Finns det tillräckligt med målare i Stockholm?

Ingenstans i Sverige sker en lika stor inflyttning som i Stockholm – man räknar med att ungefär en folkmassa motsvarande hela Skellefteå årligen flyttar in. Detta är positivt ur många synpunkter men Stockholm har fått uppenbara problem med att hänga med – detta syns framförallt genom att inte tillräckligt med bostäder byggs så att alla kan bo någonstans.

Visst byggs det, men det behövs mer och alla inom byggsektorn fullkomligt vadar i jobb. I Stockholm finns det därför ett skriande behov av snickare, målare, grovjobbare och rörmokare. Som målare kan du i Stockholm därför räkna med att få mycket jobb och dessutom bättre betalt – detta därför att man har lite högre kostnader i Stockholm än i övriga landet. Du tjänar alltså lite mer som målare i Stockholm än du skulle göra i Sorsele.

Vad jobbar en målare med?

En målare gör samma jobb oavsett var han befinner sig – det skiljer alltså ingenting mellan en målare i Stockholm mot en målare i Sorsele. Jobben är likadana – möjligen då att målaren Stockholm får fler jobb av nybyggnadskaraktär eftersom det som sagt byggs mer i Stockholm. Dessa jobb kan då handla om att måla fasader och måla invändigt – efter kundens önskemål om design och färg. Alltså blir jobben för en målare i Stockholm både kreativa och olika varandra beroende på vilket sorts arbete man anlitats för.

Det finns alltså ingen risk för en målare i Stockholm att fastna i något slags ekorrhjul där varje dag ser likadan ut – något som främjar den psykiska delen. Dessutom kan en målare i Stockholm i större grad välja vilka sorts jobb han vill ha – firmorna i Stockholm anlitas för alla slags jobb och då får man som målare en liten större valfrihet. Har du alltså jobbat med målning av ett nybygge i Stockholm och firman får in ett nytt jobb där en fasad ska målas så kan du alltså byta och därmed inte stagnera som målare. Utveckling är nämligen ytterst viktigt.

Är en målare i Stockholm dyrare?

Det är, som sagt, lite dyrare att anlita en målare i Stockholm än vad det skulle vara i exempelvis Sorsele – men det är ofta en bra investering. Vid en eventuell försäljning av en lägenhet i Stockholm så kan nämligen ett arbete utfört av en professionell målare vara det som fäller avgörande om vad prislappen landar på. Ett bra målarjobb syns nämligen och spekulanter i synnerhet i Stockholm har ofta ett väldigt vaket öga för om en privatperson eller en riktig målare varit inblandad.

Visst – det kostar alltså pengar initialt, men kommer förmodligen att betala sig i slutändan. Att anlita en målare i Stockholm är alltså något som du inte kommer att ångra – tvärtom, det kan visa sig vara den bästa investering du någonsin gjort.

Vad utmärker en Stockholmsmålare?

En målare i Stockholm är ofta känd för att både vara noggrann och snabb – yrkesskickligheten och rutinen av många olika jobb skapar dessa två egenskaper. Egenskaper som man naturligtvis söker då man anlitar en målare.

24 Mar 2017