En lägenhetsrenovering är ofta en bra investering

Funderar ni på att fräscha upp och göra om er lägenhet? En lägenhetsrenovering är ofta väl investerade pengar. Men det gäller att börja i god tid och planera noga för att undvika misstagen.

Det finns mycket att vinna genom att renovera lägenheten. Dels får man ett vackert och fungerande hem och ökar trivseln. Samtidigt höjer man även bostadens värde, särskilt om man renoverar ett slitet kök eller badrum. Men för att renoveringen ska bli så bra som möjligt är det viktigt att man noga planerar innan och funderar över vilket resultat man vill ha. Även om man kanske bara ska måla eller tapetsera om i ett rum är planeringen viktig. Måste man exempelvis ta bort tapeter eller kan man måla eller tapetsera ovanpå de gamla? Ska även golvlister, dörrkarmar och fönster målas? Och måste även golvet slipas eller läggas om för att inte förta renoveringen?

Flera fördelar med totalentreprenad

Vid en lägenhetsrenovering kan man behöva anlita flera olika slags hantverkare beroende på vad som ska göras. Men genom att använda sig av en byggfirman som erbjuder totalentreprenad slipper man leta upp olika hantverkare och skriver bara avtal med ett företag. Då blir ett företag ansvariga för hela lägenhetsrenoveringen och man slipper olika hantverkare som skyller på varandra om något skulle gå fel. Men självklart ska man jämföra priser och kolla upp referenser innan man bestämmer sig för vilket byggföretag man ska anlita. Man kan även använda sig av rot-avdraget för att få ner priset ytterligare.

24 Apr 2021