”Totalentreprenad” vid flytt skapar större trygghet

flyttOm du vill ha hjälp med flera olika tjänster vid en flytt (städning, flytthjälp m.m.) finns en fördel att enbart köpa in hjälpen från ett enda företag. De ordnar därmed med ”totalentreprenad” för flytten vilket har flera fördelar, även om det inte alltid är billigaste alternativet.

Om du exempelvis bor i Huddinge och ska flytta till Väsby (kan självklart gälla vilken stadsdel som helst) har du många olika flyttfirmor som kan hjälpa till med flytten. Du har även möjligheten att välja på en rad städfirmor för kommande flyttstädning. Genom att först jämföra priset mellan olika flyttfirmor och sedan priset mellan olika städföretag kan du få billigaste företaget på varje tjänst.

www.flyttfirmahuddinge.se/       är en kompetent firma inom området som har många goda rekommendationer. 

Andra alternativet är att boka en flyttfirma som tar hand om alla delar. Väljer du ett lokalt företag, i detta fall i Huddinge, så kan du enkelt ge dem nycklarna till bostaden och sedan inte behöva bry dig mer. Detta i alla fall om de erbjuder flera olika tjänster som kan underlätta under flyttdagarna.

Allt på samma ställe

En stor fördel att anlita en flyttfirma för alla tjänster är att man bara behöver ha kontakt med ett företag oavsett vilka frågor som uppstår. Det är dem du ringer till för att bestämma vilken dag som flytten ska ske, om du har frågor kring städningen eller om du även vill få hjälp att montera hyllor och skåp när ni flyttat klart. En kontaktperson för allt.

En som är ansvarig för garantin

En annan fördel är att du vet vem det är som ger garanti. Det kan annars skapas meningsskiljaktigheter mellan vilket företag som egentligen ska ge garanti eller stå för en eventuell skada. Om det är skada på lägenheten och du upptäcker detta efter att din flyttfirma flyttat allt och ditt städföretag städat – vem ska då betala? De kan ju i princip skylla på varandra. Är det enbart ett företag blir det helt enkelt enklare att lägga ansvaret på korrekt företag.

Samarbeten – men en är ansvarig

Är det säkert att en flyttfirma alltid kan erbjuda städning? Nej, inte nödvändigtvis. Men de har då ofta samarbeten med andra företag. Du kanske ringer en flyttfirma i Huddinge som därmed lovar att lösa alla tjänster. De i sin tur ringer till ett städbolag som tar hand om städningen. Detta städbolag fakturerar denna flyttfirma som i sin tur fakturerar dig hela beloppet.
Fördelen är nu att det är flyttfirman som står som säljare för tjänsten och det är fortfarande dem du ska kontakta om du har åsikter om något. Detta även om det var ett annat företag som utförde städningen.

30 Sep 2018