Cykeltak är praktiskt att ha

Ett praktiskt cykeltak för parkerade cyklar kan göra att fler människor väljer att ta cykeln till jobbet. Det kan även förgylla en stadsmiljö eller ett område.

Allt fler städer satsar på att bli cykelvänliga och underlätta för cyklister. Samtidigt väljer fler och fler att cykelpendla hela vägen till jobbet, eller delar av sträckan. Det ger givetvis ett ökat behov av praktiska cykelställ, så att det finns någonstans att parkera cyklarna när de inte används.

Det finns flera olika typer av cykelställ, som kan anpassas efter den miljö där de ska stå, men också efter hur många cyklar som ska få plats. Det finns också cykelställ både med och utan tak, för ännu fler valmöjligheter. Det finns många fördelar med att kunna parkera under tak.

Cykeltak håller cyklarna torra

Med ett praktiskt cykeltak är de parkerade cyklarna mindre utsatta för väder och vind. Det handlar inte bara om att det är tråkigt att mötas av en blöt sadel, utan att ett tak också skyddar mot snö och is i cykellåset. Ett cykeltak kan dessutom förlänga cyklarnas hållbarhet, eftersom mindre regn betyder mindre rost och slitage.

Att kunna ta sig till jobbet med cykel är nyttigt för både kropp och själ, men för många krävs det mer än bara cykelvägar för att det ska vara ett alternativ. Att kunna parkera cykeln på ett bra ställe, där man kan låsa fast den ordentligt, är minst lika viktigt. Med cykeltak blir det ännu smidigare att parkera cykeln, vilket i sin tur motiverar fler att cykla.

13 Mar 2024