Glöm inte bort golvet vid renoveringen

Golv är en hel vetenskap och har stor betydelse för hur man uppfattar ett rum. Vissa golv är också mer tåliga och lättskötta än andra. Att välja golv är därför inte alltid det lättaste.

Ett golv har stor betydelse för hur man uppfattar ett rum, det är också den yta som man först lägger märke till. Ett slitet golv kan också förta hela intrycket av ett annars renoverat rum. Det kan därför vara värt att även byta ut golven när man ska renovera.

Ofta väljer man golv efter hur rummet används. Kök, hall och barnrum behöver ofta mer tåliga material som tarkett eller någon typ av trägolv av hårdare träslag. Tycker man att det är svårt att själv välja golv kan man ta hjälp av en erfaren golvläggare. De kan även ge goda råd om hur man ska sköta om olika typer av golv, för att de ska hålla riktigt länge.

Ta hjälp av en skicklig golvläggare

Vissa golv i lite mindre rum kan man klara att lägga in själv om man är lite händig. Men till större rum krävs det en riktig golvläggare för att få ett golv som inte vobblar. Det kan dessutom vara svårt att skära till textilgolv rätt och vissa mattor är också rejält dyra.

Ta in kostnadsförslag från några olika golvläggare i Mora, men titta även på erfarenhet och referenser. Vissa golvläggare har även försäljning av olika golv vilket kan vara smidigt, då man får allt samlat på en och samma faktura.

30 Jun 2021