Enkla jobb i Göteborg

Vad är egentligen enkla jobb? Enkla jobb är arbeten som inte kräver någon särskild yrkesutbildning. Ofta talar man om dem som lösningar i sammanhang om arbetslöshet och grupper som har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden. Enligt Statistiska Centralbyrån arbetade 5 procent av landets arbetskraft med enkla jobb 2015, det vill säga nästan en kvarts miljon människor. Den som bor i Göteborg och vill sadla om, eller skaffa sitt första jobb, kan överväga att söka enkla jobb om man inte vill eller kan utbilda sig av någon anledning.

Servitör

Visst kräver många restauranger att man har erfarenhet som servitör, men det är långt ifrån alla. Många som har gått klart gymnasiet, men som inte har särskilt stor lust att börja plugga på en gång, väljer att jobba som servitör under en period. Det finns även många som har det som en lång karriär. Det kan dock vara hård konkurrens om jobben, särskilt i mindre städer där restaurangerna som finns inte är särskilt många. I större städer, just som Göteborg, är chanserna att hitta jobb troligen större.

Säljare

Begreppet ”säljare” är tämligen brett. När man talar om enkla jobb syftar många på telefonförsäljning, ett område där det ofta är mycket enkelt att få jobb. Är man duktig finns det god chans att få en hög lön. Runt om i landet, inte minst i större städer som Göteborg, etablerar sig call-centers som säljer på uppdrag av kunder. Vissa tjänster innebär att du får en låg grundlön med en hög provision, medan du hos andra kan få en hög grundlön med lägre provision. Du som gärna byter bort lite trygghet mot möjligheten att tjäna större pengar, kan med fördel söka dig till en tjänst där provisionen är hög.

Jobba med flyttstädning

Det finns flertalet firmor i Göteborg som specialiserar sig just på flyttstädning. Kraven som ställs på en flyttstädning är höga, jämfört med hur en vanlig hemstädning kan se ut. Det är under en flyttstädning som trånga ytor och vrår, som inte annars städas, ska rengöras till perfektion.

Att börja jobba som städare kräver sällan någon utbildning, men arbetsgivarna letar dock gärna efter någon som har erfarenhet av lokalvård. Göteborg är dock en stor stad med ett stort utbud av dylika firmor, så chansen finns att du hittar ett jobb som inte kräver någon tidigare erfarenhet av professionell städning. Jämfört med hur det ser ut för till exempel telefonförsäljare, kan dock konkurrensen om dessa jobb vara hård. Det bästa sättet att gå till väga är troligen att söka efter lediga tjänster på nätet. Läs mer om en flyttstädningsfirma i Göteborg på: flyttstädningigöteborg.com.

28 Feb 2018