Smidigt med relining i Stockholm

Stambyte är ett stort projekt och drar med sig en hel del kostnader. Som tur är finns det alternativ som även de fungerar bra. Relining är ett alternativ för det äldre huset i Stockholm.

Anton hade äntligen vågat ta steget och förverkliga sin dröm. För några veckor sen hade han hittat den perfekta fastigheten att renovera. De fyra lägenheterna skulle han sedan hyra ut som bostäder.

Bekymret som dykt upp var inte helt oväntat men inte desto mindre olägligt. Rören var gamla och ett stambyte verkade vara omöjligt att undvika. Nu var han tvungen att se om hans ekonomi kunde klara en sådan renovering innan han skrev på köpekontraktet.

Stockholm en plats där relining är möjligt

Det såg ut att bli för dyrt för honom när banken, där han hört sig för om lån, frågade om han funderat på relining. Då bankmannen såg hans frågande min förklarade han. Relining är som ett stambyte. Men istället för att riva ut rören bygger man nya inuti de gamla. Något som blir mindre kostsamt. Han rekommenderade att det gjordes en kontroll av avloppssystemet.

De räknade på noga på kostnaderna och Anton fick veta att detta kunde finansieras via lån. Där och då beslutade han sig för att skriva på köpekontraktet. Om sanningen skulle fram hade han förälskat sig i huset med detsamma och hade troligtvis köpt det oavsett vad som skett hos bankmannen. Huset var något som skulle finnas i hans liv för en mycket lång tid framåt.

8 Dec 2021