Thujaplantor smälter in fint i trädgården och är lättodlade

Söker du efter en växt som är snabbväxande till exempelvis en häck är thujaplantor ett bra val. Thujan är ett barrträd som påminner lite om enar och det är en väldigt fin och lättodlad växt.

Det finns en mängd olika växter som pryder våra trädgårdar och en av dem är den snabbväxande thujan. Känner du till den växten? Thujan är en väldigt populär trädgårdsväxt och den kan med fördel användas för att bilda en fin häck. Om du planterar några thujaplantor i en lång rad bildas det snabbt en tät och vacker häck. När plantorna har växt upp till en vacker häck kan du beskära den precis som du vill. Du kan forma thujahäcken efter eget önskemål så den smälter in i omgivningen på ett naturligt sätt. Det finns många olika sorters thujor med olika egenskaper. Alla thujor är tåliga och vintergröna och det är några av anledningarna till att växten är så populär.

Thujaplantor är mycket populära att köpa till trädgården

Varför är thujor så populära i våra trädgårdar? Det kan vara för att de växer snabbt, är lättodlade och trivs bra i svenskt klimat. När du ska plantera thujor så ska du välja lätt fuktig jord, gärna med inslag av mull och lera. Plantorna trivs mycket sämre i sand och grus så undvik att plantera dem på sådana ställen. Thujor går att köpa som krukodlade eller plantor med rotklump. Om du vill ha plantor som snabbt etablerar sig i ny jord bör du välja krukodlade thujor.

19 Jan 2022