Totalentreprenad i Stockholm förenklar lägenhetsrenoveringen

Har ni köpt en lägenhet i Stockholm som är i behov av renovering? Med totalentreprenad slipper man att anlita varje hantverkare för sig. Här är några tips.

Det är sällan det räcker med att bara anlita en målare eller snickare när man ska renovera lägenheten. Ganska ofta behöver man också hjälp av en elektriker, golvläggare, plattsättare och rörmokare. För att slippa lägga ner en massa tid på att hitta rätt hantverkare och skriva avtal med flera olika mindre firmor kan man använda sig av totalentreprenad.

Genom att anlita en firma som ansvarar för hela lägenhetsrenoveringen slipper man att själv se till att rätt hantverkare är på plats för de olika momenten, i stället sköter byggledaren detta. På så vis flyter renoveringen på smidigt och man sparar en massa tid. Därför brukar det också bli billigare med totalentreprenad än att anlita varje hantverkare för sig. Många upplever också att renoveringen blir bättre eftersom hantverkarna känner varandra och därför samarbetar bra.

Så hittar du hantverkare som erbjuder totalentreprenad

Ett bra sätt att hitta hantverkare i Stockholm som erbjuder totalentreprenad brukar vara att fråga vänner som själva har renoverat sina lägenheter. Väljer man i stället en byggfirma som man har googlat sig till är det viktigt att man också tar referenser och även kontrollerar dessa. Men eftersom priserna ofta skiljer sig åt en hel del mellan olika byggfirmor ska man ta in minst två offerter innan man bestämmer sig för vem man ska anlita.

En seriös byggfirma kommer alltid ut på ett kostnadsfritt hembesök. Då går man tillsammans igenom vad som ska göras under renoveringen. Det är bra om man är förberedd inför mötet med byggfirman och har skrivit en lista med vad som ska göras i varje rum. Man behöver inte ha bestämt allt utan man kan även fråga byggfirman om råd och tips.

För att kunna få mer information besök hemsida: svenskamalerikompaniet.se

16 Feb 2024