Viktig trapphusrenovering

Trapphusrenovering är inte bara till för att det ska vara rent och snyggt för hyresgästerna. Utan även för att boendet ska vara mer attraktivt för nya boende.

När Anders hade köpt huset hade det varit en katastrof. Det var anledningen till att han hade fått köpa det så billigt. Det fanns åtta lägenheter. Fyra stycken i varje trappuppgång. Alla hade hyresgäster utom en när han tog över. Han hade svårt för att förstå hur de hade kunnat bo kvar när huset förföll mer och mer för varje år. Men de hade varit trogna sina hem trots allt.

Det var bara huset som var slitet. Hyresgästerna var bra och tog hand om allt bäst de kunde. Men de boende kunde inte rå för allt slitage. Den förra hyresvärden hade blivit sjuk och det var anledningen till att huset hade börjat ge upp. Som tur var var det ett tegelhus så den yttre fasaden var rätt okej. Inget var trasigt på den. Däremot fanns en del att göra när det kom till renovering överallt inomhus.

Trapphusrenovering skulle nu ske

Innan något blev gjort i de allmänna utrymmena hade Anders bestämt sig för att hyresgästerna äntligen skulle få lite fint hemma. De som trots allt stannade kvar var värda allt. Han målade, bytte golv och tapetserade till att börja med. Senare skulle mer göras men nu var det dags att ta tag i trapphusrenovering. Själva trappan var av sten och var fin om än sliten. Så först skulle väggarna målas.

Han hade valt en ljus, trevlig grön färg och en vit schablon som skulle löpa längs hela yttre väggen i trappuppgången. Nya räcken skulle sättas upp och de skulle vara vita. Sedan skulle de renovera trappan som var i dåligt skick men skulle göras så att den blev som ny igen. Hantverkarna kom och delade upp sig i grupper om tre. Sedan gick det undan. Anders hade förväntat sig att det skulle ta lång tid, men inte.

Trapphusrenovering gav huset nytt liv

Han hade varit bortrest i fyra dagar och var ivrig att komma tillbaka och se hur renoveringen hade framskridit. När han gick in genom porten stannade han abrupt. Han kunde inte tro att det var det huset han hade köpt. Han var tvungen att gå ut och titta på huset för att vara säker på att han kommit rätt. Det hade han. Allt var klart ända in i minsta detalj. Det var inte bara bra gjort, det var perfekt.

Överrumplad gick han tillbaka ut och in i nästa trappuppgång. Även den var ljus och fin utan ett enda märke i fasaden. Trapporna blänkte som om de vore av finaste märke. Anders slutade andas, så överväldigad var han av de känslor som kom över honom. En hyresgäst kom in. Hon log stort och sa några fina ord innan hon fortsatte vidare in i sin lägenhet på andra våningen.

Trapprenovering ger bostadskö

Efter trapphusrenoveringen fortsatte han steg för steg att återskapa det vackra huset. Den senaste veckan hade fem personer ringt och frågat om det fanns några lediga lägenheter i huset. Men den lägenheten som var tom hade redan fått en ny hyresgäst och det verkade inte som om någon hade tänkt att flytta än på ett tag.

Så han lovade var och en av dem att skriva upp dem på väntelistan och kontakta dem när något skulle bli ledigt. Allt tack vare en otroligt bra trapphusrenovering. Ja, kanske inte bara på grund av den men det första intrycket är alltid superviktigt. För om man har en ful trappuppgång kommer ingen ens att vilja komma och titta på någon lägenhet. Det är fakta och Anders var så tacksam för de duktiga hantverkarna som gjort hans dröm möjlig.

13 Feb 2024