Tjänar man bra på golvslipning i Stockholm?

Att slipa golv är ett roligt, men slitsamt arbete. Tidigare var det också ett yrke där man utsattes för mycket buller och damm, men i takt med att slipmaskinerna blivit både effektivare och mer sofistikerade så är arbetsmiljön för en golvslipare numera betydligt hälsosammare än tidigare.

Moderna slipmaskiner är relativt tysta, de samlar upp allt slipdamm direkt, och de är dessutom lättare att handskas med vilket minskar risken för utslitningsskador. En bra golvslipare med rätt teknik kan jobba ett helt yrkesliv utan att slita alltför hårt på kroppen. Faktum är att det är hälsosammare att jobba som golvslipare än att sitta still framför en dator på ett kontor hela dagarna.

En golvslipare bör kunna mer än att slipa golv

I Stockholm, där lönerna generellt är högre än i resten av landet, tjänar en golvslipare i snitt 32 000 kronor i månaden innan skatt, vilket får anses vara en mycket bra lön för en hantverkare. Då ska han eller hon dock ha en gedigen gymnasieutbildning på bygg- och anläggningsprogrammet och flera års erfarenhet.

Dessutom krävs ofta av en golvslipare att han eller hon även kan utföra andra typer av hantverksarbeten, som fasadbyten, fönster- och dörrinstallationer och så vidare. Men visst finns det golvslipare som jobbar enbart med att slipa golv och har en bra lön. Om man till exempel är en mästare på att slipa olika typer av parkettgolv har man stor chans att få jobb hos en firma som erbjuder golvslipning till mer kräsna kunder, och därigenom kan ta mer betalt.

Värt att starta eget?

Vill du ha trygghet i ditt yrkesliv är det bäst att ta anställning hos ett företag som erbjuder golvslipning. Välj helst en lite större firma, så har du bättre chans till en bra lön och behöver dessutom inte riskera att bli av med jobbet om tiderna blir sämre och firman har svårt att få in jobb. Det finns och kommer alltid att finnas behov av golvslipning i Stockholm, så är du bara duktig och jobbar hårt kan du försörja dig som golvslipare till pensionen.

Är du väldigt duktig och har ett bra kontaktnät, så kan du dock tjäna mer pengar genom att starta eget. Tänk dock på att det råder ganska hög konkurrens inom golvslipning i Stockholm, så du kan inte ligga för högt prismässigt. Men kan du erbjuda professionell golvslipning av lite svårare golv, som fiskbensparkett eller betonggolv, så har du stor chans att få bra betalt för jobben och bygga upp en trogen kundkrets.

28 Feb 2019