En solcellsleverantör installerar solpaneler

Att kunna producera sin egen elektricitet har länge varit en utopi för de flesta, men idag är det möjligt. En solcellsleverantör kan installera solpaneler.

Många tekniska innovationer har mötts med skepsis. När järnvägar började introduceras protesterade bönder eftersom korna skulle kunna bli störda. Bilar rönte förmodligen liknande motstånd. Att utnyttja solenergi har människan gjort i alla tider, men att kunna generera elektricitet med solens ljus fanns förmodligen inte på kartan för femtio år sedan. Utvecklingen av solceller har varit närmast dramatisk de senaste tjugo åren. Tekniken har blivit alltmer effektiv och kostnaderna för solceller har sjunkit drastiskt.

Bakom utvecklingen finns också många drivkrafter. Vi behöver ersätta fossila bränslen i flera av våra industrier. Och för den miljömedvetne har småskalig och närproducerad el länge varit en nåd att stilla bedja om. När dessutom elpriserna från elnätet varierar från dag till dag kan det vara tryggt att veta att egen el ger en stabil elkostnad över tid.

En solcellsleverantör sänker dina elkostnader

Idag kan vi se blänkande tak i de flesta villakvarter. På dem finns solpaneler som kan generera elektricitet både till hushållsapparater och till elbilar. Men har vi verkligen tillräckligt med solljus på våra breddgrader för att solceller ekonomiskt ska löna sig? Sanningen är att solceller kan fungera även utan att solen måste lysa från en klarblå himmel. Även en dag med moln och diffus solinstrålning produceras solel.

Hur ska man gå tillväga för att investera i solceller? Ta hjälp av en solcellsleverantör! Idag finns det flera referensanläggningar som ett sådant företag kan visa upp. Det första steget är naturligtvis att låta en solcellsleverantör undersöka en potentiell kunds förutsättningar. Är takytan tillräckligt stor och ligger taket i en bra riktning vad gäller väderstreck? De flesta kalkyler visar att en investering i solceller på ett villatak ger en kort återbetalningstid.

Mer information för dig kan du hitta på webbsida: solinstallation.se

15 Nov 2023