Fönsterrenovering i Uppsala kan spara pengar och energi

Börjar dina fönster vara slitna och gamla? Då är det dags att se över om du behöver en fönsterrenovering i Uppsala. Det kan spara både pengar och miljöresurser.

Renovera fönster eller byta fönster? Det är frågan. Och det kan faktiskt vara så att ju äldre fönster, desto bättre är det att renovera dem. Gamla fönster av trä är nästan alltid av mycket god kvalitet. Träet som använts är hårt och motståndskraftigt, och det kan klara sig riktigt många år med lite vård och omsorg.

Men då är det såklart viktigt att ta hand om fönstren väl. Att skydda träet mot vädrets och tidens påverkan är nödvändigt för att det ska hålla i många år till. Här gäller det att ta hjälp av de som kan sin sak. Med en fönsterrenovering kan den höga kvaliteten på fönstren bevaras.

Fönsterrenovering – oftast bättre än fönsterbyte

Men är det inte enklare och billigare att bara byta ut fönstren istället för att renovera dem? Nej, när det gäller gamla fönster i äldre hus lönar det sig oftast att renovera dem istället för att byta ut dem. I gamla hus är fönstren ofta av en storlek och modell som inte är standard. Då måste nya fönster måttbeställas, vilket kan bli mycket dyrt.

Med tanke på miljön är det också mer lönsamt att renovera fönstren istället för att byta till nya. Vid en renovering kan dina fönster också tätas, så att mer värme kan behållas inne i huset. Det är nämligen vanligt att mycket värme läcker ut genom fönstren. Genom att isolera eller täta dina fönster i Uppsala kan du spara både energi och pengar.

Läs mer här: https://www.fönsterrenoveringuppsala.se.

9 Jun 2023