En låssmed är en tusenkonstnär

Uppdaterad: 15 april 2021

När man tänker på en låssmed ser man oftast någon framför sig som tillverkar extranycklar. Verkligheten är betydligt mer komplex. Låssmeden gör det och mycket mer. Läs om hur du får hjälp!

Ibland är en låssmed din sista vän i nöden. En annan gång är hen en kontakt när du planerar. Låssmeden klarar att hantera ett antal olika problem och kan konsulteras och hjälpa till med många saker. Du har alltid nytta av att ha kontakt med en låssmed.

Tursamt nog är den vanligaste situationen då du har behov av en låssmed lugn och sansad. Du vill helt enkelt ha en ny nyckel tillverkad. Du vill att grannen eller ett av barnen ska ha egen nyckel till din bostad. Din förra extranyckel ligger på havets botten eller är spårlöst försvunnen på annat sätt. Det löser låssmeden.

Stress och panik eller långtidsplanering

En dag då du tappat bort din nyckel är aldrig den gladaste dagen, eller den lugnaste. När du letat igenom bil eller motionsspår för artonde gången och konstaterat att nyckeln är borta är det dags att ta fram telefonen och ringa låssmeden. De har jour och de kan hjälpa dig snabbt. Snart har du nytt lås och nya nycklar.

Du kanske funderar på att uppgradera hemsäkerheten? Även då är låssmeden din bästa medhjälpare. Tillsammans kan ni gå igenom din bostad och konstatera vad som fungerar och vad som behöver göras om. Ett modernt säkerhetssystem ger säkerhet och troligen även bättre premier hos försäkringsbolaget. Det finns vinster att göra.

Låssmed i Göteborg - en räddare i nöden

Det fina med att bo i en större stad är att det ger dig fler möjligheter när olyckan är framme. Gällande exempelvis en låssmed i Göteborg så har du en möjlighet att kontakta en sådan när som helst på dygnet då dessa arbetar enligt jour. Det innebär att du kanske kommer hem mitt i natten bara för att se att dina nycklar är borta och att du därför inte kan komma in i bostaden.

Där är en låssmed i Göteborg bara ett samtal bort. Givetvis kostar detta extra, men det handlar om en tjänst som många idag tvingas använda sig av - och som är ovärderlig den dagen man verkligen har behovet. Kostnaden är rimlig sett till vad man, där och då, får för sina pengar.

Lås utan nycklar - en låssmed i Göteborg hjälper dig

Nycklar kan de facto vara på väg att fasas ut som en direkt följd av den tekniska utvecklingen. Fler och fler väljer den bekvämlighet som finns i att välja ett digitalt lås. Det innebär att du låser - och låser upp - dörren med hjälp av en kod eller genom ett personligt fingeravtryck. Detta borgar för högre säkerhet och där du aldrig behöver oroa dig för att ett par tappade nycklar kan skada dig eller din egendom.

Det enda du behöver göra är att A) kontakta en låssmed i Göteborg som hjälper dig med installationen och som tar fram en produkt som passar dina behov och B) komma ihåg den kod du skapat. Gällande det senare så finns det emellertid fortfarande en risk. Den kod du väljer ska aldrig riskera att hamna på villovägar. Därför rekommenderas regelbundna uppdateringar och byten av koden för att skapa en större säkerhet.

Välj rätt lås till din bostad i Göteborg

Man kan även se nackdelar med att bo i en storstad som Göteborg. Inbrott är idag ett brott som har en väldigt låg uppklarningsprocent. Polisen har bristande resurser och följer en given prioriteringslista där ett vanligt bostadsinbrott, tyvärr, hamnar ganska långt ned.

De flesta inbrott som anmäls blir sällan mer än anmälda innan de avskrivs. Detta innebär att man själv måste skydda sin egen bostad och förhindra att någon objuden tar sig in. Hur pass säkert lever du? En låssmed kan ge dig svaren.

Genom att byta lås så kan du förhindra ett inbrott. Vissa lås - speciellt äldre sådana - ger dig en falsk trygghet: de kan enkelt forceras och där tjuven inte ens behöver använda sig av våld för att ta sig in. Där räcker det med exempelvis en dyrk för att öppna dörren och ta för sig av de värdesaker som du har samlat på dig.

Moderna lås är stabila och kan inte öppnas genom vare sig våld eller genom andra trick. I kombination med exempelvis en säkerhetsdörr, rejäla lås på fönster och balkong så skapar du - tillsammans med din låssmed i Göteborg - ett säkert hem som aldrig riskerar att drabbas av det fruktansvärda som ett inbrott för med sig. Det handlar om ett trauma och det kan du undvika genom att lägga dig ett steg före. Det är upp till dig att göra ditt hem säkert!

15 Jan 2021