Hål som är lättare att ta efter gjutningen

Är alla förändringar i en stomme något som är oplanerat? Nej, ibland kan man medvetet göra en håltagning i väggar, golv eller tak efter att en gjutning har skett. För att det är enklare.

Om du ska gjuta något så måste du ha en form till det. Så är det om du ska gjuta en bänk till trädgården och även om du ska gjuta väggar och tak till ett höghus. För mindre projekt så kanske du ser till att göra en form, så att du slipper göra hål i den efteråt. Det kan vara ett rör som du sätter i formen, om du vill dra en elsladd eller en vattenslang där senare. Eller så kan det vara en form som du gör anpassad för att det ska monteras ett fönster där. Men ibland kan det vara enklare att gjuta en hel, stor form och sedan göra hålen efteråt. Åtgärden som man gör kallas då för håltagning.

Rör eller öppningar

Håltagning i stenmaterial är något som går att göra i olika storlekar och former. Kanske ska något litet som en sladd, dras igenom en vägg. Eller så är det en större öppning som behövs för en hiss, dörr eller fönster. De som är proffs på håltagning har lika lätt för att göra alla typer av hål i alla typer av hårda material. Det enda som krävs är rätt utrustning och en ordentlig ritning, samt en kontroll av vad som finns inuti väggen, innan man sätter igång. Hitta mer information om håltagning på denna webbsida: rivningsfirmastockholm.se

29 Jul 2021