Därför bör du inte fixa VVS på egen hand

En vattenläcka är sällan en husägares lyckligaste stund. Färdiginstallerad golvvärme brukar däremot ge glädjerus. I stunder av nöd och lycka gäller det att ta hjälp av en VVS-montör.

Ibland är det lätt att hålla sig för skratt och önska att man förblivit hyresgäst. Vattenläckor är ett djävulens påfund och inte roliga vare sig de smugit sig in och stannat länge eller kommer stormande med fullt tryck en fredagskväll. Andra gånger kan ett milt och nöjt leende sprida sig över ens härjade ansikte när golvvärmen kopplats in för första gången. Medan tårna långsamt tinar och du kastar ut de fulaste mattorna som inte längre behövs tänker du på vilket smart beslut det var att köpa villa. Tillfällena då du behöver anlita en rörmokare kan vara väldigt olika, vilket också speglar hur varierande arbetsuppgifterna kan vara för en VVS-montör.

Vad är ett våtrumsintyg?

Ett våtrumsintyg är ett dokument som får ditt försäkringsbolag att anlägga en försonlig ton vid en vattenskada. Ett våtrumsintyg utfärdas av ett certifierat företag som sysslar med VVS. Där dokumenteras det att ditt badrum eller annat våtutrymme byggts eller renoverats på ett korrekt sätt och enligt rådande normer. Vid ett bygge eller en renovering är naturligtvis tanken att dusch och dylikt inte skall kunna läcka ner genom ytskikten och ner i bjälklag eller liknande. Som kompetent rörmokare har du ett antal olika knep för att allt arbete ska utföras korrekt. Det handlar om val av rätt material - i ytskikten och framför allt i fogar och andra ställen där risk för läckage skulle kunna uppstå. Har du stora planer för dina golv och vill installera golvvärme behöver du också en VVS-montörs expertis. Golvvärme är ett komplext och känsligt system, och alla försök att själv ge sig på en installation kommer tyvärr att sluta i mindre lyckliga miner.

Ett alternativ för uppvärmning av hus

För många av oss är en luftvärmepump ett energieffektivt och mindre kostsamt sätt att värma upp fastigheten. Luftvärme kan se ut på lite olika sätt, men en rörmokare kan alltid leverera själva pumpen, montera den och sätta igång funktionen. Behöver du sedan service efter några år så kan du få hjälp från samma håll. Din pump kan antingen fungera med luft-luft eller luft-vatten. Hur din fastighet är konstruerad avgör vilket som fungerar bäst i just ditt fall. Livet blir helt enkelt lättare och bättre när vi tar hjälp från en rörmokare!

25 May 2020