Det duger inte med vilken bänkskiva som helst i Göteborg

En bra bänkskiva i Göteborg ska vara tålig, snygg och inte kosta för mycket. En är väl ingen dumskalle – grejerna ska hålla! Även de i marmor eller natursten.

Har du hört vad de där trendängsliga stockholmarna har börjat installera för bänkskivor i sina kök? Marmor! Som om de levde i Italien på 80-talet! Men vet du, det är faktiskt rätt snyggt. Det kanske kan vara något för Sveriges andra största stad att haka på? Du ska ju inte renovera köket bara för sakens skull, men om du behöver så är det italiensk marmor som gäller.

Du kan kalla det “natursten” om du vill. För visst känns det lite rustikare, lite mer västkust? Göteborg är ju känd för sina saltstänkta klippor och närhet till naturen. Jo. Natursten i köket. Det känns helt rätt. Det gäller bara att hitta en bra leverantör, som har koll på kvaliteten.

Bänkskiva värdig ett kök i Göteborg

För är det något som göteborgare inte har något tålamod med, så är det dålig kvalitet. Eller hur? Saker som går sönder och blir repiga är ingen höjdare för en glad göteborgare. Grejerna ska hålla utan mankemang. Även om det är viktigt med estetiken är det funktion framför allt i denna pragmatiska landsända.

Och det gäller självklart även en så välanvänd komponent i köket som en bänkskiva. En bänkskiva värdig Göteborg är tålig och snygg – precis som göteborgarna själva. Sedan får det inte vara för dyrt heller. Sådana där “stockholmspriser” duger inte i 031-området. Läs mer om bänkskivor på den här hemsidan: https://femman-natursten.se

11 May 2022