Energibesparing med nytt tak

Många som funderar på takbyte gör så för att man är missnöjd med takets utseende. Det kan även finnas skador. Inte lika många tänker på att takets skick också påverkar energikostnader.

Taket är husets lock, eller mössa. Genom taket cirkulerar luft och takets konstruktion och skick är viktigt för inomhusklimatet. Ett undermåligt tak ger ett kallt hus som ofta behöver värmas för orimliga kostnader. Å andra sidan behöver alla bostäder en vettig luftväxling för att luften ska förbli bra och för att slippa fuktbildning. Det är en avvägning att hålla en bostad frisk. Ingen av oss vill lägga ut fantasisummor på uppvärmning. Ingen vill heller att huset ska sakna ventilation. Den rätta blandningen av ventilation och skydd mot utomhustemperatur åstadkoms bäst när takets konstruktion ses över och anpassas.

Ta hjälp av proffsen och få en bra inomhusmiljö

Har du under en längre tid haft en gnagande känsla av att du betalar alldeles för mycket för uppvärmningen av din bostad? Eller är hemmet ständigt småkallt trots att du använder olika värmekällor? Då kan det vara så att ditt tak inte är riktigt rätt konstruerat eller att det med tiden fått skador och skavanker. För det allra mesta är inte detta något som är synligt för blotta ögat. Ventilationsrör och konstruktion ligger på takets insida och i bästa fall fungerar allt utan problem. Det är enkelt konstaterat av proffsen och om du behöver en liten diagnos över hur ditt tak mår så ska du ta och kontakta dem snarast. Det finns pengar att spara! Läs mer om takläggare på denna hemsida: https://www.takläggareludvika.se 

27 Nov 2020