Lägga fiskbensparkett

Dags att lägga nytt golv, kräver en hel del planering. Först ska väljas vilket golv som ska läggas, fiskbensparkett eller klickgolv. Vad krävs för kunskap för att klara de olika teknikerna?

Sven och Birgit skulle äntligen fixa till i vardagsrummet. Något de längtat efter sedan de köpte huset för två år sedan. Ingen av dem var vana golvläggare och behövde lära sig en hel del. Därför satt de vid köksbordet framför datorn och googlade för att hitta information.

Det enklaste verkade vara klickgolv. Men det kändes lite billigt nu när de ville satsa lite. Efter att ha sett flera bilder på fiskbensparkett var de överens. Det var precis vad de skulle göra. Sen googlade de vidare.

Lägga fiskbensparkett är ett proffsgöra

Ganska snart insåg de att de inte hade kunskaperna som krävs, och dagen därpå kontaktade de en golvläggare som lovade att komma förbi. Men han ville gärna att de skickade information om hur stor yta de ville lägga. Allt för att han skulle kunna ge dem ett kostnadsförslag när de sågs.

Erik, golvläggaren, berömde huset och höll med om att fiskbensparkett skulle bli perfekt. Dessutom var det betydligt mera hållbart än ett klickgolv. Skulle golvet av någon anledning bli fult kunde de alltid slipa det och få tillbaka känslan av ett nytt golv.

Kostnaden de oroat sig för skulle bli lägre än de trott på grund av rot-avdraget. De insåg även att de fått lägga ut betydligt mer om de själva hade gett sig in på att lägga den vackra fiskbensparketten. Läs mer om fiskbensparkett på denna hemsida: läggafiskbensparkett.se 

19 Nov 2021