Takmålning - ett effektivt sätt att lyfta taket

Har du koll på vilket skick ditt tak håller? Det är en fråga som fler husägare borde ta till sig. Ett tak utsätts dagligen för ett högt slitage och som det yttersta skyddet för resten av huset så är det ett område så måste fungera - och se bra ut. En takmålning i Stockholm kan vara lösningen för just dig.

Taket fyller två viktiga funktioner. Den ena är att skydda huset mot regn, snö, vind och solsken. Taket är ett paraply för resten av huset, men det dagliga slitaget tar ut sin rätt också. Ditt tak tar dagligen emot stryk - och det är din uppgift att rengöra såren.

Här kan ett tips vara att en gång per år ta hjälp av en sakkunnig som kontrollerar statusen på taket och som, i och med detta, ger dig en möjlighet att planera för åtgärder. Att drabbas av insikten att ett tak inte håller måttet och måste bytas akut är något som alltid bär med sig stora kostnader. Genom regelbundna kontroller och åtgärder så kan man hela tiden lägga sig i framkant och i sinom tid börja bygga en buffert för att byta ut taket.

Takmålning i Stockholm - ta professionell hjälp

En av de åtgärder som ger absolut bäst effekt handlar om en takmålning i Stockholm. En takmålning ger extremt många fördelar både sett till det funktionella, det estetiska och det ekonomiska.

Det senare då en takmålning är ett relativt billigt projekt och detta även om du tar professionell hjälp för projektet. Något som också rekommenderas då en takmålning kräver extra kunskaper och då jobbet kan vara farligt i och med den höga höjden.

Med Rot-avdraget till hands så kan du också dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet och det gör naturligtvis stor skillnad. Beloppet dras dessutom direkt på fakturan så du behöver inte oroa dig för administrativt krångel med Skatteverket. Den biten sköter företaget du anlitat för din takmålning i Stockholm.

Takmålning ger estetiska och funktionella fördelar

Det fina med en takmålning är att färgen som appliceras ger två stora fördelar: dels så kommer den att skydda takets underliggande material och konstruktion från fukt, rost och röta. Dels så kommer den även att ge huset ett helt nytt intryck och ta bostaden till nya estetiska höjder.

På samma sätt som om du målar om en vägg rent interiört så kan du skapa en förändring genom att måla om ditt tak. Ett tak vars färg börjat släppa, blekna eller i övrigt ser dassigt ut förstör det första intrycket av huset. Genom en takmålning i Stockholm kan du erbjuda ett perfekt första intryck - och samtidigt också höja värdet på din bostad. En takmålning ger dig, helt enkelt, ett nytt tak - men till en bråkdel av kostnaden.

10 Jan 2022