Kostnad hantverkare bygga hus - räkna på jobbet

Drömmer du om att få skapa ditt eget drömhem? Många svenskar idag har börjat förverkliga sina drömmar om att bygga hus. Något som dels kommer av att vi har en bättre ekonomi och dels också som en följd av att vi har en bostadsbrist som en följd av en växande befolkning.

Priserna för ett befintligt hus når hela tiden nya toppnivåer och att bygga ett hus kan definitivt vara fördelaktigt sett till kostnaden. Det kanske kostar lite mer - men å andra sidan så får du också ett hus som är byggt helt i enlighet med din stil, din smak, dina önskemål, krav och behov. Dessutom så finns en värdeökning också med i bakgrunden. Det är ytterst sällan ett nybyggt hus tappar i värde.

Därmed dock inte sagt att man har någon enkel resa framför sig. Att bygga ett hus från scratch är något som kräver en minutiös planering, många - och långa - möten med exempelvis Byggnadsnämnden och där man dessutom även måste hitta rätt hantverkare. Det senare är naturligtvis en avgörande punkt, både sett till det färdiga resultatet och sett till kostnaden för detta.

Det man ska veta är att skillnader finns i både pris och i kvalitet och att man av den anledningen inte har råd att chansa. Oavsett om du behöver en hantverkare för mindre punktinsatser i ditt projekt - jobb i våtrum, dragning av el och olika installationer, exempelvis - eller om du tänkt dig totalentreprenad där en och samma firma sköter hela ditt projekt från start till mål så handlar det om att undersöka vilka möjligheter som finns.

Ny tjänst gör det enklare att räkna på kostnad

Att ta in offerter och ställa dessa mot varandra är ett måste. Det ger dig en bra bild över vad kostnaden kan ligga på och det ger ditt ett läge att förhandla. Att kontakta referenser är även det ett måste. Var har företaget tidigare arbetat, hur många hus har man byggt - och hur nöjda är de kunderna? Idag finns det även olika tjänster på internet som kan underlätta kontakten mellan dig som beställare och utförare.

Iplanner är ett sådant verktyg. Med den tjänsten så kan du komma i kontakt med hantverkare - som dessutom redan är kontrollerade och når den kvalitet man har rätt att förvänta sig - och där du utöver detta även kan få konkreta kostnader. Hur mycket kostar det att kakla badrummet? Vad kostar det att lägga in en fiskbensparkett? Hur mycket kommer det att kosta allt som allt? Du får direkta svar på alla dessa frågor.

Dessutom är Iplanner något som hjälper dig att planera även gällande material. Samma sak är nämligen också möjlig att göra vad gäller jämförelse av olika material. Du kan ställa ett kakel mot ett annat och se skillnaden i pris. Utöver detta så kan du även använda virtuella verktyg och skissa upp ritningar över hur ditt framtida hus ska se ut. En, rakt igenom, bra tjänst att använda för dig som ska bygga hus. Den gör det enklare att räkna på kostnader och därigenom så kan du också slippa obehagliga överraskningar i framtiden. Vi ska även tillägga att denna tjänst är helt gratis för privatpersoner.

Du kommer fortfarande att få kontakta hantverkare, men med en tydlig skillnad att de du når redan är kontrollerade och håller en hög kvalitet.

Mer infoKostnad hantverkare bygga hus

9 Nov 2021