Hur ofta behöver jag slipa mina golv?

Fina golv kan vara svårt att bibehålla efter år av slitage. Men det är inte omöjligt. Genom att slipa dina golv då och då kan de faktiskt hålla sig riktigt fina. Men hur ofta behöver de slipas?

Beroende på vad du har för slags golv lagda i ditt hem, så kan de behöva slipas olika ofta. En massiv parkett till exempel behöver inte slipas särskilt ofta alls om det nu inte skulle hända något särskilt med det. Med tio års mellanrum ungefär brukar man säga att det räcker att slipa ett parkettgolv, men även när det gäller andra slags golv. Golven vi går på genom åren och kanske hela livet till och med, de slits. Det blir normalt slitage av smuts och grus och att vi använder det dagligen. Barn som leker med leksaker på golvet gör också att det slits och kan få märken.

Ta hand om dina golv - sopa bort smuts

Det finns andra sätt man kan ta hand om sina golv på, förutom att genomföra en golvslipning när det behövs. Att olja eller lacka golvet efter utförd slipning kan också vara bra. Det ger ett bra skydd mot märken och repor i golvet orsakat av skräp och grus. Speciellt utsatt är golv som är lagda i hallen. Direkt innanför dörren dras det ofta in grus som gärna gör repor och märken i golvet. Där bör man se till att golvet är tåligt och väl inoljat. Att dammsuga eller sopa golvet rent varje dag från skräp skyddar golvet. Läs mer om golvslipning på denna hemsida: golvslipninguppsala.nu/

27 Apr 2021