Ska ni måla om fasaden?

Är det dags att snart måla om huset? Börjar färgen flagna även på fönstren? Visst kan man måla om själv, men det är ett tidskrävande arbete. Bättre är då att anlita en professionell målerifirma.

Ungefär vart sjunde år brukar man behöva måla om fasaden på sitt hus och det är viktigt att man gör det då det är dags. En fasad med flagnande färg skyddar dåligt mot väta och har man otur drabbas snart träet av röta. Bäst målar man om fasaden under våren och sommaren då luftfuktigheten ofta är lägre. Därför gäller det att vara ute i god tid och bestämma kulör och boka målerifirman.

Många målar samma kulör som tidigare men man kan även byta. Ligger huset i ett tätbebyggt område och inte ute på landet behöver man dock ett bygglov om man vill ändra husets kulör. Men detta brukar inte vara några större problem att få så länge man håller sig till samma färgskala som området.

Titta även på referenser

Att måla om huset är väl investerade pengar som även höjer värdet. För att få ner kostnaden kan man använda sig av rot-avdraget på själva arbetskostnaden. Men det kan ändå vara bra att först kontakta ett par olika målerifirmor och be om ett kostnadsförslag innan man bestämmer sig. Var noga med att få alla kostnader specificerade och fråga även om det ingår eventuell byggställning eller skylift i priset, annars blir det svårt att jämföra offerterna. Det kan också vara bra att be om referenser. Få mer information på denna sida: https://www.målaretyresö.se

19 Jan 2021