Kväv elden med brandisolering

Få saker kan vara så förödande som en brand. Den förtär allt i sin väg och sprider sig snabbt och relativt lätt. Med en brandisolering kan du stoppa den och dess katastrofala förödelse.

När du vill skydda ditt företag eller ditt hem så tänker du kanske i första hand på att skaffa dig ett inbrottslarm eller liknande då det hela tiden pratas om den skenande kriminaliteten i Sverige. Men få saker är så förödande som en brand i en fastighet. Den ödelägger allt, väggar, dokument, utrustning, möbler, människor. Det är därför extremt viktigt att du har en bra brandisolering som kan hindra elden från att spridas och skydda byggnadens bärande konstruktioner så att du köper dig tid att få dig själv och de dina i säkerhet. En brandisolering är en ganska simpel sak, man isolerar byggnaden med ett material, till exempel stenull, som kan stå emot mycket höga temperaturer vilket minskar risken för spridning.

Brandisolering är en fråga om liv och död

Med en brandisolering, som du låter experter utföra regelbundna kontroller på, räddar du liv! En bra brandisolering är så effektiv att den kan stänga in eldsvådan i ett rum och på så sätt få den att dö av sig själv när den inte kan spridas. Givetvis är detta inte en uppmaning till dig att stanna i en brinnande byggnad, evakuera och ring brandkåren! Men en brandisolering kan rädda mycket av det som finns när olyckan är framme och det är värt sin vikt i guld.

28 Mar 2022