Brunnsborrning - hitta rätt företag

Många som bygger hus i Stockholm kan få en överraskning i form av att vatten och avlopp inte är dragna innan. Detta innebär att man själv måste ordna med den saken och där en brunnsborrning i Stockholm måste ske för att man ska kunna ha vatten till huset man bygger.

Detta gäller i synnerhet i samband med att man bygger fritidshus, men det kan även förekomma i samband med att en villa byggs. Det är därför viktigt att ha koll på om vatten är draget och samtidigt också ha en plan för om det inte skulle vara det. En plan som stavas: vilket företag ska jag anlita för brunnsborrning i Stockholm?

Då många privatpersoner överraskas av beskedet så handlar många också instinktivt och i syfte att hitta en snabb lösning. Detta gör att man kan betala för mycket pengar för en brunnsborrning i Stockholm. Man orkar inte ta in offerter, man väljer första bästa och man saknar något att jämföra med. Rådet är, även om det kräver en uppoffring, att man tar sig tid att kontakta olika företag, ta in offerter och jämföra dessa. Man kan spara pengar på detta - men framförallt så handlar det om kvalitet på jobbet.

En brunnsborrning är ett komplext projekt som kräver erfarenhet och utbildning. Att företaget i fråga är exempelvis certifierade av Sitac är en kvalitetsstämpel att leta efter - likaså är den fördelaktigt om ett företag inom brunnsborrning i Stockholm är upptaget i Geotec. Referenser är även de viktiga att kontakta. Var har man borrat efter dricksvatten tidigare - och hur pass nöjda är dessa kunder?

Det är inte direkt en fråga att negligera. All förståelse för att man har händerna fulla i samband med att man bygger ett nytt hus, men just dricksvatten är en fråga som ska vara prioriterad då den kommer att påverka levnadsmiljön i framtiden på ett påtagligt sätt. Välj rätt företag för brunnsborrning i Stockholm.

Brunnsborrning energibrunn - samma sak gäller här

Brunnsborrning kan även vara nödvändig inom ett annat område. Fler och fler privatpersoner och fler och fler fastighetsägare och BRF:er i Stockholm söker vägar att sänka sina kostnader för uppvärmning och energi. Bergvärme är det mest populära alternativet inom detta och även det alternativ som ger störst effekt.

Genom bergvärme kan man sänka sina kostnader för energi med närmare 80 %. För att nå bergvärme så krävs det emellertid borrning och det är - liksom vid brunnsborrning - ett väldigt känsligt projekt. Man kan säga att borrningen är direkt avgörande för den framtida effekten av bergvärme. Och, man bör även vara medveten om att bergvärme heller inte är för alla. Tvingas man borra för djupt så kan det kosta mer än det smakar.

Vårt råd här är att man konsulterar ett företag inom brunnsborrning - med inriktning på energibrunn - och ber detta företag utföra en undersökning innan man sätter igång. Samma sak för att säkerställa kvalitet gäller också: referenser, certifikat, Geotec och garantier på jobbet. Ta dig tid att undersöka!

24 Dec 2021