Funderar du på att anlita en målare?

Står du inför en renovering och funderar på om det lönar sig att anlita någon till målningen? Med rätt underarbete och verktyg kan man få ett riktigt bra resultat även när man målar själv.

Har man ont om tid kan det vara bra att anlita någon, för måla tar tid och att göra arbetet lite hastigt ger sällan bra resultat i slutändan. Ska du anlita någon finns det dock lite att tänka på.

Det finns många målare att anlita så det kan nästan vara mer förvirrande att välja målare än färg. Men det första du ska göra är att kontrollera så målaren har F-skattsedel. När det kommer till att anlita någon ska du också alltid ta in offerter från flera olika företag. Du ska inte bara titta på priset utan på helheten.

Dialogen är viktig

När du står inför att välja målare kan du också fundera på vad du vill ha ut av arbetet. Vill du ha hjälp med att välja toner och få råd när det kommer till färgsättning bör du satsa på ett företag som har den servicen. Har du några speciella och unika idéer kan det vara bra att prata med företaget om de haft liknande uppdrag.

När du anlitar någon är det också bra att ta tidigare referenser för att höra hur andra upplevt deras service och tjänster. Var även noga med att sätta en deadline för när arbetet ska vara klart i avtalet och offerten får gärna vara så detaljerad som möjligt.

12 Nov 2020