Moderna plåttak i Stockholm med lång hållbarhet

Ett plåttak i Stockholm håller ofta i minst femtio år. I alla fall om man anlitar en professionell takläggare som använder sig av plåt av riktigt bra kvalitet.

Ett plåttak håller ungefär i femtio till sextio år, ibland till och med längre. Men för att plåttaket ska hålla så pass länge är det viktigt att man är noga vid själva takläggningen. Likaså att man bara använder sig av material av hög kvalitet. Man måste även sköta eventuella reparationer och underhåll.

Väder och vind sliter hårt på ett tak – vindskivor och skorstensplåt kan lossna och behöva fästas på nytt. Likaså kan färgen flagna eller repas, även om det är ovanligt. Då måste man se till att plåten på nytt täcks med färg. Annars kan taket rosta sönder och börja läcka. Därför är det viktigt att man årligen besiktigar sitt plåttak.

Plåttak finns i olika färger och profiler

Nuförtiden finns det plåttak i alla möjliga profiler. Det gör att det är enkelt att hitta ett plåttak som passar huset i Stockholm, oavsett arkitektur och när det är byggt. Vill man lägga ett plåttak ska man anlita en takläggare som är specialiserad på taktypen i fråga. Att bara välja den takläggare som lämnar den lägsta offerten går inte, i alla fall inte om man vill ha ett tak som håller länge.

Det bästa är att fråga grannar och vänner om de kan rekommendera en skicklig och pålitlig takläggare. Man kan även be takläggaren om rekommendationer från tidigare kunder. Och det finns även takläggare som lämnar garanti på sina tak.

24 Apr 2023