Trädfällning på Värmdö kräver kompetens

Trädfällning på Värmdö är en svår konst. Det har inte med Värmdö att göra, utan med trädet. Och med dig. Vet du ens hur man mäter hur högt ett träd är?

Vet du hur högt trädet på din tomt är? Och hur du mäter det på ett korrekt sätt? Inte? Då ska du inte ens tänka på att försöka fälla det själv. Det är nämligen betydligt svårare att mäta träd som står på rot än vad du kanske tror.

Samtidigt är det av yttersta vikt att faktiskt veta exakt hur högt ett träd är som ska fällas. Annars har du nämligen inte en chans att veta var det kommer landa. Och även på en relativt gles bebyggd ö som Värmdö finns det en hel del dyrbara saker som det där trädet kan landa på, om du inte har koll på höjden.

Trädfällning med rätt utrustning

Någon som arbetar med att fälla träd på Värmdö vet däremot precis hur man gör för att mäta ett träd. Och det är bara en av anledningarna till att du gör klokt i att anlita ett proffs när det gäller trädfällning. En annan är att det kan bli pannkaka av alltihop om du inte har rätt utrustning.

Det räcker nämligen inte alltid med en gammal rostig motorsåg för att fälla ett träd. I alla fall inte om du har tänkt fälla det med ett visst mått av precision. Vilket du vill göra, såvida du inte längtar efter ett riktigt grannbråk över en kraschad veranda.

30 Jun 2022