Vackra golv från idé till verklighet

Genom att renovera gamla golv genom att slipa och efterbehandla på olika sätt, kan man få fram det perfekta golvet utan att behöva köpa nytt golv. Så här går det till för att renovera golvet.

Processen från ett gammalt slitet golv till ett vackert sådant behöver inte innebära att lägga nytt golv. Golvslipning och rätt efterbehandling kan ge vackra och utseendemässigt variationsrika golv.

Många olika sorters golv går att slipa. Massiva trägolv kan slipas hur många gånger som helst medan laminatgolv normalt sett går att slipa om fyra gånger, lite beroende på slitageytans tjocklek. Detta ger golven en lång livslängd, något som är bra för både naturen och ekonomin.

Att beställa och färdigställa

Om man exempelvis vill beställa golvslipning i Solna, eller på annat håll i huvudstadsregionen, är det väldigt enkelt. Ofta går det att få ta en titt på olika exempel i showroom eller med färdiga exempel. Viktigt är att ett proffs analyserar just ert golv då alla golv är olika.

Oavsett hur golvet ser ut nu kan man efterbehandla på flera olika sätt och få fram olika färgskiftningar. Populära metoder innefattar olja, hårdvax och betsning.

Själva processen med slipning och efterbehandling brukar, för ca 30 kvadratmeter, kunna färdigställas på en arbetsdag. Detta tack vare moderna slipmaskiner och expertis. Man behöver inte heller avskärma rum på grund av damm då de moderna slipmaskinerna dammar ytterst lite.

Efterbehandlingen kan behöva lite tid på sig att torka, upp till två dagar, men oftast kan man möblera redan dagen efter slipningen.

15 Apr 2021