Nytt hus nya färger

Det nya huset är färdigt för inflyttning. Men det kan vara viktigt att göra det mera personligt. Kanske genom att sätta ny färg på väggarna? Allt för att familjen ska känna sig hemma direkt.

När Krister och Lena skulle flytta till ny ort med sin nioåriga dotter var de förhoppningsfulla. Det enda orosmolnet var dottern Line. Hon var så ledsen och ville inte flytta från sina kompisar i stallet. De hade försökt få henne att involvera sig i flytten. Erbjudit henne att välja färg och inredning i nya rummet. Inget hjälpte.

Dagen för inflyttningen kom och föräldrarna var spända av förväntan. Hur skulle Line reagera på överraskningen de hade planerat. Hennes rum målat i älsklings färgerna. En fondtapet med bilden av en vacker ponny galopperande så att manen och svansen stod rakt ut.

Målare gjorde rummet perfekt

Istället för att åka till huset styrde färden mot stallet där den vackra ponnyn stod och väntade. Då kunde inte Line låta bli att le av lycka. Något hon gjorde igen när hon fick se sitt fina rum. Ett rum hon skulle visa stolt när gamla och nya vänner kom på besök.

Krister och Lena pratade ofta om den fantastiska målerifirman. Ett litet personligt företag som hjälpt dem med ideerna till Lines rum. Den med hästen var en av dem.

När de betalade hade de insett att ROT avdraget skulle dras av på priset. Där och då bokade de in ett nytt jobb. Den här gången var det den stora verandans tur att snyggas upp. 

22 Jun 2021