Glöm inte tillbehör till din nya pool

När man anlägger en pool så inser man efter ett tag att det behövs väldigt många tillbehör. Första året kan du nöja dig med de som behövs för att hålla rent.

Har du börjat planera för att anlägga en pool i trädgården? Kanske har du redan ordnat med att boka in någon som kan gräva och förbereda marken. Ska det bli en klassiskt rektangulär pool eller kanske en med lite mjukare rundade former? Hur stor ska den vara och vilket linermaterial vill du ha? Det är många val att göra och beslut att ta.

En sak som man oftast inte inser förrän man på allvar börjar planera för ett poolbygge är hur många pooltillbehör som finns. Vissa är nödvändiga, andra är det kanske inte. Det är lätt att kostnaderna springer iväg och första året får man kanske inrikta sig på de mest nödvändiga tillbehören.

Nödvändiga tillbehör till pool

Vilka tillbehör är då detta? Alltså de som man behöver ha redan från början? Det allra viktigaste är utrustningen för att hålla vattnet rent. Annars vill man knappast bada i poolen och då tjänar den ju inget syfte. Du behöver alltså ett reningsverk med filter och utrustning för dosering av kemikalier. Pump och rördelar behövs också för att få vattnet att cirkulera genom reningsverket.

När du ha detta på plats så är poolen i princip klar att användas. Men du märker nog snart att det kan vara bra att ha lite mer tillbehör för grovrengöring: bottensug, borstar och håvar. Sen finns det mängder av andra tillbehör, men de kan vänta till nästa år.

18 Aug 2022