Takbesiktning i Stockholm – bra säljargument

Beställning av takbesiktning sker ofta när personer bott i ett hus länge och vill veta status. Men för den som ska sälja hus kan den ge ett bra säljargument.

Det var dags att byta omgivningar tyckte paret Svensson och tog hjälp av en mäklare för att få huset sålt. De hade köpt en lägenhet i Spanien och skulle bo där under den kallare delen av året. Resterande tid skulle de tillbringa i stugan ute i Stockholms skärgård. Det perfekta livet tyckte båda två.

Mycket av möblemanget skulle flyttas till sommarstället för att uppdatera det. Resten skulle läggas ut på Blocket eller slängas. Huset var i bra skick och de trodde att de skulle få ett bra pris för det. Mäklaren rekommendrade att de gjorde en takbesiktning. Kunde man påvisa att taket var bra var det ett mycket bra säljargument.

Takbesiktning en viktig del av försäljning

Huset i sig var fint och skulle säljas det visste de. De visste också att om köparen skulle slippa lägga ut pengar på taket på många år var det möjligt att höja utgångspriset. De bokade en besiktningsman som gjorde besiktning av taket i Stockholm. Var takpannorna hela? Hur var det med takpappen?

Om någondera var trasigt skulle det kunde det innebära fuktskador. Därför kontrollerades även stommen. Trots att de visste att taket borde vara bra kunde man aldrig vara säker. Efter att ha väntat nervöst fick de till slut svaret. Taket var i gott skick. Nu kunde informationen läggas till i husbeskrivningen och förhoppningsvis locka köpare.

25 Aug 2022