Fördelar med hantverksyrket

Funderar du på något hantverksyrke men är osäker på vilket du ska välja? Det är stor efterfrågan på hantverksyrken i alla storstäder. Som det är på landsbygden och på mindre orter, är det liten efterfrågan på nästan alla yrken. Bor man på landet eller i en mindre stad gäller det att man kan försörja sig själv på något sätt, antingen som bonde eller lantbrukare, egen företagare, och, eller driver hotell, äventyrsresor eller på annat sätt får in egna inkomster. Bor man däremot i en storstad, vi har väl cirka 15 storstäder i Sverige; Södertälje, Borås, Gävle, Umeå, Lund, Norrköping, Helsingborg, Linköping, Örebro, Västerås, Sollentuna, Upplands Väsby, Uppsala, Malmö, Göteborg eller Stockholm. Här är det mycket stor efterfrågan på till exempel snickare, målare, murare, VVS-montörer och så vidare.

Få mellan 25.000-35.000 i månaden

De hantverksyrken som vi här nämnde har alla mycket bra löner, i jämförelse med den korta tid som det tar att utbilda sig till det. Oftast krävs endast tre-årigt gymnasium på något byggrpogram för att utbilda sig till något av landets hantverksyrken. Vissa av dem kräver gesällbrev och lärlingstid innan man får det gesällrpovet, men det kan ske inom ramen för gymnasiestudierna. Dessutom får man samtidigt behörighet till högskola och universitet, ifall man känner att man vill studera ännu mer. Under tiden som man går som lärling får man en lärlingslön, vilket brukar ligga under 20.000 i månaden. När du sedan är färdig, kan du räkna med över 23.000 kronor i ingångslön. Har du sedan ungefär 10 års erfarenhet av yrket, kan du få 35.000 kronor i månaden. Det är en mycket bra lön.

Storstäderna efterfrågar praktiska hantverkare

Om man undrar vad man ska arbeta med, är efterfrågan mycket stor i nämnda storstäder efter sådana som är händiga, praktiska och nogranna. Då spelar det ingen roll vad för slags hantverksyrke som man arbetar med. Det är viktigare att man arbetar noggrannt och flitigt, då de flesta vill ha pålitliga hantverkare. Det är här man kan konkurrera om jobben. Även om man skulle ha utbildning och certifikat på arbeten är det i alla fall referenser som ger jobb. Då handlar det om att när man snickrar, målar eller till exempel monterar fönster, är det viktiga att man gör det noggrannt. Är man då en slarver, kommer kunderna att klaga på det. Är man någon som inte lyssnar, eller inte bryr sig om vad de vill, då går jobbet till någon annan.

Vill du läsa mer om till hur det går till med till exempel fönsterbyte kan du läsa mer på: http://www.fönsterbyten.net.

19 Oct 2018