många gånger som helst. Och det är en bra sak, särskilt med tanke på att plankgolv och andra mjuka trägolv lätt blir hackiga. Men det är ju alltså inget problem, eftersom de är så lätta att slipa.

Du behöver dessutom inte oroa dig för att behöva lägga en massa pengar på golvslipning. Eftersom till exempel ett plankgolv är relativt lätt att slipa, tar det inte så lång tid att utföra jobbet. Vilket innebär färre arbetstimmar än för till exempel ett känsligt och tunt parkettgolv.

Golvslipning för trägolv i Stockholm

Om du vill kan du vända dig till en hantverkare som kan slipa golv i Stockholm redan innan du väljer vilket golv du ska lägga in. Då kan du få bra råd vad gäller underhållsbehovet hos det golv du tänker välja. Vissa tänker att det är bättre att kunna slipa många gånger, andra vill hellre ha ett stenhårt golv som knappt behöver slipas alls.

Precis som med all heminredning är alltså valet av golv en smaksak. Men att ett trägolv kan behöva slipas emellanåt kommer du inte runt. Men det är inte så krångligt, och inte heller så dyrt. Bara du får kontakt med en bra golvslipare så kommer det bara kännas som en självklarhet, när det väl är dags att slipa golvet för andra eller tredje gången.

Plåtslagare Göteborg - Ta professionell hjälp

5 jul 2022

Att ta professionell hjälp av en plåtslagare i Göteborg gör en enorm skillnad. Oavsett om det handlar om ett större projekt där du måste lägga ett nytt tak i plåt eller om det handlar om att skapa nya plåtdetaljer till skorstenen, till fönstren eller för exempelvis rännorna så kommer en professionell plåtslagare i Göteborg och dennes jobb att göra skillnad i det långa loppet. På köpet får du nämligen en högre kvalitet i både utförande och produkt - något som leder till att risken för framtida problem minimeras, och där livslängden ökar rejält.

Har du behov av att lägga ett nytt plåttak i Göteborg? I många fall så agerar privatpersoner - och vissa fastighetsägare - fel i denna fråga. Antingen genom att man tänker sig att det är ett jobb som man klarar av på egen hand - eller genom att man anlitar en takläggare för det. Det senare är helt rätt tänkt, men man måste veta att det finns stora skillnader mellan att lägga ett plåttak och att lägga ett tak av exempelvis tegel och betong.

Välj en plåtslagare i Göteborg

Väljer man istället en utbildad plåtslagare i Göteborg så garanteras man ett tätt, vackert tak som håller i den estimerade livslängd som angetts av leverantören. Det kan handla om ett tiotal år längre än om man valt en vanlig takläggare. Där ska även ett tillägg göras som en liten fotnot: att kalla sig själv för takläggare handlar inte om en skyddad titel.

Tvärtom: det finns inga skolor som speciellt är inriktad på takläggning - det handlar istället om lärlingssystem och om att gå bredvid en mer erfaren takläggare. Det för att vissa är väldigt skickliga, medan andra takläggare inte alls når den kvalitet man som kund förväntar sig.

En plåtslagare i Göteborg däremot är frukten av en utbildning och en yrkesskola. Det handlar, helt enkelt, om ett säkrare val. Ett plåttak handlar om en stor investering. För att den ska löna sig så är en plåtslagare nästan ett måste.

Trädfällning på Värmdö kräver kompetens

30 jun 2022

Trädfällning på Värmdö är en svår konst. Det har inte med Värmdö att göra, utan med trädet. Och med dig. Vet du ens hur man mäter hur högt ett träd är?

Vet du hur högt trädet på din tomt är? Och hur du mäter det på ett korrekt sätt? Inte? Då ska du inte ens tänka på att försöka fälla det själv. Det är nämligen betydligt svårare att mäta träd som står på rot än vad du kanske tror.

Samtidigt är det av yttersta vikt att faktiskt veta exakt hur högt ett träd är som ska fällas. Annars har du nämligen inte en chans att veta var det kommer landa. Och även på en relativt gles bebyggd ö som Värmdö finns det en hel del dyrbara saker som det där trädet kan landa på, om du inte har koll på höjden.

Trädfällning med rätt utrustning

Någon som arbetar med att fälla träd på Värmdö vet däremot precis hur man gör för att mäta ett träd. Och det är bara en av anledningarna till att du gör klokt i att anlita ett proffs när det gäller trädfällning. En annan är att det kan bli pannkaka av alltihop om du inte har rätt utrustning.

Det räcker nämligen inte alltid med en gammal rostig motorsåg för att fälla ett träd. I alla fall inte om du har tänkt fälla det med ett visst mått av precision. Vilket du vill göra, såvida du inte längtar efter ett riktigt grannbråk över en kraschad veranda.

Trädfällning Uppsala - säker fällning kostar inte så mycket

29 jun 2022

Har du ett träd som bokstavligt talat står i vägen för dina planer? Som villaägare så är det inte bara huset man vill förändra. Även den egna tomten ses över och förändras utifrån de behov man har. Konkret kan detta innebära att ett träd plötsligt skymmer solen för en nybyggd altan - eller att trädet i fråga står precis där man tänkt sig att bygga. Professionell trädfällning i Uppsala hjälper dig att ta bort trädet - på ett säkert sätt, på kort tid och till ett väldigt bra pris.

Träd adderar det lilla extra till ett tomt och till ett helt område. De skuggar, de suger upp koldioxid och de ger liv i övrigt. Men, de växer också och de kan ta en stor plats. Inte minst uppe vid toppen så kan den täta växtligheten skapa en zon av skugga som solen inte klarar att penetrera sig igenom. Detta gör att man kan vilja beskära trädet - eller helt kapa det.

Dessutom ska man heller inte bortse från det faktum att träd kan bli gamla och sjuka. Vilket i sin tur kan skapa en situation där de riskerar att falla i samband med storm och sämre väder. Detta kan leda till att skador kan uppkomma på allt från hus till bilar och andra föremål. Kort sagt: träd kan vara farliga och de kan vara irriterande. Trädfällning i Uppsala kan vara absolut nödvändigt.

Ta professionell hjälp med trädfällning i Uppsala

Att på egen hand fälla ett träd är ingen vidare idé. Dels så handlar det om en hög höjd från vilken man kan ramla och skada sig. Dels så handlar det om att få trädet att falla rätt i förhållande till det egna huset och sina grannar och dels så kan det krävas att man kapar i sektioner.

Allt detta gör att riskerna är större än belöningen och att professionell trädfällning är ett måste. Samma sak gäller för beskärning av trädkronor: man bör ta hjälp för att få ett bättre resultat.

Genom att kontakta en professionell arborist så får du exakt den hjälp du behöver och kan planera din tomt helt efter dina behov. Givetvis så inkluderas även transport bort av det gamla trädet - och alla grenar - i priset också. 

Med nyckelfärdiga hus slipper du stressen

24 jun 2022

Nyckelfärdiga hus är ett perfekt val när du vill ha någonting nytt, men vill slippa den jobbiga processen med att planera, organisera och bygga själv.

Drömmer du om att köpa en ny bostad? Alltså, en helt sprillans ny bostad? Där ingen annan bott tidigare, där materialet doftar pinfärskt från fabriken. Där du kan flytta in och skapa ditt alldeles egna hem enligt den atmosfären som passar dig. Utan att någon annan varit där och rumsterat innan. I sådant fall är det dags för dig att bygga ett nytt hus från grunden!

Fast att bygga själv är en jobbig och lång process. Även om du lejer ut det praktiska arbetet med byggandet, är det mycket annat att stå i. Bara att planera och organisera hela processen är som ett heltidsjobb. Detta slipper man med totalentreprenad och nyckelfärdiga hus.

Nyckelfärdiga hus, sommarstugor, attefallare …

Det finns ett stort utbud av nyckelfärdiga hus att välja bland, stora som små. Och man måste inte välja det flådigaste huset. För en del kanske något mindre passar bra. Måhända är ett nyckelfärdigt radhus det som är din melodi? Eller en sommarstuga? Eller möjligtvis bara ett litet attefallshus på tomten du redan äger?

Med ett nyckelfärdigt hus får du det som du pekar på, kan man säga. Du kikar i en katalog, väljer det hus som faller dig i smaken, beställer – och sedan chillar du! Du behöver inte göra något mer än att vänta på nyckeln. Under tiden du väntar och ägnar dig åt roligare saker, så byggs ditt nya hem.

Få hjälp med håltagning i Stockholm

20 jun 2022

Det krävs professionell kunskap för att kunna göra en snygg håltagning i Stockholm när du vill ha ett nytt fönster eller en ny dörr i en betongvägg eller mur.

Det är inte alls omöjligt att få ett nytt fönster i ett betonghus eller ett parkeringsgarage. Det är bara att kontakta en fackman som har kunskap, verktyg och lång vana. Du kan ganska enkelt få det där fönstret både snyggt och säkert gjort.

Den som är skicklig på håltagning kan konsten att göra hålet exakt som det ska vara men utan att skada huset på samma gång. Ett sådant uppdrag kan gälla det mesta från en liten glugg i en mur till ett stort fönster längs med en hel vägg. När ett hus har bytt ägare kan det uppstå nya önskemål och en annan disposition av rummen. Du är fri att ändra som du vill.

Husägare har ofta önskemål om håltagning

Man tar hål för att utföra reparationer eller ombyggnader, men det kan också gälla att blottlägga rör och andra konstruktioner i ett betonggolv. Det är ganska ofta folk begär hjälp med håltagning i Stockholm. Kontakta bara ett företag som är experter på håltagning och berätta hur du vill ha det.

De som arbetar med betonghåltagning kan också borra och skära i sten och andra hårda material. Kanske har du funderat på att utnyttja en gammal skrubb som ingen har använt eller som det bara förvaras skräp i. Gör ett nytt fönster där, så får du ett helt nytt rum.

Pålning – en viktig del av bygget

6 jun 2022

Det spelar ingen roll hur bra huset är om det byggts på ostadig mark. Men det går att genom pålning förankra huset i en fast grund som exempelvis berg.

Planering inför byggföretagets start var i full gång. Men det räckte inte med att Anders hade hittat leverantörer av material. Han hade ännu inte ingått ett samarbete med uthyrningsföretag för maskiner. Han behövde även hitta samarbetspartners för att kunna genomföra hela husbyggen med företagens olika kunskaper om el, rör och annat.

Nu sökte han företag som kunde hjälpa med pålning. Något som ofta görs vid husbyggen. Det ger en trygghet då huset är förankrat i fast mark och inte påverkas när grunden rör sig. Anders hade hittat flera företag och träffade alla för att få en känsla för hur ett samarbete skulle se ut.

Samarbete om pålning

Anders fick extra fin kontakt med ett av företagen där han mötte flera anställda och chefen. De skakade hand om samarbete och diskuterade hur det skulle fungera. Allt behöver klicka under ett bygge. Något av en konst som företagen måste bemästra för att kunderna ska bli nöjda och göra reklam genom att prata bra om bygget och personalen.

Första bygget var lite nervöst. Skulle alla bitar falla på plats? Han gjorde en timeline och hade ett möte tillsammans med alla inblandade. Vissa delar fick de ändra. Även tidsaspekterna. Det var en av de saker som var bra med att ha nära samarbete med övriga företag. Exempelvis vet bara de som utför pålning hur lång tid som krävs.

Stopp i avlopp måste åtgärdas snabbt

30 maj 2022

Stopp i avlopp kan leda till vattenskador. Ta tag i problemet i tid och vänd dig till en specialiserad VVS-firma om du inte själv lyckas lösa proppen.

Att stopp i avlopp i dusch eller köksvask kan vara rejält besvärligt i vardagen är du säkert redan medveten om. Ett avloppsstopp sätter ju stopp för betydligt mer än själva avloppet. Att inte kunna dusch eller diska kan faktiskt välta ett helt vardagspussel.

Men visste du att stopp i avlopp som inte åtgärdas i tid också kan leda till större vattenskador? Du har alltså allt att vinna på att åtgärda problemet så fort det uppstår. Vänta inte på att det ska bli helt stopp i avloppet, utan ta hand om det redan när du märker att vattnet börjar rinna bort långsammare.

Gott hopp om lösning på stopp i avlopp

Ett lättare problem med avloppet kan du ta hand om själv. Husmorstipset med bikarbonat och vinäger fungerar faktiskt bättre än vad du kanske tror. Men ett rejält problem med avrinningen kräver att du ringer in riktiga specialister på stopp i avlopp. Då behöver du nämligen kolla upp en betydligt längre sträcka avloppsrör än den du kan komma åt på egen hand.

Specialister på stopp i avlopp kan också råda dig till hur du ska sköta ditt avlopp i fortsättningen. Det allra bästa är ju att undvika problemet helt. Att hälla ned stekfett i kökshon är till exempel ett big no-no, liksom att spola ned något annat än toalettpapper och din kropps naturliga avfallsprodukter i toaletten.

Oanade möjligheter för en kättingtelfer

30 maj 2022

En kättingtelfer kan användas i både industriell och hantverksmässig produktion. Oavsett vilken så rationaliserar den arbetet och minskar slitage på kroppen.

Det finns många områden där en kättingtelfer kan vara till nytta. Kanske vet du inte att en sån skulle kunna hjälpa dig i ditt företag. Eller så vet du inte vad en kättingtelfer är för något. Jo, det är en slags modern lyftutrustning som arbetar med elektrisk motor. Man kan säga att den ersätter gamla tiders block och talja.

På senare år har det blivit populärt att åter ta upp gamla hantverkstraditioner. Till skillnad från industriell produktion så innebär hantverk att handen och ögat är med i varje steg av tillverkningen. Det kan till exempel handla om snickeri, möbeltapetsering eller gravyrarbeten. Andra områden ligger inom mathantverk, såsom hantverksmässig korvtillverkning eller ystning.

Modern utrustning med kättingtelfer i gammaldags hantverk

Även om du arbetar enligt gamla ideal och till stor del med äldre metoder, så betyder det inte att du inte kan använda dig av modern teknik. Faktum är att för att kunna driva ett företag med lönsamhet idag så behövs vissa rationaliseringar jämfört med hur arbetet gjordes förr i tiden.

Med hjälp av en kättingtelfer kan man till exempel lyfta upp ett helt ystkar när ostmassa ska fördelas i ostformar. Ostkornen som simmar i vassle kan då tömmas ut genom en slang nedtill på karet. Förr i tiden fick mejeristen istället stå böjd och skopa upp många kilo ostmassa. Med ny teknik blir det därmed mindre slitage på kroppen. Och på osten märks ingen skillnad.

Vill du köpa container?

28 maj 2022

När du ska köpa container kan du välja på flera olika modeller. Det finns de som passar till en mängd varierande områden. Vad sägs om front- och baklastare?

Det är inte bara till att köpa vilken container som helst. Du vet förmodligen vilket område den ska användas på. Det är viktigt att se till att det är rätt slags container du får. Har du speciella behov kan du få den skräddarsydd så att säga. Det innebär att den byggs helt och hållet efter dina önskemål.

Du kan behöva köpa container av olika anledningar. Det handlar ju ytterst om att få tag i en behållare som rymmer stora skrymmande saker. Eller otroligt stora mängder med små saker. En del använder containrar för att frakta saker till främmande länder. Däck är ett exempel på det.

Köpa container eller hyra en?

Det är inte helt ovanligt att man lastar in hela sitt bohag i en container när man flyttar över hav och land. Då har man bara behov av att hyra en container. Det uppstår knappast ett behov av att köpa container enbart för en flytt. Skulle det däremot vara du som hyr ut containers till dem som vill flytta, ja då hamnar du i ett annat läge.

Du som handlar med frakt av olika slag har säkert ett behov av en egen container, och då är steget till att köpa en container inte långt. Du kanske börjar med en och sedan blir det flera. Slutligen har du en helt park full av containrar. Kontakta detta företag om du vill veta mer om hur du kan skaffa dig containrar: www.köpacontainer.nu

Det duger inte med vilken bänkskiva som helst i Göteborg

11 maj 2022

En bra bänkskiva i Göteborg ska vara tålig, snygg och inte kosta för mycket. En är väl ingen dumskalle – grejerna ska hålla! Även de i marmor eller natursten.

Har du hört vad de där trendängsliga stockholmarna har börjat installera för bänkskivor i sina kök? Marmor! Som om de levde i Italien på 80-talet! Men vet du, det är faktiskt rätt snyggt. Det kanske kan vara något för Sveriges andra största stad att haka på? Du ska ju inte renovera köket bara för sakens skull, men om du behöver så är det italiensk marmor som gäller.

Du kan kalla det “natursten” om du vill. För visst känns det lite rustikare, lite mer västkust? Göteborg är ju känd för sina saltstänkta klippor och närhet till naturen. Jo. Natursten i köket. Det känns helt rätt. Det gäller bara att hitta en bra leverantör, som har koll på kvaliteten.

Bänkskiva värdig ett kök i Göteborg

För är det något som göteborgare inte har något tålamod med, så är det dålig kvalitet. Eller hur? Saker som går sönder och blir repiga är ingen höjdare för en glad göteborgare. Grejerna ska hålla utan mankemang. Även om det är viktigt med estetiken är det funktion framför allt i denna pragmatiska landsända.

Och det gäller självklart även en så välanvänd komponent i köket som en bänkskiva. En bänkskiva värdig Göteborg är tålig och snygg – precis som göteborgarna själva. Sedan får det inte vara för dyrt heller. Sådana där “stockholmspriser” duger inte i 031-området. Läs mer om bänkskivor på den här hemsidan: https://femman-natursten.se

Därför ska du ställa krav på din målare i Stockholm

9 maj 2022

Målare ska ta god hand om pampiga våningar på Östermalm i Stockholm. Se till att du anlitar en som faktiskt gör det. Be om referenser och arbetsprover.

Du som bor på Östermalm i Stockholm har säkert redan insett att det inte duger med vilken målare som helst. Är det en av stadsdelens pampiga sekelskiftesvåningar som ska målas gäller det att anlita en målare som vet vad som gäller. Det måste vara stilenligt, stilfullt och kompetent utfört.

Du ska be att få se referenser från den målerifirma du funderar på att anlita. Har de kunder vars objekt liknar ditt hem? Kanske kan de till och med uppvisa arbetsprover från ännu pampigare boenden, som till exempel ett slott? Då vet du definitivt att du är på rätt spår.

Det finns riktigt bra målare på Östermalm i Stockholm

Den målerifirma i Stockholm som inte visar något intresse för att bevara befintliga dekorationsmålningar och andra detaljer i en äldre lägenhet ska du se upp för. Det är mycket viktigt att vårda det unika med ditt boende. Både som kulturminne och som USP när du vill sälja lägenheten.

Det låter kanske som en omöjlig uppgift att hitta en så noggrann och insatt målare. Men misströsta inte. På Östermalm finns det målare som uppfyller även riktigt högt ställda krav. Och känsla för rätt estetik. Ställ gärna några kontrollfrågor om vilken typ av färg som är mest tidstrogen sekelskiftet. Det ska de kunna svara på på stående fot.

Linjemålning är mycket mer än en vit linje på gatan

28 apr 2022

Linjemålning som vi känner den är vita linjer i gatan som strukturerar trafik och vägar. Det kan även vara andra avgränsningar och markeringar som vi behöver.

Men är det allt? Vilka möjligheter finns det inte med målade linjer. De som minns Linus på linjen vet hur fantasieggande en enda liten linje kan vara. För de som inte minns Linus så var det en tecknad serie som gått på SVT i omgångar. Det säregna med filmerna var att allt var ritat med en enda linje. Ur linjen uppstod karaktären Linus samt olika föremål som tecknaren skapade åt honom.

Den koleriske och emotionelle Linus hade konstant kontakt med tecknaren vars händer och penna ständigt kom in i bild och gjorde om linjen enligt Linus önskemål. Givetvis gick det galet gång på gång – men många gånger också bra. Kontentant var att det var roligt och fantasieggande och gjort med endast en linje.

Linjemålning för säkerhet och nöje

Vanligen ser vi linjemålning i form av vita streck på gator, vägar, parkeringar osv. De skapar gränser i det gränslösa och strukturerar tillvaron så den blir begriplig. Något skapar dessa linjer med stor skicklighet och exakthet. Likt Linus tecknare.

Detta är en resurs som kan användas mer i samhället. Som att – likt på ett sjukhus – måla linjer i olika färger genom stan för att i det fallet hjälpa turister att hitta rätt. Eller varför inte ha olika färger på linjer på vägarna, för att visa i vilken stadsdel man befinner sig?

Sanering av dödsbo i Linköping

21 apr 2022

Du som ärvt en lägenhet i behov av sanering i Linköping är inte ensam. Ett hem kan förfalla av många anledningar. Det viktiga är nu att du gör rent bostaden.

Många människor har en excentriker i släkten som sällan eller aldrig släpper in någon i sitt hem. Inte förrän hemmet har blivit ett dödsbo och lägenheten ett arv. Inte sällan handlar det då om ett hem som är i behov av en ordentlig sanering. Linköping är inget undantag. Precis som i alla städer världen över finns många människor som av många orsaker lever ensamma liv, där hygien och lägenhetsunderhåll inte stått högt på agendan på flera decennier.

Vare sig för dig som ärvt ansvaret för lägenheten eller för din avlidne släkting, finns det någon skam i att hemmet förfallit så pass att det är i behov av en sanering. Det finns lika många livsöden som det finns människor, och alltid anledningar till varför ett liv blev som det blev. Men det är otvivelaktigt så att lägenheten faktiskt behöver saneras. Och det kan du inte göra själv.

Beställ professionell sanering av bostaden

Det finns flera firmor som utför sanering i Linköping, av lägenheter såväl som hela hus. Att det finns flera utförare innebär att behovet är stort, vilket i sin tur innebär att även om din släkting levde ensam så var hen inte ensam om sin situation. Eller att du är ensam om att behöva beställa en sanering av lägenheten. Du ska alltså inte skämmas, utan bara kavla upp ärmarna och ringa in proffsen.

← Äldre inlägg