Vad gör en rörmokare?

En rörmokare är en person som arbetar med allt som har med VVS att göra. VVS står för värme, ventilation och sanitet. Som rörmokare arbetar man, trots namnet, alltså med mycket mer än bara rör.

Rörmokare, även kallade VVS-montörer, anlitas för att reparera och installera VVS-anläggningar i byggnader. Exempel på dessa anläggningar är värmepumpar, varmvattenberedare, elpannor, fläktar och värmeelement. En rörmokare ser till att avlopps- och vattenledningar fungerar som de ska. När det är ett nybygge på gång är det deras jobb att avlopp och vatten installeras på rätt sätt. VVS-montörer behövs inte bara privat utan även i offentliga sektorer såsom sjukhus, kontorsbyggnader och affärer.

När bör man kontakta en rörmokare?

En rörmokare behövs vid allt från en installering av en ny diskmaskin till en badrumsrenovering. En rörmokare har helt enkelt stor erfarenhet och kunskap om allting som har med el, vatten och avlopp att göra. Vid de flesta situationer som har med el, vatten och avlopp att göra så är det en VVS-montör man kontaktar för att få hjälp. Det är viktigt att alltid kontakta en VVS-montör vid behov för att se till att dessa arbeten blir utförda på rätt sätt. Det är inte bara viktigt för att allt ska fungera som det ska, utan även om någonting skulle gå fel. Om det visar sig att till exempel en vattenläcka har uppstått på grund av felaktig installation så kan det bli svårt att få ersättning från sitt försäkringsbolag, då de vill ha bevis på att ditt VVS blev installerat av en professionell montör.

8 Dec 2020