Förläng sommaren med en balkonginglasning

Varför bara njuta av balkongen när det är solsken och vackert väder? Väljer du att få balkongen inglasad kan du använda den under hela året, och behöver inte alls bry dig om väderlek.

Genom att glasa in balkongen kan den användas året runt och inte bara när solen skiner på sommaren. Dessutom får balkongen fler användningsområden och kan bli det där extra rummet som kanske har saknats. Med en inglasad balkong känns hela lägenheten plötsligt större. För somliga blir balkongen ett rum för härliga middagar, medan den för andra blir en plats för avkoppling. Glaset skyddar från regn och rusk, men också från hetta och trafikbuller. Inglasningen har även en positiv inverkan på inomhusklimatet och energikonsumtionen samtidigt som fasaden och balkongen skyddas av glaset och inte slits lika snabbt.

Beställ balkonginglasning tillsammans med grannarna

Det krävs bygglov för att glasa in en balkong, vilket du ansöker om hos din kommun. Vill du beställa en balkonginglasning ska du vända dig till ett företag som har ett lite bredare utbud. Då finns i regel möjlighet att välja kulör och utformning, så att du får ett balkongglas som passar väl ihop med husets arkitektur. Det kan också vara en god idé att fråga dina grannar om de också är intresserade av att glasa in sina balkonger. Är ni fler i samma hus som gör en beställning brukar det gå att få ett förmånligare pris. Som privatperson har du även möjlighet att använda dig av rot-avdraget på själva arbetskostnaden.

11 Jun 2021