Fasadmålning i Stockholm skyddar villan

Om fasaden på din en gång vackra villa med träfasad börjar tappa stinget, finns det hjälp att anlita. Kontakta en firma som utför fasadmålning i Stockholm.

Vid en fest i kvarteret blir du provocerad av en granne. “Har ingen av dina andra grannar sagt till dig att ditt trähus borde målas om?”, frågar hon. “Det har ingen sagt och det är väl förresten min ensak hur min villa ser ut”, svarar du, märkligt förnärmad. “Har du inte tänkt på att värdet på villorna i kvarteret påverkas av att det finns kråkslott på området?”, får du som invändning.

Dagen efter festen går du runt ditt hus och gör en okulär besiktning. Du konstaterar att grannen nog har rätt. Flera av plankorna på fasaden ser ut att ha ruttnat och färgen börjar flagna på flera ställen. Hängrännor, stuprör och vindskivor har också sett sina bästa dagar.

Fasadmålning i Stockholm kräver grundarbete

Du konsulterar dina familjemedlemmar och undrar om de kan ställa upp och skrapa färg samt slipa och spackla under kommande sommarlov och semester. “Nej, vi vare sig kan eller vill måla huset”, får du som ett rungande och enhälligt svar från fru och barn. “Det går ju att anlita fasadmålare i Stockholm”.

Du får besök av en målerifirma som inspekterar och räknar på jobbet med fasadmålning. Efter någon dag får du en offert som ger dig rätt till rotavdrag för själva arbetet. Målarna börjar med att sätta upp arbetsställningar runt villan. Dina grannar konstaterar belåtna att kråkslottet kommer att bli till ett minne blott.

1 Aug 2023