Uppdrag: lägga fiskbensparkett!

Är du sugen på att prova på att lägga parkett i ditt hem? Då kanske det är en fiskbensparkett som lockar dig? Ett klassiskt golv som passar lika bra i slott som i koja, hus som i lägenhet.

Om du får frågan vad du ska göra i helgen och svarar att du ska lägga fiskbensparkett, har du samlat vuxenpoäng då? Svaret som de flesta skulle ge är nog ett rungande: ja! Och det handlar inte bara om att du ska lägga ett golv utan att du dessutom väljer ett golv som är gediget och som ses som klassikern bland alla klassiker. Men om det är det första golv som du ska lägga så kanske du ska tänka om, eller åtminstone se till att vara extremt väl förberedd. För trots att så pass många har detta golv i sina hem så är det långt ifrån det enklaste golv som du kan lägga.

Fiskbensparkett till helgen

Du har säkert sett en mängd olika golv i form av fiskbensparkett men ändå kan det komma som en överraskning om du ska lägga ett själv. Det är ett golv som består av gedigna bitar av trä som läggs i ett mönster, som påminner om fiskben. För att det ska bli bra så ska du vara mycket noggrann och även ha ett jämnt underlag, så att allt faller sig på rätt sätt. Det är dessutom mycket viktigt att du vet hur du ska lägga det i rummet, så att ljuset faller in rätt.

8 Dec 2021