En akut badrumsrenovering på Södermalm

Det är inte alltid planerat när badrumsrenovering på Södermalm står på agendan. Vad anledningen är kan variera. En kommande försäljning kan ligga bakom.

Andreas hade bott i sin etta på Södermalm i bara åtta månader. Den var helt ok men tanken var att han åtminstone skulle sätta lite färg på väggarna. En badrumsrenovering behövdes nog också då badrummet var omodernt, men han hade inte haft tid. Själv var han heller inte direkt en person som brydde sig om sånt.

Så hade chefen en dag hade kommit in och frågat om han ville bli säljchef på Värmlandskontoret. Först hade han trott att chefen skojade. Men när han förstod att erbjudandet var på riktigt svarade han ja innan han hann att tänka över saken. En sådan chans skulle han inte få igen på många år.

Mäklaren rekommenderade badrumsrenovering

Det var nu två månader innan Värmlandsflytten skulle bli av. Men istället för att bara packa ihop behövde han även sälja sin etta. Och mäklaren rådde honom att först renovera badrummet. Det skulle göra intressenterna villiga att betala. Andreas kontaktade en byggfirma som sysslade med badrumsrenovering på Södermalm och kunde sätta igång med det samma.

Till sin förvåning blev det fullt på lägenhetsvisningen och budgivningen ville inte ta slut. På grund av badrumsrenoveringen hade lägenheten stigit i värde och slutade hela tjugofem procent över det han själv gett. Nu var han glad att han tagit hjälp av den kloka mäklaren. Han hade nämligen hittat en större lägenhet i Karlstad som han nu kunde köpa rakt av.

15 Mar 2024