Undvik kringflackande takläggare i sommar

Sommaren är den tid så vi renoverar som allra mest i Sverige - åtminstone om man ser till fasaden på hus och villor. På insidan av huset kan man renovera året om, fasaden är lite mer väderberoende och därför är sommaren och våren också de bästa årstiderna. Ser man till renoveringar i det stora hela så kan man välja att göra det på egen hand eller välja att ta hjälp. Det är ganska jämnt fördelat, men med en liten övervikt för det professionella alternativet.

I föregående mening fanns ett nyckelord som vi ska titta närmare på och hur mycket det betyder - professionell. För: man måste se till att alltid anlita professionella yrkesmän. Något som kan vara svårt att veta på förhand och vi ska ge ett exempel på något som är att räkna som en riktig farsot under sommaren: takläggare och asfaltsläggare som knackar dörr.

Det kommer nästan alltid nya historier om svenskar som blivit lurade av takläggare som knackar på under sommaren. De kommer ofta från Irland och de har satt i system att besöka ensamma personer. En äldre kvinna som äger ett hus i Stockholm kan plötsligt höra ringklockan, öppna dörren och mötas av ett gäng killar som säger sig vilja inspektera hennes tak. En inspektion som sedan genomförs utan att kvinnan i fråga sagt vare sig ja eller nej.

Anlita alltid professionella takläggare i Stockholm

Dessa takläggare kommer sedan att hitta massor av fel och de kommer att erbjuda sig att korrigera dessa - till ett ganska saftigt överpris. Inte sällan så finns det en hotfull stämning i luften och offren ser inga andra utvägar än att betala. Det innebär konkret två saker: man betalar väldigt mycket pengar för takläggare och man får ett katastrofalt jobb utfört. Taket i fråga kanske inte ens är i behov av renovering; men det kommer definitivt att vara det efteråt.

Vi har all förståelse för att en äldre, ensam kvinna kan blir lurad av dessa takläggare - i synnerhet om det känns hotfullt. Men, att andra personer blir det - det är både oförståeligt och oförlåtligt.

Där gör man det nämligen inte för att man känner sig hotad - man gör det för att spara pengar. Man hör en summa som låter billig och man tror sig göra ett riktigt klipp då dessa utländska takläggare sätter igång. Allting svart naturligtvis. Egentligen så förtjänar man att bli lurad vid ett sådant läge. Men, vi ska inte vara så elaka. Det vi ska göra är att fortsätta vår varning.

Skulle det dyka upp några takläggare - eller asfaltsläggare - utanför ditt hus i sommar så tacka nej direkt. Känner du att det skulle vara skönt med en asfalterad uppfart eller ett renoverat tak så bör du ringa efter professionella takläggare i Stockholm med F-skattsedel. Finns en sådan så kan du nämligen använda dig av en annan sak i syfte att sänka priset - ditt rot-avdrag. Du kan alltså välja att få ett riktigt fint, professionellt arbete utfört och komma billigt undan på ett lagligt sätt. Med Rot-avdraget kan du dra av 30% av den totala arbetskostnaden för exempelvis en takläggare.

12 Aug 2018