Inga färgblinda målare på Södermalm

Att arbeta som målare ställer inte bara krav på praktisk kompetens. Även estetik och konstnärlighet står högt på prioriteringslistan hos den målare som vill göra karriär på Södermalm.

Du som funderar på en karriär inom måleri gör klokt i att fundera över vad jobbet faktiskt innebär. Det finns absolut en sida av arbetet som är praktiskt hantverk. Men det räcker inte att bara kunna hantera en pensel och roller på bästa sätt. Du behöver också ha koll på saker som färgteori och inredningstrender för att kunna guida dina kunder till rätt resultat. Kom ihåg att det bara är en nöjd kund som kommer tillbaka. Kunder kan dessutom känna sig missnöjda även med ett tekniskt felfritt resultat, om inte själva nyansen på väggen blev exakt som de föreställt sig. Särskilt målare på Södermalm behöver ha detta i åtanke, med tanke på den estetiskt kräsna kundkrets som brukar hålla till där.

Viktigt att vara trendmedveten som målare på Södermalm

Vet du vilken färgkod Elsa Billgren använde sig av sist hon målade om karmen till vardagsrummet? Inte? Då är det läge att ta reda på det. Att kunna namedroppa kända söderbönor med välbesökta bloggar gör att dina kunder kommer att känna sig trygga med att du sätter rätt färg på deras hem. Oavsett om trenden är färgstark eller nedtonad är det viktigt med nyanserna. En droppe för mycket blått i det vita kan skicka hela lägenheten tillbaka till 2010. Och det vill ingen på Södermalm. Då kan de ju lika gärna flytta till Göteborg, hemska tanke.

30 Sep 2021