Ungefär så här är det att arbeta som snickare

Att arbeta som snickare kan innebär många olika saker. Traditionellt tänker vi kanske på en snickare som arbetar i en snickarverkstad och som hyvlar plankor och spikar upp hus. Så arbetar också snickare, men de är inte allt. Många snickare kan arbeta med att kakla badrumsgolv, eller montera köks- eller badrumsinredningar. Andra kan bygga altaner, eller nya trappor. Det är en stor variation på vad snickare kan arbeta med, med andra ord. Allt beror på vilken inriktning du som snickare själv väljer.

1. Arbeta inom industri

Om man så vill, kan man ta anställning i någon industri, kanske nära där du bor? Då arbetar du med allt som kan behövas i den fabriken, eller tillverkningsindustrin. Antingen arbetar du på "bandet" och monterar ihop de som produceras på den fabriken, eller så arbetar du som snickare och bygger ställningar, renoverar eller med olika saker i fabriken.

2. Arbeta som möbelsnickrare

Du kan även arbeta med att producera möbler. Det är nog detta som de flesta tänker sig att snickare arbetar med; snickrar ihop stolar, matbord, sängar elelr andra möbler som kräver träslag. Man kan även arbeta med att reparera möbler eller så arbetar du som specialsnickare och har då en stor kunskap och bredd som snickare. Då gäller det att du kan arbeta med många olika konstruktioner och kan hitta lösningar på olika snickerier.

3. Arbeta som egen företagare

Andra snickare arbetar som egna företagare och tar uppdrag från olika slags uppdragsgivare, kanske för företag, som kanske behöver renovera sitt kontor, som behöver olika slags lösningar på renoveringar, reparationer eller annat som kan behövas. Eller så kanske man arbetar mot privatpersoner och renoverar hemma hos någon med att lägga nya golv, bygger altaner eller renoverar fasader. Du kan även arbeta med att bygga nytt, som snickare i ett byggföretag och då arbetar du med konstruktioner av nya hus och inredning.

Arbeta som snickare i Stockholm

Bara i Stockholm, Sveriges största stad finns det minst 1.500 snickare, som du konkurrerar med. Arbetar du i någon av alla de förorter som finns i Stockholm, såsom Bromma, Täby, Lidingö eller Nacka, har du en konkurrensfördel i och med att du arbetar nära eventuella uppdragsgivare, särskilt om du är intresserad av att arbeta med renoveringar hemma hos privatpersoner. Om du arbetar nära deras bostäder, blir inte deras kostnader för dina tjänsteresor så stora och de kan anse att det är mer ekonomiskt att anlita dig än någon annan som inte arbetar lika nära deras bostäder. Här kan du läsa mer om snickare som arbetar i Nacka på: http://www.snickarenacka.com.

17 Mar 2019