Kolla rörledningar i tid

Rörledningarna i huset ser man inte, och de finns inte ens i tanken. Man ser inte heller om det läcker någonstans, om man nu inte ber ett proffs titta på dem. Det kan faktiskt vara en god idé.

Tiden går så fort, och saker som var nya nyss är helt plötsligt inte så nya längre. Rörledningar behöver kollas upp med jämna mellanrum. Det är extra viktigt när man har övertagit ett äldre hus och inte riktigt vet hur rörledningarna är dragna eller vilket skick de är i. Kolla upp det!

Rörmokare kan filma rören inuti

Du har inget skäl att vänta längre. Ring exempelvis en rörmokare i Göteborg och be att de kommer och inspekterar dina rörledningar. De kan till och med skicka ner en filmkamera i rören och dokumentera hur det ser ut där. En liten läcka kan ge stora vattenskador, och det är alltid bra att vara på den säkra sidan och förebygga sådant.

Stambyte brukar man vilja vänta med i det längsta, men bara genom att kolla upp rören, spola rent dem och göra regelbunden översyn, har man gjort mycket för att öka deras livslängd. Självklart spolar du inte ner större saker i rören heller, och fläskflott och matrester kastas i soporna. Se där, nu har du redan gjort ganska mycket för att hålla rören i skick i ditt hus.

Laga vattenlås, dra nya rör och fixa avloppsstopp

Vardagssysslor för en rörmokare är att göra rent i avloppet med specialverktyg och skonsam spolning med hetvatten. Rörmokaren kan också åtgärda läckande vattenkranar och trasiga vattenlås. Ett vanligt uppdrag är också att dra nya rör till exempelvis en tvättmaskin som ska installeras eller något som ska åtgärdas i samband med en reparation eller ett tillbygge. Med detta sagt, en rörmokare kan göra lite av varje i huset.

Ofta har rörmokarfirman också en jourtjänst som man kan anmäla sig till. Det kan ju bli oväntat stopp i avloppet och då måste det åtgärdas med en gång. Har du kontakt med en serviceinriktad rörmokare får du den hjälp du behöver utan att behöva vänta. Är det många hyresgäster i huset, är det verkligen guld värt med en rörmokare som ställer upp för sina kunder. Det är ju också viktigt att anlita en verkligt kompetent person när det till exempel gäller renovering av badrum, så att försäkringen gäller. Det känns också tryggt att kolla så det inte finns några gömda fel eller läckor i huset.

24 Sep 2020