Hjälper till att stoppa elden från spridning

Många fruktar bränder, bränder utomhus, men framförallt i sitt hem. Om en brand tar sig kan det gå väldigt snabbt att se hela sitt hem försvinna bland flammorna. Se över ert brandskydd nu.

Man kan skydda sig från mycket, men inte för allt. För att ha så mycket skydd som möjligt mot en brand bör man både ha vissa saker hemma samt se till att man har brandtätning i väggarna. Den ska vara utförd av experter på brandtätning isom kan se till att det verkligen sitter rätt. Tänk även på att när man gör renoveringar, där man öppnar upp i väggarna för att exempel flytta eluttag, behöver man se om tätningen igen. För att ge ett fullgott skydd måste den alltid sitta helt korrekt.

Bromsar spridningen

Om brand uppstår gäller det att få ut det viktigaste först. Alltid människor och djur, därefter saker, om det finns tid. Det är en betydligt större chans att man både har mer tid och även lyckas stoppa branden om man har en brandtätning. Denna hjälper till att bromsa spridningen från rum till rum. Den hjälper även till att stoppa brandröken.

Har du nyligen köpt ett äldre hus där det inte är brandtätning? Inga problem, det går att sätta in när som helst. Var noga med att välja någon som kan brandtätning. Trots allt kan en bra brandtätning rädda liv. Utöver en brandtätning bör man även kontrollera sina brandlarm med jämna mellanrum och även se till att man har brandsläckare och brandfilt i hemmet.

26 Feb 2021