Putsa upp det gamla golvet

Lägga in ett nytt golv lyfter lägenheten. Numera finns så många olika valmöjligheter, både på material och mönster. Men ibland kan det vara värt att bevara det som redan finns på plats.

När Sven och Inga-Britt köpte sin vackra lägenhet i Göteborg var just byte av golv det som låg högst på listan. En plastmatta som fanns både i kök och vardagsrum hade sett sina bästa dagar. Plastmattorna kunde inte åka ut fort nog. De hade sett ut ett nytt golv men insåg redan efter att ha lossat en bit av mattan att där fanns något spännande under.

Det som visade sig var ett gammalt vackert trägolv. Lite rustikt men båda tyckte om det. Nu såg de helt andra möjligheter för dessa rum. Kanske kunde golven slipas, de hoppades det.

Med spänd förväntan

De kontaktade ett företag som arbetade med golvslipning i Göteborg. De skulle skicka någon att titta på golvet. När han kom blev han mäkta imponerad och sa att denna sorts golv brukade de inte hitta i den här typen av lägenhet. Och visst kunde han göra det som nytt igen.

Några dagar kom de med all utrustning. Det skulle ta lite tid då det visade sig att golvet fanns i alla rum. Först slipades golvet noggrant för att sedan lackas. Svens och Inga-Britts lycka visste inga gränser när de såg resultatet. Lägenheten skulle bli långt finare än de förväntat sig. Nu var det bara resten av renoveringen kvar. De längtade till dagen de kunde flytta in och njuta av allt det fina. Läs mer om golvslipning på denna hemsida: golvslipninggöteborg.net

20 May 2021