Kunskapen är grunden

En riktigt duktig yrkesarbetare inom måleri kan göra ett arbete som ser ut som om det vore fabrikslackerat. Men hur gör man för att få ett perfekt ytskikt när man använder målarfärg?

För att göra ett perfekt arbete inom alla områden så krävs kunskap, erfarenhet och personlig lämplighet. Om inte alla tre bitar är på plats så kan arbetet ändå bli bra, men det kommer att ta längre tid och ha vissa delar som inte är av allra bästa kvalitet. När det rör sig om hantverksyrken, som exempelvis måleri, så handlar det inte heller enbart om att göra ett perfekt ytskikt. Det måste även vara ett perfekt grundarbete för att resultatet ska bli bästa möjliga. Och det är också där som de med för lite kunskap eller erfarenhet brister. Man slarvar helt enkelt med grunden.

Som en dans

Om man sitter och tittar på en professionell målare som arbetar så går det snabbt och ser väldigt lätt ut. Det sitter i ryggmärgen hur arbetet ska utföras för att det ska bli bra. Och ofta så är det även av största vikt att arbetet går snabbt när man arbetar som målare. För mycket av materialet behöver bearbetas innan det börjar torka. Det kan gälla spackel, färg, lim och tunnare färgtyper som lasyr eller lack. Men det är även viktigt att man använder sig av rätt verktyg. Rätt pensel kan göra underverk jämfört med om man använder fel. Och att använda sig av remsor vid spackling kan göra all synlig skillnad. Läs mer om målare på denna sida: https://www.målaresollentuna.com

9 Dec 2020