Mattläggare - dags att lägga nytt golv

Ett nytt golv gör en enorm skillnad för intrycket i en bostad. Golvet spelar en stor roll i hur bostaden uppfattas och hur den känns att vistas i. Att ett golv blir nött snabbare än andra ytskikt är även det ett faktum som man bör tänka på. Det dagliga slitaget från fotsteg, lek av barnen, tunga möbler och smuts i allmänhet gör att man behöver hålla sitt golv under uppsikt - och välja rätt golv då det väl är dags att byta. Genom att anlita rätt mattläggare i Stockholm så blir din resa mot ett nytt golv enklare.

Hur ser dina golv ut i bostaden i Stockholm? Golv spelar en stor roll i hur vi trivs i våra hem - och i hur andra uppfattar det. Det finns all anledning att ta golven på allvar, och vi ska här gå igenom lite kring hur man ska tänka i samband med att man väljer ett nytt golv.

För många så är saken mer eller mindre given: man vill ha ett parkettgolv och gärna så exklusivt som möjligt. Det är bra, men det behöver definitivt inte vara den bästa lösningen. Vi skulle istället välja bredda perspektiven lite. Väljer du att anlita en mattläggare i Stockholm så kan du också få lite nya infallsvinklar kring hur man ska tänka gällande golv - och vilka rum man ska ha i extra åtanke.

Anlita en mattläggare i Stockholm

Att utgå från just rum är en viktig del i att välja golv. Vissa rum har ett hårdare slitage än andra. Ser man till exempelvis hallen så är det väldigt påtagligt att just det golvet nöts ut snabbare än vad andra golv i hemmet gör. Detta som en naturlig konsekvens av att man går in i hallen med blöta skor, med smutsiga sådana och där exempelvis barnens slänger av sig sina kläder i högar på golvet. Exempelvis en liten sten under en sko kan leda till en repa.

Det finns, kort sagt, högre risker i en hall och en mattläggare i Stockholm skulle av den anledningen sällan rekommendera ett golv av trä just där. I hallen bör man lägga in en matta av plast - eller välja exempelvis klinkers. Det ska vara ett tåligt och lättstädat golv.

Samma sak kan sägas om barnrum och om kök. Rum som hela tiden drabbas av ett högre tryck och där exempelvis spill och tappade föremål är legio. I barnrummet kan man dessutom underlätta leken - och göra den säkrare - genom att låta en mattläggare lägga in en heltäckningsmatta. En sådan dämpar dessutom ljud och ger, i och med detta, en lite lugnare atmosfär.

Köket å sin sida kan med fördel vara en plats för exempelvis linoleumgolv, vinyl eller plast. Låter trist? Det stämmer inte: dagens modeller kommer i extremt många färger, mönster och du kan även exempelvis välja att imitera trä och parketter. Väljer du trägolv i köket så är rådet att du ser till att även välja ett hårdare ytskikt - exempelvis lack.

Välj rätt mattläggare i Stockholm

Att välja en mattläggare i Stockholm är något som garanterar hållbarhet och som ger en garanti på jobbet. Det blir bättre och det blir en mer långvarig effekt. Dessutom får du även en sakkunnig person att bolla idéer med och som kan hjälpa dig att hitta rätt golv till din bostad. Men, det är även skillnad på mattläggare och mattläggare i Stockholm. Vissa är bättre än andra och vissa levererar lösningar av en högre kvalitet.

Rätt mattläggare gör skillnad, men hur hittar man en sådan? Vi skulle säga att du själv kan avgöra detta genom att vara noggrann. Ta in offerter och jämför priser. Kolla omdömen på internet. Se över referenser - och kontakta dessa! Se om det finns några anmärkningar hos ARN eller Kronofogden och kontrollera företaget hos Skattemyndigheten. Se även till att betala när jobbet är utfört och inte i förskott. Det krävs lite arbete innan, men detta är det jobb som i sluändan leder dig till en kvalitativ mattläggare och ett perfekt golv i Stockholm. Det är mödan värt!

1 Feb 2022