Dränering är nödvändigt

Att leda bort vatten från huset är en av de viktigaste åtgärderna vid en nybyggnation; rätt dränering ger huset längre livslängd och minimerar risken för framtida problem. Om en dränering sker på ett felaktigt och undermåligt sätt så kan detta leda till fukt- och mögelskador och - på sikt och om ingenting görs - en kollaps genom att grunden vittrar sönder. Det finns även en risk för översvämning i källaren. Därför är en dränering så viktig.

Men, det kommer att behöva upprepas. En dränering behöver normalt göras ungefär var tjugonde- tjugofemte år. Det handlar inte om någon kort tidsintervall således, men det är något som inte får negligeras. Du bör hålla koll själv. Det finns vissa tydliga tecken som pekar i riktning mot en ny dränering.

Har du ett hus i Stockholm med en källare så kan du också använda det utrymmet och kolla noggrant där och se om en dränering bör göras. Ser du att det flagnar från väggarna, att det släpper färg eller att det finns fuktfläckar så indikerar detta en dränering; detsamma om det luktar mer unket än vanligt. Har du dessa problem så bör du utreda saken närmare och kontakta ett företag i Stockholm inom dränering som kan genomföra en fuktmätning.

Hitta ett pålitligt företag för din dränering i Stockholm

Kan man då inte göra en dränering utan hjälp och finns det inget sätt att komma undan? Först och främst så kan man genomföra en dränering utan att inkludera någon professionell firma för uppgiften. Det finns maskiner att hyra, det finns fina guider på internet som kan följa och det går att komma undan utan att behöva ha en massa spring på tomten.

Men, det är sällan värt det. Kostnaden kommer ändå att sticka iväg och dessutom så är en av de huvudsakliga sakerna som leder till en lyckad - och långsiktigt hållbar - dränering att man har vana och erfarenhet av en sådan tidigare. Dessutom måste man vara medveten om att varje hus är unikt och att en guide på internet genom detta också kan vara fullkomligt irrelevant sett till ditt hus i Stockholm och de förutsättningar som det har.

Därför brukar man, inte minst med tanke på Rot-avdraget, tjäna på att ta professionell hjälp med sin dränering. Här handlar det emellertid även om att välja rätt företag; bor du i Stockholm så finns en uppsjö av företag som ebjuder tjänsten dränering. Vårt råd är att du tar dig tid och undersöker kring vilket som passar dig och dina behov bäst. Ta in offerter, förhandla och se till att alltid ringa ett par referenser innan du bestämmer dig.

Se till att hitta ett företag som verkligen levererar. det tjänar du på i längden. Det är en ren investering både ekonomiskt och i ditt boende.

Mer info om dränering: www.stockholmdränering.se

17 May 2020