Få nytt golv med en golvslipning

Alla vill ha snygga hem med golv som är sköna att gå på. Ingen har lust att ständigt byta slitna golv. Lösningen är enkel. Skaffa trägolv - plank eller parkett, och slipa dem sedan. Gång på gång.

Har man en gång bott i ett hem med trägolv fortsätter man gärna att använda samma typ av material. Ett trägolv är oöverträffat vad gäller komfort och utseende. Ett äldre ekgolv som lackats honungsgult är bland det snyggaste man kan se. En klassisk fiskbensparkett står inte långt efter. Men vad gör du när det uppstår repor?

Alla golv åldras naturligtvis. Somliga åldras med behag medan andra blir - mindre vackra… Gäller det trägolv gör det inte något för räddningen finns alltid nära. Om du väljer att låta slipa ditt trägolv har du strax ett golv som kunde varit lagt igår.

Hur går det till med en golvslipning?

När du väljer att kontakta en firma som sysslar med att slipa golv behöver firman ha en del uppgifter. Hur stor golvytan är, av vilket trä, och i vilket skick golvet är. Det ordnas förstås enklast via ett besök i det aktuella rummet. Därefter får du ett kostnadsförslag.

Inför golvslipningen får du tömma rummet på allting och sedan använder golvfirman slipmaskiner. De är noga med hur slipningen görs. För långsam takt eller ojämn takt kan ge hack i golvet. Yrkeskunskap är nödvändig.

När golvet slipats så ytbehandlar man det på lämpligt sätt och därefter får golvet torka. Efter två dagar kan du flytta in igen. Mer om golvslipning hittar du på denna sajt: golvslipningtäby.net

23 Aug 2021