Fönster i all ära

För att ett rum ska vara godkänt som ett rum krävs att det finns fönster. Fönster är ganska trevliga, de släpper in ljus och man får en trevlig utsikt. Att tvätta fönster är inte lika roligt.

I den moderna tid vi lever i nu vill man gärna ha stora fönster. Man kan bli så förundrad när man går längs husen i Stockholm och ser hur fönster täcker upp en hel vägg. Otroligt vackert, men så tråkigt att behöva hålla rent dem. Fönstren utsätts för en hel del, och liksom taket och fasaden står de även emot olika väderskiftningar. Insidan kan nästan se värre ut. Men där kan man skylla på blöta nosar och kladdiga barnfingrar som verkar ha det som en hobby att ta på fönster. Tur man kan anlita fönsterputs, annars hade man aldrig orkat med det.

Med tiden uppstår slitage

Husets skal skyddar oss från olika väder. Det håller oss torra från regn och snö, skyddar oss från blåst och sol. Det behöver helt enkelt vara i gott skick. Fönstren hjälper även till att isolera både från kyla och värme. De äldre husen som ofta har ett gammalt glasfönster blir kallare under vintertiden. Efterhand som åren går kan det behöva göras en fönsterrenovering i Stockholm, om man nu bor där. Att ta vara på de fönster man redan har och bara renovera upp dem lite, är både billigare och snällare mot miljön. Då byter man ut trasiga beslag, behandlar träytan och fönstren blir så gott som nya igen.

5 Apr 2021